De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Productie en consumptie van soja in tijd en ruimte

Verwante presentaties


Presentatie over: "Productie en consumptie van soja in tijd en ruimte"— Transcript van de presentatie:

1 Productie en consumptie van soja in tijd en ruimte
Erik Mathijs Sustainable Economies Food Research Group (SFERE) Leuven, 14 juni 2018

2 Bron: Steffen et al. Science 2015;347:1259855

3 Bron: Sutton et al., 2011

4 Bron: Sutton et al., 2011

5 Evolutie vlinderbloemigen, EU
Bron: FAOSTAT

6 Evolutie soja, EU Bron: FAOSTAT

7 Aandeel vlinderbloemigen in areaal, EU, 2015
Bron: FAOSTAT

8 Aandeel menselijke consumptie, EU, 2013
Bron: FAOSTAT

9

10 Nutritionele samenstelling
Bron: Rizzo & Baroni, 2018, Soy, Soy Foods and Their Role in Vegetarian Diets, Nutrients 10, 43

11 Consumptie van vlinderbloemigen, EU, 2013
Bron: FAOSTAT

12 Voedselfrequentiepeiling 2014
Bron: Lebacq, 2016

13 24-uursvoedingsnavraag
0,6% op beide dagen, 7,9% op 1 dag Gemiddeld 4 g/dag Stabiel (van 3 in 2004 naar 4 g in 2014) Aanbeveling: 1 x/week = g/dag 111 g/dag vlees en vleesbereidingen, 23 g/dag vis, 10 g/dag eieren Bron: Lebacq, 2016

14 Paden naar vleessubstitutie
Bron: Schösler et al., 2012, Can we cut out the meat of the dish? Constructing consumer-oriented pathways towards meat substitution. Appetite 58, 39-47,

15 Conclusies Dubbel voordeel milieu – gezondheid bij overschakeling naar plantgebaseerde proteïnen Soja meest nutritionele plant Vlinderbloemigen nemen zeer klein aandeel van areaal in Stijgende trend in productie: veel groeipotentieel Consumptie op zeer laag niveau: veel groeipotentieel Verschillende omschakelingspaden voor consument op basis van maaltijdvoorkeuren


Download ppt "Productie en consumptie van soja in tijd en ruimte"

Verwante presentaties


Ads door Google