De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

UITEINDELIJK HERSTEL VAN DE EENHEID

Verwante presentaties


Presentatie over: "UITEINDELIJK HERSTEL VAN DE EENHEID"— Transcript van de presentatie:

1 UITEINDELIJK HERSTEL VAN DE EENHEID
Les 13 voor 29 december 2018

2 We zijn geroepen om in hoop te leven terwijl we wachten op het hoogtepunt van de heilsgeschiedenis.
In die tijd zal onze samenhorigheid in Christus en met heel de schepping volledig worden gerealiseerd. Verenigd in hoop. Verenigd in de opstanding. Verenigd in herstel. Verenigd in een nieuw thuis. Voor altijd verenigd.

3 VERENIGD IN HOOP "En als Ik heengegaan ben en plaats voor u gereed-gemaakt heb, kom Ik terug en zal u tot Mij nemen, opdat ook u zult zijn waar Ik ben." (Johannes 14: 3) Jezus beloofde dat Hij zou terugkeren. Deze belofte heeft hoop gegeven aan alle gelovigen door de eeuwen heen, omdat God altijd Zijn beloften vervult (1 Koningen 8:56). Zowel de Eerste als de Tweede Komst van Jezus werden voorzegd in de Schriften. Het was voorzegd dat Hij in Bethlehem zou worden geboren (Micha 5: 1) en dat Hij zou worden gezalfd in het jaar 27 N.C. (Daniel 9:25). Er zijn profetieën van Henoch tot Johannes die voorzeggen dat Hij weer zal komen met Zijn engelen (Judas 14; Openbaring 19: 11-14). De profetieën over Zijn wederkomst zijn net zo zeker als die over Zijn eerste komst.

4 VERENIGD IN DE OPSTANDING
"Want de Heere Zelf zal met een geroep, met de stem van een aartsengel en met een bazuin van God neerdalen uit de hemel. En de doden die in Christus zijn, zullen eerst opstaan. Daarna zullen wij, de levenden die overgebleven zijn, samen met hen opgenomen worden in de wolken, naar een ontmoeting met de Heere in de lucht. En zo zullen wij altijd bij de Heere zijn.“ (1 Thessalonicenzen 4: 16-17) Bij de wederkomst zal de opstanding Christus met al de kinderen van God voor altijd verenigen. En volgens 1 Korinthiërs 15: zullen onze lichamen worden getransformeerd. De doden in Christus zullen herrijzen met een onvergankelijk lichaam De levende heiligen zullen worden getransformeerd We zullen samen opvaren om voor altijd bij Jezus te zijn

5 "Een wolf zal bij een lam verblijven, een luipaard bij een geitenbok neerliggen een kalf, een jonge leeuw en het mestvee zullen bij elkaar zijn, een kleine jongen zal ze drijven. Koe en berin zullen samen weiden, hun jongen zullen bij elkaar neerliggen. Een leeuw zal stro eten als het rund. Een zuigeling zal zich vermaken bij het hol van een adder, en in het nest van een gifslang zal een peuter zijn hand steken.” (Jesaja 11: 6-8)

6 VERENIGD IN HERSTEL "De wolf zal ook bij het lam wonen, het luipaard zal met de jonge geit, het kalf en de jonge leeuw en het mestvee tezamen gaan liggen; en een klein kind zal hen leiden. De koe en de beer zullen grazen; hun kleintjes zullen samen gaan liggen; en de leeuw zal stro eten als een os. Het zogende kind zal bij het hol van de cobra spelen en het gespeende kind zal zijn hand in het hol van de adder leggen.“ (Jesaja 11: 6-8) God zal alles herstellen, en de toestand van de wereld vóór de zonde, zal worden hersteld We zullen vredig leven met onze Schepper, zonder enige vorm van geweld. "Er zal geen dood meer zijn, noch verdriet, noch gehuil." (Openbaring 21: 4). Zonde zal worden vernietigd en de harmonie van het universum zal worden hersteld. De hele Schepping verlangt naar het aanbreken van dat moment (Rom. 8:19).

7 ”VERENIGD IN EEN NIEUW TEHUIS“
In het midden van haar straat en aan de ene en de andere zijde van de rivier bevond zich de Boom des levens, die twaalf vruchten voortbrengt – van maand tot maand geeft Hij Zijn vrucht. En de bladeren van de boom zijn tot genezing van de heidenvolken." (Openbaring 22: 2) God toonde Johannes het thuis van de verlosten zoals deze wordt beschreven in de laatste twee hoofdstukken van Openbaring: het Nieuwe Jeruzalem. We zullen een geweldige familie zijn, verenigd op dezelfde plaats. De glorie van God zal ons thuis verlichten. We zullen door de gouden straten lopen en onze wijngaarden en tuinen planten. De relaties die de zonde had verbroken, zullen worden hersteld. We zullen elke maand eten van de vrucht van de boom des levens bij de rivier des levens. De bladeren van de boom zullen alle wonden genezen - raciale, etnische, inheemse of taalkundige - die de mensheid eeuwenlang hebben verscheurd en verdeeld.

8 VOOR ALTIJD VERENIGD "Dan zullen de ogen van de blinden worden geopend, de oren van de doven zullen worden geopend. Dan zal de kreupele springen als een hert, de tong van de stomme zal juichen..." (Jesaja 35: 5-6) Hoe zal ons nieuwe lichaam op de Nieuwe Aarde zijn? Zullen we elkaar kunnen herkennen? Zullen we daar arbeiden? Zullen de dieren net zo zijn als nu? Niet alle details zijn onthuld, maar we weten genoeg om dat brandende verlangen te voelen om op de Nieuwe Aarde te willen zijn. Onze gevoelens en gedachten zullen rein zijn. Liefde zal in ieder van ons regeren. We zullen voor eeuwig met elkaar, met God en met het universum verenigd zijn. Ik wil daar zijn. U ook?

9 "Op de vernieuwde aarde zullen de verlosten deelnemen aan de bezigheden en het vermaak die Adam en Eva in het begin geluk brachten. Het Eden-leven zal worden geleefd, het leven in tuin en op het veld ... Daar zal elke kracht worden ontwikkeld, elk vermogen wordt vergroot. De grootste ondernemingen zullen worden voortgebracht, de meest verhevenste aspiraties worden bereikt, de hoogste ambities worden gerealiseerd. En er zullen nieuwe hoogten verschijnen om te bedwingen, nieuwe wonderen om te bewonderen, nieuwe waarheden om te begrijpen, nieuwe onderwerpen van studie om de krachten van lichaam en geest en ziel op te roepen ... Voor de vermoeiden en teneergeslagenen, aan hen die de goede strijd des geloofs hebben gestreden, zal het een glorieuze rust zijn; want de jeugd en de kracht van onsterfelijkheid zullen van hen zijn." Ellen G. White (My life today, December 20)


Download ppt "UITEINDELIJK HERSTEL VAN DE EENHEID"

Verwante presentaties


Ads door Google