De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom in deze dienst Voorganger: ds. J. Quist

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom in deze dienst Voorganger: ds. J. Quist"— Transcript van de presentatie:

1

2 Welkom in deze dienst Voorganger: ds. J. Quist
Schriftlezing: Lucas 2: 40-52

3 Gezang 423: 1, 2, 3 en 4 (LvdK) Ach, blijf met uw genade,
Vers 1 Ach, blijf met uw genade, Heer Jezus, ons nabij, opdat ons nimmer schade des bozen heerschappij!

4 Gezang 423: 1, 2, 3 en 4 (LvdK) Licht Gij ons met uw stralen,
Vers 2 Licht Gij ons met uw stralen, o, licht der wereld, voor, opdat wij niet verdwalen of struiklen op ons spoor!

5 Gezang 423: 1, 2, 3 en 4 (LvdK) Vervul dan met uw zegen
Vers 3 Vervul dan met uw zegen onze armoe, rijke Heer, en zend op onze wegen uw kracht en goedheid neer!

6 Gezang 423: 1, 2, 3 en 4 (LvdK) Neem Gij ons in uw hoede,
Vers 4 Neem Gij ons in uw hoede, onoverwonnen held; beteugel satans woede en 's werelds boos geweld!

7 Psalm 27: 4 en 7 Zoals Gij eenmaal mijn geroep verhoorde,
Vers 4 Zoals Gij eenmaal mijn geroep verhoorde, zo spreek weer tot uw knecht en geef hem licht. Mijn hart zegt stil de liefelijke woorden die Gij eens zeide: 'Zoek mijn aangezicht'. Uw aangezicht, ik wil het zoeken, HEER! Verberg het niet, beproef mij niet te zeer! Ik hoop geen heil dan Gij voor mij bewaart, ik smacht naar 't uur dat Gij U openbaart!

8 Psalm 27: 4 en 7 O als ik niet met opgeheven hoofde
Vers 7 O als ik niet met opgeheven hoofde zijn heil van dag tot dag verwachten mocht! O als ik van zijn goedheid niet geloofde, dat Hij te vinden is voor die Hem zocht! Wees dapper, hart, houd altijd goede moed! Hij is getrouw, de bron van alle goed! Wacht op den HEER, die u in zwakheid schraagt, wacht op den HEER en houd u onversaagd.

9 Psalm 25: 3 en 4 Denk aan 't vaderlijk meedogen,
Vers 3 Denk aan 't vaderlijk meedogen, Heer, waarop ik biddend pleit: milde handen, vriendlijk' ogen zijn bij U van eeuwigheid. Denk toch aan de zonde niet van mijn onbedachte jaren! HEER, die al mijn ontrouw ziet, wil mij in uw goedheid sparen.

10 Psalm 25: 3 en 4 God is goed, Hij is waarachtig
Vers 4 God is goed, Hij is waarachtig en gaat zijn getrouwen voor, brengt, aan zijn verbond gedachtig, zondaars in het rechte spoor. Hij zal leiden 't zacht gemoed in het effen recht des HEREN: wie Hem needrig valt te voet, zal van Hem zijn wegen leren.

11 Psalm 84: 1, 2 en 5 Hoe lieflijk, hoe goed is mij, HEER,
Vers 1 Hoe lieflijk, hoe goed is mij, HEER, het huis waar Gij uw naam en eer hebt laten wonen bij de mensen. Hoe brand ik van verlangen om te komen in uw heiligdom. Wat zou mijn hart nog liever wensen dan dat het juichend U ontmoet die leven zijt en leven doet.

12 Psalm 84: 1, 2 en 5 Het heil dat uw altaar omgeeft
Vers 2 Het heil dat uw altaar omgeeft beschermt en koestert al wat leeft. De mus, de zwaluw vindt een woning. Haar jongen zijn in veiligheid. Mij is een schuilplaats toebereid in het paleis van U, mijn Koning. Heil hen die toeven aan uw hof en steeds zich wijden aan uw lof.

13 Psalm 84: 1, 2 en 5 O Here, ons schild van omhoog,
Vers 5 O Here, ons schild van omhoog, zie neder met een gunstig oog op uw gezalfde in uw tempel. Eén dag in uw paleis is meer dan duizend elders. Ik verkeer veel liever needrig aan uw drempel dan dat ik aanzit, hooggeacht waar men de HERE God veracht.

14 ELB 376: 1 en 2 Abba, Vader, U alleen, U behoor ik toe.
Vers 1 Abba, Vader, U alleen, U behoor ik toe. U alleen doorgrondt mijn hart, U behoort het toe. Laat mijn hart steeds vurig zijn. U laat nooit alleen.

15 ELB 376: 1 en 2 Abba, Vader, laat mij zijn, slechts voor U alleen.
Vers 2 Abba, Vader, laat mij zijn,   slechts voor U alleen.   Dat mijn wil voor eeuwig zij   d'uwe en anders geen.   Laat mijn hart nooit koud zijn, Heer.   Laat mij nimmer gaan.   slechts van U alleen.

16 Gezang 326: 1 en 2 (LvdK) Een rijke schat van wijsheid
Vers 1 Een rijke schat van wijsheid schonk God ons in zijn woord. Hebt moed, gij die op reis zijt, want daarmee kunt gij voort. Gods woord is ons een licht, en elk die in vertrouwen daarnaar zijn leven richt, die zal er in aanschouwen des Heren aangezicht.

17 Gezang 326: 1 en 2 (LvdK) God opent hart en oren, opdat wij in geloof
Vers 2 God opent hart en oren, opdat wij in geloof zijn roepstem zouden horen, voor andre stemmen doof. Gods woord gordt mensen aan, om zonder te versagen het smalle pad te gaan en stil het kruis te dragen achter hun Heiland aan.

18 Nieuw in onze kerk. Wilt u: - informatie over onze gemeente
Nieuw in onze kerk? Wilt u: - informatie over onze gemeente? - contact met kerkenraad of predikant? Laat het ons na afloop van de dienst weten en we zorgen er voor!


Download ppt "Welkom in deze dienst Voorganger: ds. J. Quist"

Verwante presentaties


Ads door Google