De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De schrijver mee op reis

Verwante presentaties


Presentatie over: "De schrijver mee op reis"— Transcript van de presentatie:

1

2 De schrijver mee op reis
Een initiatief van Wereldpaden In kader van De week van het Nederlands

3 Weten hoe je een verhaal kunt ondersteunen met foto’s of plaatjes.
Dag 5 beeldmateriaal Gisteren hebben we het erover gehad hoe je mensen kunt meenemen in je verhaal door alle zintuigen aan te spreken. Vandaag zullen we gaan onderzoeken hoe we de lezer nog meer mee kunnen nemen door beeldmateriaal te gebruiken. Doel Weten hoe je een verhaal kunt ondersteunen met foto’s of plaatjes.

4 Een voorbeeld Smile, selfie in China
De Chinese toerist heeft de mooie plekjes in eigen land ontdekt. In China trekt men er dan ook massaal op uit om alle hoogtepunten te verkennen. Met als belangrijkste attribuut de selfiestick op zak, gaat de Chinese toerist het avontuur tegemoet. Op elk mooi plekje, bij elke bezienswaardigheid, op elke willekeurige hoek van de straat, wordt de selfiestick ter hand genomen om een mooi kiekje van zichzelf te schieten, liefst in één of andere ‘charmante’ pose al dan niet met de vingers in het bekende peaceteken. De plek, hoe mooi of bijzonder dan ook, lijkt van ondergeschikt belang, als ze er zelf maar goed opstaan. Lees het verhaal verder op: selfie-china/

5 Korte opdrachtjes Schrijf bij elke foto een kort verhaaltje.

6

7

8

9

10 opdracht Schrijf een kort verhaal en voeg een foto toe die het verhaal ondersteunt. Probeer de lezer mee te nemen in het verhaal achter de foto.


Download ppt "De schrijver mee op reis"

Verwante presentaties


Ads door Google