De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Sorteren met kaarten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Sorteren met kaarten."— Transcript van de presentatie:

1 Sorteren met kaarten

2 Opdracht Elk team krijgt een setje kaarten van 9 kaarten, 2 t/m 10, bijvoorbeeld alle harten, klaveren, schoppen of ruiten kaarten. Je schudt de kaarten en legt deze met de afbeelding naar beneden op tafel, naast elkaar. Ze mogen niet open op tafel worden gelegd, ook niet tijdens oefenen. Het doel is om te komen tot een aanpak om de kaarten te sorteren.

3 Rolverdeling Je werkt in teams van 3 leerlingen. Verdeel de rollen:
Een leerling is de vergelijker: hij/zij krijgt steeds twee speelkaarten te zien en wijst aan welke lager is. Een leerling is de uitvoerder: hij/zij voert het programma uit. Deze leerling gaat de kaarten dus sorteren met behulp van de vergelijker. Hij/zij mag niet zien welke afbeelding op de kaarten staat. Hij/zij kan kaarten wel schuiven. Een leerling is de teller. Hij/zij kijkt of het goed gaat allemaal en telt daarnaast het aantal vergelijkingen (dat is het aantal keren dat de vergelijker aangeeft welke kaart lager is)

4 Bogo-sort Schud de kaarten en leg ze op een rij. Kijk vervolgens of de kaarten op volgorde liggen: Vergelijk de kaarten die naast elkaar liggen twee aan twee. Als de kaarten allemaal op volgorde liggen ben je klaar. Zo niet: schud de kaarten opnieuw en probeer het weer.

5 Aanpak Is de uitleg van de aanpak helder?
Werkt de aanpak goed, in alle gevallen? Is het mogelijk om de aanpak nog wat slimmer te maken? Hoe kan het dat er verschillen zijn in het aantal vergelijkingen bij de groepjes?

6 Aantal vergelijkingen
Gemiddeld aantal vergelijkingen Aantal kaarten Bubble Sort Quick Sort Insertion Sort 9 10 (1 kaart extra)

7 Aantal vergelijkingen
Gemiddeld aantal vergelijkingen Aantal kaarten Bubble Sort Quick Sort Insertion Sort 9 10 (1 kaart extra) 9 extra Ongeveer 3 extra Ongeveer 4 a 5 extra Het gaat slechts om een ruwe benadering van het gemiddelde in bovenstaande overzicht

8 Na afloop Er zijn verschillende algoritmen voor het sorteren van gegevens. Je kunt een algoritme weergeven in een stroomdiagram. Die zijn niet allemaal even efficiënt. Dat geldt voor veel algoritmen. Het is aan informatici om slimme algoritmen te bedenken.

9 Licentie Dit werk valt onder een Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 4.0 Internationaal-licentie.


Download ppt "Sorteren met kaarten."

Verwante presentaties


Ads door Google