De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

IS HET HUIDIGE ISRAEL DE VERVULLING VAN BIJBELSE PROFETIEN?

Verwante presentaties


Presentatie over: "IS HET HUIDIGE ISRAEL DE VERVULLING VAN BIJBELSE PROFETIEN?"— Transcript van de presentatie:

1 IS HET HUIDIGE ISRAEL DE VERVULLING VAN BIJBELSE PROFETIEN?
ABSOLUUT!

2 Vervulde profetieën sinds 1948 -1 Het nageslacht van Jacob zou het land weer in bezit nemen
Amos 9: Ik zal een keer brengen in het lot van mijn volk Israël: verwoeste steden zullen zij herbouwen en bewonen; wijngaarden zullen zij planten en de wijn ervan drinken; boomgaarden zullen zij aanleggen en de vrucht daarvan eten. Dan zal Ik hen planten in hun grond, en zij zullen niet meer worden uitgerukt uit de grond die Ik hun gegeven heb, zegt de HERE, uw God.

3 Vervulde profetieën sinds 1948 -2 Israel zou opnieuw tot leven gewekt worden
Ezechiel 37 Zo zegt de Here HERE: zie, Ik open uw graven en zal u uit uw graven doen opkomen, o mijn volk, en u brengen naar het land Israëls. En gij zult weten, dat Ik de HERE ben, wanneer Ik uw graven open en u uit uw graven doe opkomen, o mijn volk. Ik zal mijn Geest in u geven, zodat gij herleeft en Ik zal u doen wonen in uw land; en gij zult weten, dat Ik, de HERE, het gesproken en gedaan heb, luidt het woord des HEREN.

4 Vervulde profetieën sinds 1948 -3 Jesaja profeteerde dat Israel op een dag herboren zou worden
Jesaja 66: Wie heeft zo iets gehoord, wie heeft iets dergelijks gezien? Wordt een land op één dag (14 mei 1948) voortgebracht of een volk op eenmaal geboren? Maar Sion heeft nauwelijks barensweeën gekregen, of zij baarde haar kinderen. Zou Ik ontsluiten en niet doen baren? zegt de Here. Of ben Ik een, die doet baren en toesluit? zegt uw God.

5 Vervulde profetieën sinds 1948 -4 Israel zou hersteld worden als een verenigde natie
Ezechiel 37:21-22 Zo zegt de Here HERE: zie, Ik haal de Israëlieten weg uit de volken naar wier gebied zij gegaan zijn; Ik zal hen van alle kanten bijeenverzamelen en hen naar hun land brengen. En Ik zal hen tot één volk maken in het land, op de bergen Israëls, en één koning zal over hen allen koning zijn; niet langer zullen zij twee volken zijn en niet langer verdeeld in twee koninkrijken.

6 Vervulde profetieën sinds 1948 -5 Het nieuwe Israel zou indrukwekkender zijn dan het oude
Jeremia 16: Daarom zie, de dagen komen, luidt het woord des HEREN, dat niet meer zal gezegd worden: Zo waar de HERE leeft, die de Israëlieten uit het land Egypte heeft gebracht, maar veeleer: Zo waar de HERE leeft, die de Israëlieten heeft doen optrekken uit het Noorderland en uit al de landen waarheen Hij hen verdreven had; ja, Ik zal hen terugbrengen in het land dat Ik aan hun vaderen gegeven had.

7 Vervulde profetieën sinds 1948 -6 Ezechiël profeteerde wanneer Israel hersteld zou worden
Ezechiel 4:3-6 En gij, ga op uw linkerzijde liggen en leg daarop de ongerechtigheid van het huis Israëls; naar het getal der dagen dat gij daarop liggen zult, zult gij hun ongerechtigheid dragen. En Ik leg u de jaren van hun ongerechtigheid op, naar het getal der dagen: 390 dagen. Zo zult gij de ongerechtigheid van het huis Israëls dragen. Als gij dit hebt volbracht, zult gij opnieuw gaan liggen, op uw rechterzijde; dan zult gij de ongerechtigheid dragen van het huis van Juda: 40 dagen; voor elk jaar leg Ik u een dag (430 in totaal) - Daniel 9:24 Zeventig weken zijn bepaald over uw volk en uw heilige stad, om de overtreding te voleindigen, de zonde af te sluiten, de ongerechtigheid te verzoenen, en om eeuwige gerechtigheid te brengen, gezicht en profeet te bezegelen en iets allerheiligst te zalven.

8 Vervulde profetieën sinds 1948-7 Het volk Israel zou terugkeren naar “hun eigen land”
Ezechiel 34: Ik zal ze midden uit de volken doen uittrekken, uit de landen bijeenvergaderen en ze naar hun eigen land brengen; Ik zal ze weiden op de bergen van Israël, bij de beekbeddingen en in alle bewoonde streken van het land.

9 Vervulde profetieën sinds 1948 -8 God zelf zou waken over Zijn eigen volk
Jeremia 31:10-12 Hoort het woord des HEREN, o volken, verkondigt het in verre kustlanden en zegt: Hij, die Israël verstrooide, zal het verzamelen en het behoeden als een herder zijn kudde. Want de HERE maakt Jakob vrij en verlost hem uit de macht van wie sterker is dan hij. Zo komen zij jubelend op de hoogte van Sion en stromen toe naar het goede des HEREN, naar koren, most en olie, naar schapen en runderen; hun ziel zal zijn als een besproeide hof, zij zullen nooit meer versmachten

10 Vervulde profetieën sinds 1948 -9 Israëls leger zou buitengewoon krachtig zijn
Leviticus 26:3, Indien gij in mijn inzettingen wandelt en mijn geboden nauwgezet in acht neemt, dan zal Ik u te rechter tijd uw regens geven, zodat het land zijn opbrengst geeft en het geboomte des velds zijn vrucht draagt. En gij zult uw vijanden vervolgen, en zij zullen voor uw aangezicht door het zwaard vallen. Vijf van u zullen honderd achtervolgen, en honderd van u zullen tienduizend achtervolgen, en uw vijanden zullen voor uw aangezicht door het zwaard vallen.

