De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

TUSSEN DE LAMPEN STANDAARDS

Verwante presentaties


Presentatie over: "TUSSEN DE LAMPEN STANDAARDS"— Transcript van de presentatie:

1 TUSSEN DE LAMPEN STANDAARDS
Les 2 voor 12 januari 2019

2 De openbaring van Jezus Christus aan Johannes (Openb. 1:9-18)
Openbaring begint met een open brief aan de zeven kerken in Klein-Azië (Turkije). De volgorde van de kerken is dezelfde die een postbode zou volgen om de brieven af te leveren. Jezus Christus dicteerde deze brief aan Johannes. Elk detail in de brief heeft een speciale betekenis, inclusief de vorm en de boodschap aan elke kerk. Het heeft nog steeds een speciale betekenis voor ons vandaag, bijna jaar nadat het geschreven was. Patmos Efeze Smyrna Pergamus Thyatira Sardis Filadelfia Laodicea EGEÏSCHE ZEE De openbaring van Jezus Christus aan Johannes (Openb. 1:9-18) Waar: op Patmos (1:9) Wanneer: op de dag des Heren (1:10) Hoe: als de Hogepriester (1:12-18) De brief aan de zeven gemeenten (Openb. 1:11, 19-20; 2:1-7) Hoe die te intepreteren (1:11, 19-20) De boodschap aan de kerk van Efeze (2:1-7)

3 PATMOS WAT WAS ER OP PATMOS?
“Ik, Johannes, die ook uw broeder ben en deelgenoot in de verdrukking en in het Koninkrijk en in de volharding van Jezus Christus, was op het eiland genaamd Patmos, omwille van het Woord van God en het getuigenis van Jezus Christus.” (Openbaring 1:9) WAT WAS ER OP PATMOS? Patmos is een kaal en rotsachtig eiland (10x6 mi—16x10 km). Romeinen stichtten daar een strafkolonie. WAAROM WAS JOHANNES DAAR? Hij werd beschuldigd van ketterij vanwege het prediken over Jezus Christus toen hij een oudere man was. De Romeinse keizer Domitianus [Titus Flavius Domitianus] verbande hem daar (tussen 81 en 96 NC) WAT DEED JEZUS VOOR JOHANNES? Jezus bracht Johannes woorden van hoop en bemoediging, zoals Hij deed voor de jongemannen in de vurige oven en voor Stefanus toen hij werd gedood We kunnen er zeker van zijn dat Jezus altijd bij ons zal zijn wanneer we verdrukking ondergaan omdat we getrouwe getuigen zijn..

4 Hoe moeten we 'De dag des Heren' interpreteren?
DE DAG DES HEEREN “Ik was in de geest op de dag des Heeren en ik hoorde achter mij een luide stem, als van een bazuin.” (Openb. 1:10) Hoe moeten we 'De dag des Heren' interpreteren? zondag 'De Dag des Heren' werd tegen het einde van de 2e eeuw voor het eerst gebruikt om naar de zondag te verwijzen. In de tijd van Johannes betekende het niet 'zondag'. De wederkomst Dat zou betekenen dat Johannes al een visioen over de Wederkomst zou hebben ontvangen toen hij deze nieuwe Openbaring kreeg (Jes.13: 6; 2 Petr. 3: 10). Deze theorie wordt niet ondersteund door de tekst in Openbaring. Sabbat In het Oude Testament noemde God (de Heer) de Sabbat "de mijne", dus het is Zijn dag (Ex. 31:13, Jes. 58:13). Jezus noemde Zichzelf ook "Heer van de Sabbat" (Matt 12: 8; Markus. 2:28). Dus Johannes ontving de Openbaring op Sabbat, de Dag des Heren.

5 HET VISIOEN VAN JEZUS CHRISTUS
"En toen ik Hem zag, viel ik als dood aan Zijn voeten, en Hij legde Zijn rechterhand op mij en zei tegen mij: ‘Wees niet bevreesd, Ik ben de Eerste en de Laatste.'"(Openb. 1:17) Wat was de fysieke verschijning van Jezus in Openbaring 1? Openbaring 1:13-16 Een lang gewaad Een gouden gordel Wit haar Ogen van vuur Bronzen voeten Donderende stem Een zwaard uit Zijn mond Gezicht als de zon Daniël 10: 5-6 Een linnen kleed Een gouden riem --- Ogen als vuurfakkels Gezicht als bliksem De persoon die Johannes en Daniël overeenkomstig gekleed zagen, is Jezus Christus, gekleed als de Hogepriester.

