De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Software Development fundamentals

Verwante presentaties


Presentatie over: "Software Development fundamentals"— Transcript van de presentatie:

1 Software Development fundamentals
Assemblies

2 inhoudsopgave Wat is een assembly? Hoe/waarvoor worden ze gebruikt
Zelf assemblies maken

3 Assembly Een verzameling van classes in gecompileerde vorm wordt ook wel een .NET assembly genoemd. (niet verwarren met de gelijknamige programmeertaal) We kunnen onze eigen classes in een .dll bestand compilen, en dit bestand aan andere ontwikkelaars geven (of verkopen). Een .exe (uitvoerbaar) bestand is ook een assembly Bedrijven die veelgebruikte assemblies verkopen:

4 Waar kan je ze vinden? In je project, in de map bin/debug, vind je de gecompileerde bestanden. Het .exe bestand van je programma (met eventuele afhankelijkheden) kan je doorgeven/op internet zetten/verkopen etc. Je kunt compilen naar een debug versie of een release versie. De release versie optimaliseert de code, en is dus meestal een stuk sneller. Hierbij werkt debuggen echter niet meer.

5 praktijkvoorbeeld Een programma maakt meestal gebruik van meerdere assemblies. Hier zie je de vier meest voorkomende scenario’s Programma.exe UIComponents.dll (gekocht) Database.dll (ontwikkeld door collega) Randomshit.dll (zelfgemaakt) Standaard .NET framework .dll’s

6 Hebben we ze al gebruikt?
Hebben we al gebruik gemaakt van andere assemblies? Zoja, welke? Waar kan je dit zien?

7 Hebben we ze al gebruikt?
In je solution explorer, onder references zie je alle verwijzingen naar andere assemblies. Bijvoorbeeld van het .NET framework zelf. Je kunt in je project dus gebruik maken van alle classes in de .dll bestanden die aan je project gekoppeld zijn.

8 Zelf oefenen We gaan zelf een .dll bestand maken.
Dit doe je door een project van het type ‘Class Library’ te maken in Visual Studio. En daarna gaan we de assembly van een ander gebruiken in een winforms applicatie. Werk in tweetallen aan de opdracht ‘Assemblies’ Bij tijd over is er nog een korte opdracht om een installatieprogramma te maken voor een applicatie. Voor we beginnen, zijn er nog vragen?

9 Einde Zijn er vragen?


Download ppt "Software Development fundamentals"

Verwante presentaties


Ads door Google