11 Vervulde profetieën sinds 1948 -10 De rijkdom van het volk van Israel zou hersteld worden
Deuteronomium 30:3-5 dan zal de HERE, uw God, in uw lot een keer brengen en Zich over u erbarmen; Hij zal u weer bijeenbrengen uit al de volken, naar wier gebied de HERE, uw God, u verstrooid heeft. Al waren uw verdrevenen aan het einde des hemels, de HERE, uw God, zal u vandaar bijeenbrengen en vandaar halen; de HERE, uw God, zal u brengen naar het land, dat uw vaderen bezeten hebben, gij zult het bezitten en Hij zal u weldoen en u talrijker maken dan uw vaderen.

12 Vervulde profetieën sinds 1948
1. Het nageslacht van Jacob zou het land weer in bezit nemen –Amos 9: Israel zou opnieuw tot leven gewekt worden –Ezechiël Jesaja profeteerde dat Israel op een dag herboren zou worden –Jesaja 66: Israel zou hersteld worden als een verenigde natie –Ezechiël 37: Het nieuwe Israel zou indrukwekkender zijn dan het eerste –Jeremia 16: Ezechiël/Daniel profeteerde wanneer Israel hersteld zou worden –Ezechiël 4: Het volk van Israel zou terugkeren naar “hun eigen land” –Ezechiël 34: God zelf zou waken over Zijn eigen volk –Jeremia 31: Israëls leger zou buitengewoon krachtig zijn –Leviticus 26:3, De rijkdom van het volk van Israel zou hersteld worden –Deut. 30:3-5

13 Dit geslacht, deze generatie!
Zeventig weken zijn bepaald over uw volk en uw heilige stad, om de overtreding te voleindigen, de zonde af te sluiten, de ongerechtigheid te verzoenen, en om eeuwige gerechtigheid te brengen, gezicht en profeet te bezegelen en iets allerheiligst te zalven - Daniel 9:24 Daniel's 70ste week, is gelijk aan de grote verdrukking van 7 jaar. Over de gelijkenis van de bloeiende vijgenboom (profetie over Israël) zei Jezus: "Voorwaar, Ik zeg u: Dit geslacht, (generatie) zal niet voorbijgaan totdat al deze dingen zijn vervuld." - Mattheüs 24: M.a.w: de generatie die getuige is van de heroprichting van Israël als natie sinds 1948, zal niet voorbijgaan totdat alle dingen zijn vervuld.

14 Hoe langt duurt een generatie?
Eén generatie is volgens de Bijbel is jaar Psalm 90:10 De dagen onzer jaren, daarin zijn zeventig jaren, en, indien wij sterk zijn, tachtig jaren; Het is nu 70 jaar geleden dat Israël op 14 mei 1948 (op een dag), als natie werd gesticht en terugkwam in hun land. Wat Jezus bedoelde met "al deze dingen" die vervuld moeten worden, worden niet alleen deze profetien en de grote verdrukking verondersteld, maar ook Zijn feesttijden uit Leviticus 23 die in hun gegeven volgorde moeten worden vervuld, voor het Duizendjarige Rijk begint – na de Grote Verdrukking. Dat zal dan de laatste vervulling zijn van "al deze dingen" (Openbaring 20: 4-6). God zegt: De feesttijden des HEREN, …, zijn Mijn feesttijden. - Leviticus 23:2

15 De Feesttijden des Heren
De vervulde feesttijden des Heren in hun volgorde: Het feest van Pasen - De dood van Jezus Het feest der Ongezuurde broden - De begravenis van Jezus Het feest der Eerstelingen - De opstanding van Jezus Het feest van Pinksteren - De uitstorting van de Heilige Geest De nog-onvervulde feesttijden des Heren in hun volgorde: Het Bazuinfeest - Jezus komt terug voor Zijn Bruid (de Opname) De Grote Verzoendag - Jezus wederkomst op aarde (op de Olijfberg) Het Loofhuttenfeest - Het 1000jarige vrederijk waarin Jezus regeert (Millennium)

16 LAATSTE BAZUIN EERSTE BAZUIN DE GROTE BAZUIN

17 Bent u klaar voor de Bruidegom?
Volgens Jezus, zal DIT GESLACHT geenszins voorbijgaan voordat al deze tekenen zijn vervuld”. Ik geloof dat de generatie van getuige zal zijn van de vervulling van de laatste drie feesten des Heren =2028 Er zijn nu dus nog maar 10 jaar voor het einde van deze generatie en voordat al deze tekenen zijn vervuld Geloof ik dat het nog zo lang zal duren? Waarschijnlijk zelfs korter! Er kan zelfs nog tijd zijn tussen de opname en de grote verdrukking (Daniel 9:27). Er is daarom nog genoeg tijd in de komende 10 jaar voor de opname en de grote verdrukking van 7 jaar, die eindigt met Zijn terugkeer naar de aarde met zijn Bruid. De tijd zal het leren! De opname voor de verdrukking is Gods plan geopenbaard in de Schrift.


Download ppt "IS HET HUIDIGE ISRAEL DE VERVULLING VAN BIJBELSE PROFETIEN?"

Verwante presentaties


Ads door Google