Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
GepubliceerdBram de Ridder Laatst gewijzigd meer dan 5 jaar geleden
1
Lezing Stichting Kind en Voeding
2
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Waarom deze lezing? Gezondheid belangrijk is Natuurlijk voedsel een belangrijke voorwaarde is Bewustwording nodig is Juist onze kinderen (brood) nodig natuurlijke voeding nodig hebben Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
3
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Visie en missie Vitaliteit en het kind van nu Positieve bijdrage → waardevolle investering Voedingsvoorlichting niet uit commercieel belang Aanzet tot bewuster denk- en voedingspatroon Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
4
Kind en Voeding Wat is er nodig?
Zelfkennis volwassene (bewustzijn) Weten wat je eet Weten waarom je eet Weten wat volwaardige voeding is Weten hoeveel je lichaam nodig heeft Luisteren naar de signalen van je eigen lichaam Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
5
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Wat is voeding? Voeding is kennis Voeding is zintuiglijke beleving Voeding is emotie Voeding is van levensbelang Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
6
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Wat is gezonde voeding? Vers Onbewerkt Herkenbaar (zelfs door oma) Van het seizoen Uit de regio Eenvoudig Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
7
Vlees: voeding of ballast?
Historisch gezien Anatomisch gezien Cultuur / religie bepaald Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
8
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Historisch gezien Planten, noten, zaden en vruchten Jagen Vestigen, houden van dieren Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
9
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Anatomisch gezien Basisch speeksel (vleeseter = zuur) Afgifte maagzuur Gebit Darmstelsel Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
10
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Cultuur / religie Invloed religieuze stroming op vlees Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
11
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Vlees voor kinderen Wanneer? Hoeveel? Waarom wel / waarom niet? Diversiteit Vlees Vis Gevogelte Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
12
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Vlees bevat Voedingsstoffen Toegevoegde stoffen Vetten Eiwitten Mineralen vitamines Antibiotica Hormonen Bacteriën Salmonella-, en colibacteriën Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
13
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Wat dan wel? Vers Onbewerkt Uit de regio Diversiteit! 1 dag vegetarisch 1 dag vis Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
14
TIPS EN TRUCS OM LEKKER EN GEZOND TE ETEN
Vers en onbewerkt: nieuwe blik in kookboek Begin op een goed/rustig moment Maak er iets leuks van samen met de kinderen! Kinderen vinden het leuk om te helpen! Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
15
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Kreten van nu ‘bio’, ‘natuurlijk’, ‘kies bewust’, ‘gecontroleerd geteeld’, zijn niet wettelijk beschermd. Vertellen niets inhoudelijk Wereld van verschil tussen gangbare producten zonder geur-, kleur- en smaakstoffen en producten met het EKO-keur Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
16
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Tot slot Houd het haalbaar (ook voor u zelf) Als uw kind niet wil eten, vertrouw zijn aangeboren vaardigheid Geef zo min mogelijk snoep en koek Zorg voor variatie voedingsmiddelen Serveer voedsel met aandacht en zorg Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
17
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Kortom… De 4 pijlers! Voeding is kennis Voeding is zintuiglijke beleving Voeding is emotie Voeding is van levensbelang Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
18
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Vragen? Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
19
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Bedankt Gastlessen Lezingen Kookworkshops Supermarktvoorlichting Naam consulent: Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.