De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

LES 2B Non-conformisme in 2018.

Verwante presentaties


Presentatie over: "LES 2B Non-conformisme in 2018."— Transcript van de presentatie:

1 LES 2B Non-conformisme in 2018

2 Non-conformisme 2018 Waar zou een hedendaagse non-conformistische roman over moeten gaan?

3 Ik Jan Cremer anno 2018? Bestsellerboy: Bekijk het fragment van Manoo Bouzamour bij DWDD. Noem overeenkomsten en verschillen met Ik, Jan Cremer Link onder afbeelding

4 Non-conformist: J.A.H. Dautzenberg
Kies een onderwerp uit en beantwoord de vragen. Bepaal je standpunt. Je hoeft het niet eens te zijn. In drietallen. Jullie hebben 10 minuten. Dautzenberg schreef drie interviews in de VPRO-gids. Zoek uit waarom deze interviews in opspraak raakten. Wat was zijn achterliggende verklaring? Is dit een interessante kwestie volgens jou? Waarom wel/niet? Zoek uit waarover Dautzenberg schreef in Samaritaan (2011). Is dit waargebeurd? Wat was zijn motief om hierover te schrijven? Veroorzaakte de roman ophef? Wat vind je van de kwestie die hij aankaart met deze roman? In 2011 werd Dautzenberg lid van de vereniging MARTIJN. Zoek uit wat dit voor een vereniging is. Waarom werd hij lid van deze club? Waarom ontstond ophef? Geef jouw mening over zijn ziens- en werkwijze.

5 Hoe (non-)conformistisch ben jij?
Maak een afbeelding van jezelf ergens in of om het schoolgebouw. Uit het beeld moet blijken hoe (non-)conventioneel jij zelf bent.


Download ppt "LES 2B Non-conformisme in 2018."

Verwante presentaties


Ads door Google