De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

G3 2 Machten met een gehele exponent en vierkantswortels M A R T X I

Verwante presentaties


Presentatie over: "G3 2 Machten met een gehele exponent en vierkantswortels M A R T X I"— Transcript van de presentatie:

1 G3 2 Machten met een gehele exponent en vierkantswortels M A R T X I
U N E D S 2 G3 Machten met een gehele exponent en vierkantswortels © André Snijers

2 Machten met een gehele exponent en vierkantswortels
Machten met een positieve exponent Info over machten met een natuurlijke exponent; machten met exponent 0 of 1; rekenregel; breuk tot een positieve macht verheffen.

3 Machten met een gehele exponent en vierkantswortels
Machten van een rationaal getal met een gehele exponent - 1 - 1 - 1 - 1 - 1 - 1 - 1 : 4 : 4 : 4 : 4 : 4 : 4 : 4 Wat gebeurt er telkens met de exponent? De exponent wordt positief. Wat gebeurt er telkens met het grondtal? Het grondtal wordt omgekeerd.

4 Machten met een gehele exponent en vierkantswortels
Machten van een rationaal getal met een gehele exponent (vervolg) Rekenregel Het teken van de exponent verandert door het grondtal om te keren. a en b zijn rationale getallen en a ≠ 0 en b ≠ 0. n is een positief geheel getal. Om een breuk tot een negatieve macht te verheffen, verhef je de omgekeerde breuk tot de positieve macht.

5 Machten met een gehele exponent en vierkantswortels
De vierkantswortel uit een rationaal getal Een vierkantswortel uit een rationaal getal a is een getal waarvan het kwadraat gelijk is aan a. Een positief getal a  0 heeft twee vierkantswortels. Het getal 36 heeft twee vierkantswortels: * een positieve: want 62 = 36 * een negatieve: want (-6)2 = 36 Een negatief getal  0 heeft geen vierkantswortel. is niet gedefinieerd in , want het kwadraat van een rationaal getal kan nooit negatief zijn. 0 heeft één vierkantswortel.


Download ppt "G3 2 Machten met een gehele exponent en vierkantswortels M A R T X I"

Verwante presentaties


Ads door Google