Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
GepubliceerdSylvia de Graaf Laatst gewijzigd meer dan 5 jaar geleden
1
Lezing Stichting Kind en Voeding
2
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Waarom deze lezing? Gezondheid belangrijk is Natuurlijk voedsel een belangrijke voorwaarde is Bewustwording nodig is Juist onze kinderen (brood) nodig natuurlijke voeding nodig hebben Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
3
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Visie en missie Het kind van nu Positieve bijdrage → waardevolle investering Voedingsvoorlichting niet uit commercieel belang Aanzet tot bewuster denk- en voedingspatroon Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
4
Kind en Voeding Wat is er nodig?
Zelfkennis volwassene (bewustzijn) Weten wat je eet Weten waarom je eet Weten wat volwaardige voeding is Weten hoeveel je lichaam nodig heeft Luisteren naar de signalen van je eigen lichaam Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
5
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Wat is voeding? Voeding is kennis Voeding is zintuiglijke beleving Voeding is emotie Voeding is van levensbelang Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
6
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Wat is gezonde voeding? Vers Onbewerkt Herkenbaar (zelfs door oma) Van het seizoen Uit de regio Eenvoudig Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
7
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Vetten Negatief imago Gezonde vetten Ongezonde vetten Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
8
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Functie vetten Geconcentreerde energiebron Drager vitaminen Leverancier essentiële vetzuren Smaakmaker Verzadiging Stoelgang Lichaamstemperatuur Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
9
Lezing Stichting Kind en Voeding 2012
Vetten Gezonde ongezonde Onverzadigd Enkelvoudig meervoudig Te veel verzadigd vet Lezing Stichting Kind en Voeding 2012
10
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Onverzadigd vet Plantaardige producten Oliën Margarine, halvarine Noten, pinda’s Zaden Vette vis Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
11
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Verzadigd vet Dierlijke producten Vlees, vleeswaren Roomboter Koffiecreamers Slagroom Chocolade Koek en gebak Zoutjes en chips Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
12
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Vet in ons voedsel Zichtbare vetten Onzichtbare vetten Boter Margarine Olie Bak-en braadvet Vet in zuivel Vet in vlees Vet in vis Vet brood Vet in noten Koek, cake, gebak, snacks etc. Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
13
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Wat dan wel? Eet met mate Wat heeft je lichaam nodig? Energie leverancier Diversiteit Weet wat je eet Herkenbaar Onbewerkt Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
14
TIPS EN TRUCS OM LEKKER EN GEZOND TE ETEN
Vers en onbewerkt: nieuwe blik in kookboek Begin op een goed moment Maak er iets leuks van samen met de kinderen! Kinderen vinden het leuk om te helpen! Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
15
Lezing Stichting Kind en Voeding 2012
Wat dan wél? Wat eet je dan wel, om optimaal gezond te blijven? Vers Onbewerkt Wat te herkennen is (zelfs door oma) Van het seizoen Uit de regio Eenvoudig voedsel Lezing Stichting Kind en Voeding 2012
16
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Kreten van nu ‘bio’, ‘natuurlijk’, ‘kies bewust’, ‘gecontroleerd geteeld’, zijn niet wettelijk beschermd. Vertellen niets inhoudelijk Wereld van verschil: gangbare producten zonder geur-, kleur- en smaakstoffen ↔ EKO-keur Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
17
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Kortom… De 4 pijlers! Voeding is kennis Voeding is zintuiglijke beleving Voeding is emotie Voeding is van levensbelang Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
18
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Vragen? Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
19
Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Bedankt Gastlessen Lezingen Kookworkshops Supermarktvoorlichting Naam consulent: Lezing Stichting Kind en Voeding 2013
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.