De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Student-onderzoeker 13 maart 2018.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Student-onderzoeker 13 maart 2018."— Transcript van de presentatie:

1 student-onderzoeker 13 maart 2018

2 informatie Onderzoek in het buitenland
Het onderzoek mag aan een buitenlandse universiteit uitgevoerd worden. De studen-ten maken hiervoor een afspraak voor een gesprek bij Prof. Ludwig Missiaen (Leu-ven), Prof. Simon De Meyer (Kortrijk) of Prof. Hans Isselée (Brugge). De student zal een document met alle informatie om zich administratief in orde te stellen, en een contract met bijhorend VGM-document ontvangen (zie de PowerPointpresentatie). Sommige te vervullen formaliteiten vragen de nodige tijd, zodat men op tijd zijn verblijf in het buitenland moet plannen.

3 informatie

4 informatie 1. Contract Studenten van de KU Leuven die in het buitenland een onbezoldigde studiestage lo-pen die deel uitmaakt van hun studieprogramma gebruiken voor deze stage het En-gelstalige modelcontract van de KU Leuven voor verplichte studiestage in het buiten-land: onder het derde gele bolletje. Dit contract moet voor de aanvang van het verblijf bij de 3 partijen zijn. Dit contract moet op de eerste dag van het verblijf per bezorgd worden aan Het oorspronkelijke document moet 1 jaar bewaard worden.

5 informatie 2. Verzekeringen
2.1 Tijdens hun buitenlandse studiestage blijven studenten van de KU Leuven verze-kerd door de KU Leuven voor: - persoonlijke ongevallen info: - schade die ze tijdens hun studieactiviteit door hun eigen fout aan derden berokken- - en info: info: 2.2 Voor de ziekte- en reisbijstandsverzekering moeten studenten voor hun vertrek het nodige doen. Ze nemen sowieso best contact op met hun ziekenfonds in België om zich grondig te informeren. - landen van de Europese Unie, Noorwegen, IJsland, Liechtenstein en Zwitserland - andere landen info:

6 informatie 3. Welzijnsaspecten
De student dient aan het stagebedrijf het VGM-dossier studenten te overhandigen waarop de KU Leuven de VGM-risico’s die voorkomen in het opleidingstraject van de student en de VGM-opvolging voor deze VGM-risico’s heeft opgelijst. Het stagebedrijf dient op dit formulier de eventuele bijkomende VGM-risico’s die voorkomen op de sta-geplaats bij het uitvoeren van de activiteiten tijdens de stage en de bijhorende preven-tiemaatregelen aan te duiden en het formulier terug te bezorgen. De Engelstalige VGM dossiers voor studenten (de ‘HSE files’), vindt u op: Dit VGM-dossier moet voor de aanvang van het verblijf bij de 3 partijen zijn. Dit contract moet op de eerste dag van het verblijf per bezorgd worden aan Het oorspronkelijke document moet 1 jaar bewaard worden.

7 informatie 3. Welzijnsaspecten

8 informatie 3. Welzijnsaspecten

9 informatie 4. Aanvraagprocedure KU Loket
Studenten die een stage willen volgen in het buitenland moeten een aanvraagproce-dure opstarten in KU Loket, zie: Doel Programma “Stage” “Free Mover”

10 informatie 5. Vaccinaties
De student moet zorgen dat hij de nodige vaccinaties gekregen heeft, zie:

11 informatie 6. Registratie als student-onderzoeker
De student moet zich, net zoals alle student-onderzoekers, registreren op de volgen-de website:

12 informatie 7. Vragen? Bert Willems Coördinator
Studiegelden & Mobiliteit Dienst Onderwijsprocessen Naamsestraat 63 - bus 5410 BE-3000 Leuven Tel Van Dalecollege Naamsestraat 80 - bus 5415 Tel


Download ppt "Student-onderzoeker 13 maart 2018."

Verwante presentaties


Ads door Google