De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

#Kijkje in de keuken Bert Tijhof

Verwante presentaties


Presentatie over: "#Kijkje in de keuken Bert Tijhof"— Transcript van de presentatie:

1 #Kijkje in de keuken Bert Tijhof
Bijeenkomst PMG - 8 juni 2018 MKB vriendelijkste gemeente van Nederland # Hoe dan? #Kijkje in de keuken Bert Tijhof Wethouder Gemeente Rijssen-Holten We zijn blij met deze score, maar voor naar ons als gemeente te kijken, kijken vooral naar onze ondernemers, hoe komt het nou dat wij zo goed scoren? Er zijn een aantal kenmerken te noemen die hiermee te maken hebben. Het ondernemerschap zit hier in de genen, veel familiebedrijven, van generatie op generatie. Het is ons kent ons in Rijssen-Holten, mekaar wat gunnen ook. Voor bedrijven van buitenaf wordt dit punt ook wel eens als lastig tussenkomen ervaren. Het is een gemeenschap die van aanpakken houdt, geen woorden maar daden. En ook niet lokaal denkend, maar nationaal en zelfs heel internationaal handelend.

2 Wat zeggen wij over onze ondernemers
Noaberschap Familiebedrijven Geen woorden maar daden Gunfactor Internationaal In de genen We zijn blij met deze score, maar voor naar ons als gemeente te kijken, kijken vooral naar onze ondernemers, hoe komt het nou dat wij zo goed scoren? Er zijn een aantal kenmerken te noemen die hiermee te maken hebben. Het ondernemerschap zit hier in de genen, veel familiebedrijven, van generatie op generatie. Het is ons kent ons in Rijssen-Holten, mekaar wat gunnen ook. Voor bedrijven van buitenaf wordt dit punt ook wel eens als lastig tussenkomen ervaren. Het is een gemeenschap die van aanpakken houdt, geen woorden maar daden. En ook niet lokaal denkend, maar nationaal en zelfs heel internationaal handelend.

3 Wat zeggen de ondernemers over ons
Betrokkenheid Betrokkenheid Ondernemersgeest Ondernemersgeest Handelen in de geest van de wet ipv de letter Handelen in de geest van de wet ipv de letter Goede bereikbaarheid Goede bereikbaarheid Persoonlijk contact Persoonlijk contact Toegankelijk Meedenken Oordeel van de ondernemers is natuurlijk het meest interessant, niet wat we over onszelf zeggen, maar wat een ander over ons zegt. Deze ‘waarden’ in stand houden, dicht bij onszelf blijven, dit vasthouden……..

4 Wat zijn de overlegvormen?
Formeel Bestuurlijk overleg Verenigingen en hun commissies De drie o’s Thematisch overleg Informeel… Oordeel van de ondernemers is natuurlijk het meest interessant, niet wat we over onszelf zeggen, maar wat een ander over ons zegt. Deze ‘waarden’ in stand houden, dicht bij onszelf blijven, dit vasthouden……..

5 In kansen denken, geen ‘nee’.
#Hoe dan? Twee accountmanagers bedrijven (onderwijs & arbeidsmarkt) Ken je ondernemers, ernaar toe! Plannen en ideëen ophalen (bedrijfsbezoeken, schouwen, 1 aanspreekpunt) In kansen denken, geen ‘nee’. Oordeel van de ondernemers is natuurlijk het meest interessant, niet wat we over onszelf zeggen, maar wat een ander over ons zegt. Deze ‘waarden’ in stand houden, dicht bij onszelf blijven, dit vasthouden……..

6 Remo, Bouwgilde, OT&L, Zorggilde
#Wat dan? Investeringen centrumgebieden, bedrijventerreinen, infra. Participatiepact Duidelijk Rijssen-Holten, Dag van de Ondernemer, Bedrijvenatlas, Holtens Ondernemershus Remo, Bouwgilde, OT&L, Zorggilde Oordeel van de ondernemers is natuurlijk het meest interessant, niet wat we over onszelf zeggen, maar wat een ander over ons zegt. Deze ‘waarden’ in stand houden, dicht bij onszelf blijven, dit vasthouden……..

7 Ondernemers meer in de actiemodus
#Ambitie? Ondernemers meer in de actiemodus Op zoek naar nieuwe overlegvormen Nog actiever in contact Oordeel van de ondernemers is natuurlijk het meest interessant, niet wat we over onszelf zeggen, maar wat een ander over ons zegt. Deze ‘waarden’ in stand houden, dicht bij onszelf blijven, dit vasthouden……..

8 Filmpje

9 VRAGEN?


Download ppt "#Kijkje in de keuken Bert Tijhof"

Verwante presentaties


Ads door Google