Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
GepubliceerdUtami Yuwono Laatst gewijzigd meer dan 6 jaar geleden
1
Productie en consumptie van soja in tijd en ruimte
Erik Mathijs Sustainable Economies Food Research Group (SFERE) Leuven, 14 juni 2018
2
Bron: Steffen et al. Science 2015;347:1259855
3
Bron: Sutton et al., 2011
4
Bron: Sutton et al., 2011
5
Evolutie vlinderbloemigen, EU
Bron: FAOSTAT
6
Evolutie soja, EU Bron: FAOSTAT
7
Aandeel vlinderbloemigen in areaal, EU, 2015
Bron: FAOSTAT
8
Aandeel menselijke consumptie, EU, 2013
Bron: FAOSTAT
10
Nutritionele samenstelling
Bron: Rizzo & Baroni, 2018, Soy, Soy Foods and Their Role in Vegetarian Diets, Nutrients 10, 43
11
Consumptie van vlinderbloemigen, EU, 2013
Bron: FAOSTAT
12
Voedselfrequentiepeiling 2014
Bron: Lebacq, 2016
13
24-uursvoedingsnavraag
0,6% op beide dagen, 7,9% op 1 dag Gemiddeld 4 g/dag Stabiel (van 3 in 2004 naar 4 g in 2014) Aanbeveling: 1 x/week = g/dag 111 g/dag vlees en vleesbereidingen, 23 g/dag vis, 10 g/dag eieren Bron: Lebacq, 2016
14
Paden naar vleessubstitutie
Bron: Schösler et al., 2012, Can we cut out the meat of the dish? Constructing consumer-oriented pathways towards meat substitution. Appetite 58, 39-47,
15
Conclusies Dubbel voordeel milieu – gezondheid bij overschakeling naar plantgebaseerde proteïnen Soja meest nutritionele plant Vlinderbloemigen nemen zeer klein aandeel van areaal in Stijgende trend in productie: veel groeipotentieel Consumptie op zeer laag niveau: veel groeipotentieel Verschillende omschakelingspaden voor consument op basis van maaltijdvoorkeuren
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.