6 HET VISIOEN VAN JEZUS CHRISTUS
“En toen ik Hem zag, viel ik als dood aan Zijn voeten, en Hij legde Zijn rechterhand op mij en zei tegen mij: ‘Wees niet bevreesd, Ik ben de Eerste en de Laatste’.” (Openb. 1:17) Johannes zag Jezus wandelen te midden van zeven kandelaren die symbool staan voor de zeven kerken (1:20) De boodschap aan elke kerk begint met "Ik ken uw werken" (2:2, 9, 13, 19; 3:1, 8, 15). Jezus is altijd te midden van Zijn volk. Hij kent zijn volk en Hij kent een ieder van ons. Hij is groot en majestueus, maar we zouden niet bang moeten zijn voor Zijn aanwezigheid. Hij is Degene die stierf en herrees. Hij heeft de sleutels van de dood. Hij heeft macht over de dood en Hij zorgt voor de levenden.

7 DE BRIEF AAN DE ZEVEN GEMEENTEN TOEKOMSTIG (PROFETISCH)
" Wat u ziet, schrijf dat op een boekrol en stuur het aan de zeven gemeenten die in Asia zijn: naar Efeze, naar Smyrna, naar Pergamus, naar Thyatira, naar Sardis, naar Filadelfia en naar Laodicea." (Openbaring 1:11) De boodschap aan de zeven kerken in Azië kan op drie verschillende en aanvullende niveaus worden geïnterpreteerd (1:19): URGENT (HISTORISCH) Een boodschap van Jezus aan elke kerkbijeenkomst in de zeven steden van Klein-Azië in de tijd van Johannes. TOEKOMSTIG (PROFETISCH) Een boodschap aan elk historisch tijdperk van de kerk vanaf de tijd van Johannes tot onze dagen. UNIVERSEEL Een boodschap aan elke kerk en gelovige in elk geschiedkundig moment.

8 DE BOODSCHAP AAN DE GEMEENTE EFEZE
“’Schrijf aan de engel van de gemeente in Efeze: Dit zegt Hij Die de zeven sterren in Zijn rechterhand houdt, Die te midden van de zeven gouden kandelaren wandelt:’” (Openbaring 2:1) Efeze was een zeer belangrijke stad in Azië. Johannes was een voorganger in die stad die vol was van immoraliteit en hekserij (Handelingen 19:19) De kerk bleef standvastig in die troebele atmosfeer. Ze vergaten echter, zoals het oude Israël deed, hun eerste liefde (Jeremia 2: 2) Deze kerk vertegenwoordigt de Christelijke kerk uit de 1e eeuw (ongeveer van 31 NC tot 100 NC) Laten we het Goddelijke advies volgen om hun deugden te behouden en hun fouten te vermijden: (1) Denk aan uw eerste liefde; (2) toon berouw; (3) en doe goede werken.

9 "Hij [Jezus] wandelt in het midden van Zijn kerken over de hele lengte en breedte van de aarde. Hij bekijkt hen met intense interesse om te zien of ze geestelijk in zo'n toestand verkeren dat ze Zijn koninkrijk kunnen uitbreiden. Christus is aanwezig in elke samenkomst. Hij is bekend met iedereen die met Zijn dienst te maken heeft. Hij kent degenen wiens harten Hij kan vullen met de heilige olie, zodat zij het met anderen kunnen delen. Zij die getrouw het werk van Christus in onze wereld voortzetten, die in woord en werken het karakter van God vertegenwoordigen, die voor hen het doel van de Heer vervullen, zijn zeer dierbaar in Zijn ogen. Christus geniet van hen, zoals een man van een goed onderhouden tuin geniet, en van de geur van de bloemen die hij heeft geplant." Ellen G. White (Testimonies for the Church, deel 6, [afdeling 7 – Calls to Service – [hoofdstuk 53 The Church and the Ministry] blz. 418/419)


Download ppt "TUSSEN DE LAMPEN STANDAARDS"

Verwante presentaties


Ads door Google