Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
1
Lezing Stichting Kind en Voeding
2
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Waarom deze lezing? Gezondheid belangrijk is Natuurlijk voedsel een belangrijke voorwaarde is Bewustwording nodig is Juist onze kinderen (brood) nodig natuurlijke voeding nodig hebben Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
3
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Visie en missie Het kind van nu Positieve bijdrage → waardevolle investering Voedingsvoorlichting niet uit commercieel belang Aanzet tot bewuster denk- en voedingspatroon Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
4
Kind en Voeding Wat is er nodig?
Zelfkennis volwassene (bewustzijn) Weten wat je eet Weten waarom je eet Weten wat volwaardige voeding is Weten hoeveel je lichaam nodig heeft Luisteren naar de signalen van je eigen lichaam Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
5
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Wat is voeding? Voeding is kennis Voeding is zintuiglijke beleving Voeding is emotie Voeding is van levensbelang Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
6
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
wat is gezonde voeding? Vers Onbewerkt Herkenbaar (zelfs door oma) Van het seizoen Uit de regio Eenvoudig Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
7
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Additieven Wat is het? Toevoeging zonder voedingswaarde > soorten in gebruik Hoeveel eten wij ervan? 3-7 kilo per jaar Waarom? Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
8
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Nut additieven? De lange weg van productie naar consument (houdbaarheid) Mooier uiterlijk van het product Geur van het product Smaakbehoud Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
9
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
2 uitgelicht E951 Aspartaam E621 MSG (Mononatriumglutamaat) Zoetstof Light producten Kindertandpasta Vitaminepreparaten Kauwgum Zout-toevoeging in heel veel producten Kant en klare producten Chips (naturel uitgezonderd) Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
10
Additieven → overgevoeligheid
3 soorten Allergie Intolerantie Gedragsstoornis Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
11
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Allergie Komt weinig voor bij additieven, wel bij complete voedingsmiddelen Tarwe Mosselen Chocolade Pinda’s Eiwit uit koemelk Allergie aantonen d.m.v. bloedonderzoek Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
12
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Intolerantie Overgevoeligheid van additieven → vaak intolerantie Drempelwaarde (de bekende druppel) Intolerantie bepalen door ‘Eliminatieprovocatiemethode’ Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
13
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Gedragstoornissen Kleurstoffen ↑ prikkelgevoeligheid zenuwcellen Voeding niet eenzijdige oorzaak, vaak meer externe factoren Kritische blik naar eet- drinkpatroon → waardevol! Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
14
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Advies Vermijd de stof Bouw weerstand op Rust Beweging Natuurlijke voeding Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
15
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Let op Overgevoeligheid ≠ afwijking of ziekte Overgevoeligheid ≡ gezond protest lichaam Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
16
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Wat dan wel? Vers Onbewerkt Herkenbaar voedsel → echte energie leverancier! Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
17
TIPS EN TRUCS OM LEKKER EN GEZOND TE ETEN
Vers en onbewerkt: nieuwe blik in kookboek Begin op een goed moment Maak er iets leuks van samen met de kinderen! Kinderen vinden het leuk om te helpen! Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
18
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Wat dan wél? Wat eet je dan wel, om optimaal gezond te blijven? Vers Onbewerkt Wat te herkennen is (zelfs door oma) Van het seizoen Uit de regio Eenvoudig voedsel Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
19
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Kreten van nu ‘bio’, ‘natuurlijk’, ‘kies bewust’, ‘gecontroleerd geteeld’, zijn niet wettelijk beschermd. Vertellen niets inhoudelijk Wereld van verschil: gangbare producten zonder geur-, kleur- en smaakstoffen ↔ EKO-keur Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
20
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Tot slot Houdt het haalbaar Als je kind niet wil eten, vertrouw zijn aangeboren vaardigheid Zorg voor variatie voedingsmiddelen Serveer voedsel met aandacht en zorg, Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
21
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Kortom… De 4 pijlers! Voeding is kennis Voeding is zintuiglijke beleving Voeding is emotie Voeding is van levensbelang Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
22
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Vragen? Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
23
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Bedankt Gastlessen Lezingen Kookworkshopa Supermarktvoorlichting Naam consulent: Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.