De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Dit zijn de eerste onderzochte lammeren van het bedrijf uit Hoogstraten – Meer. Je ziet duidelijk de afwijkingen: torticollis, scoliose, arthrogrypose.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Dit zijn de eerste onderzochte lammeren van het bedrijf uit Hoogstraten – Meer. Je ziet duidelijk de afwijkingen: torticollis, scoliose, arthrogrypose."— Transcript van de presentatie:

1 Dit zijn de eerste onderzochte lammeren van het bedrijf uit Hoogstraten – Meer. Je ziet duidelijk de afwijkingen: torticollis, scoliose, arthrogrypose. Ook opvallend (vnl foto rechtsboven) is de onderbespiering thv nek en de hyena-achterhand.

2 Op de foto rechtsboven zie je sterk vergrote thymus
Op de foto rechtsboven zie je sterk vergrote thymus. Op deze foto’s is het niet te zien, maar bij sommige lammeren is er ook een heel sterke onderontwikkeling van de longen waargenomen (soms bilateraal, soms unilateraal). Op de foto linksonder zie je ook sterke misvorming van het borstbeen. Rechtsonder zie je een blootgelegde ruggegraat met duidelijke scoliose

3 Duidelijke hersenafwijkingen: hypoplasie kleine hersenen tot totale aplasie grote en kleine hersenen (hydranencephalie)

4 Het lam rechtsboven is afkomstig uit de ooi van de onderste foto’s => dystocie met als gevolg ruptuur BM-ligament, perforatie BM-wand en verbloeding in buik


Download ppt "Dit zijn de eerste onderzochte lammeren van het bedrijf uit Hoogstraten – Meer. Je ziet duidelijk de afwijkingen: torticollis, scoliose, arthrogrypose."

Verwante presentaties


Ads door Google