De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

EU-Japan Economic Partnership Agreement: impact voor de voedingssector

Verwante presentaties


Presentatie over: "EU-Japan Economic Partnership Agreement: impact voor de voedingssector"— Transcript van de presentatie:

1 EU-Japan Economic Partnership Agreement: impact voor de voedingssector
Tine Vandervelden International Business Manager 24 januari 2019

2 De voedingsindustrie: de belangrijkste industriële sector van Vlaanderen

3 Belangrijkste exportbestemmingen

4 Evolutie handel Vlaamse voedingsindustrie met Japan (2014-2017)
in miljoenen euro’s

5 Export Vlaamse voedingsindustrie naar Japan per productgroep (2017)

6 Impact EPA: een aantal voorbeelden
Chocoladeproducten: cacaopoeder: van 12,9% naar 0% vanaf inwerkingtreding chocolade: van 10% naar 0% over 10 jaar snoepgoed en witte chocolade: van 25% naar 0% over 10 jaar Alcoholische dranken (sherry, vermouth, cider): van 15% naar 0% vanaf inwerkingtreding Verwerkt varkensvlees: van 8,5% naar 0% Harde kazen: van 29,8% naar 0% over 15 jaar Rundsvlees: van 38,5% naar 9% over 15 jaar Zachte en verse kazen: van 29,8% naar tariefvrije quota gelijk aan de huidige Europese export Hogere Japanse quota voor mout, aardappelzetmeel, melkpoeder, boter en melkwei


Download ppt "EU-Japan Economic Partnership Agreement: impact voor de voedingssector"

Verwante presentaties


Ads door Google