De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Techno Boxen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Techno Boxen."— Transcript van de presentatie:

1 De Techno Boxen

2 Algemene afspraken Verdeel de groep in 3 teams.
Per opdracht krijg je ongeveer 20 minuten tijd. Bij elke opdracht ligt een handleiding. Gebruik deze! Vooraleer je doorschuift, ruim je op.

3 Klik voor meer info Apps vol techniek Meten in de bouw
De elektrische stroomkring TIMER

4 TIMER 15 minuten TIMER 20 minuten

5 NOG 20 MIN.

6 NOG 19 MIN.

7 NOG 18 MIN.

8 NOG 17 MIN.

9 NOG 16 MIN.

10 NOG 15 MIN.

11 NOG 14 MIN.

12 NOG 13 MIN.

13 NOG 12 MIN.

14 NOG 11 MIN.

15 NOG 10 MIN.

16 NOG 9 MIN.

17 NOG 8 MIN.

18 NOG 7 MIN.

19 NOG 6 MIN.

20 NOG 5 MIN.

21 NOG 4 MIN.

22 NOG 3 MIN.

23 NOG 2 MIN. Tijd om op te ruimen!

24 NOG 1 MIN. Tijd om op te ruimen!

25 Tijd om door te schuiven!
Terug naar overzicht

26 Apps vol techniek Afspraken: Verander geen instellingen op de tablets.
Sla zo weinig mogelijk op (of verwijder na gebruik – denk aan je eigen privacy). Laat de tablets op vliegtuigstand staan, zet in geen geval de WIFI aan. Verander de positie van de apps niet. SLUIT NA GEBRUIK ALLE APPS AF.

27 Apps vol techniek Een tablet per deelnemer. Begin bij het begin, dus eerst “Scannen van een QR code”. Bij “Stop motion” en “Filmen voor een green key” werk je best samen. Terug naar overzicht

28 De elektrische stroomkring
Voor je eigen veiligheid!! Wij maken de opdrachten met een veilige spanning van 12 volt. Thuis en in de klas staat er 230 volt op de stopcontacten, dit is dodelijk bij aanraking. Dus “Don’t try this at home”. Verbind nooit de twee aansluitpunten van de batterij met een snoer, zonder er een verbruiker tussen te plaatsen. Zo maak je kortsluiting en dat is gevaarlijk!

29 De elektrische stroomkring
Vind jij de kortsluiting?

30 De elektrische stroomkring
Je werkt met je team samen De opdrachten worden steeds moeilijker, begin dus zeker bij de eerste oefening. Lees ook de tekst bij de opdracht, zo leer je de schakeling te begrijpen. Terug naar overzicht

31 Meten in de bouw Voor je eigen veiligheid:
NOOIT direct in de laserstraal kijken. NOOIT de laser op iemand richten. Zorgvuldig behandelen, het zijn precisie instrumenten. Na gebruik uitschakelen.

32 Meten in de bouw De laserwaterpas: Bouw een muurtje op een magnetisch bord met de magnetische stenen. Gebruik de laserwaterpas om recht te bouwen. Hang de 4 ramen op gelijke hoogte op in de klas. De werking vind je in handleiding.

33 Meten in de bouw De afstandsmeter: Meet de hoogte van de deuropening van de klas. Meet de oppervlakte van de vloer van de klas. Meet het volume van de klas. De werking vind je in handleiding.

34 Meten in de bouw Terug naar overzicht De leidingdetector:
Meet met de detector of er leidingen in de muren zitten. Hoe reageert de detector als hij elektriciteitsleidingen ontdekt? Verstop een metalen voorwerp in je broekzak. Kan je collega het vinden? De werking vind je in handleiding. Terug naar overzicht


Download ppt "De Techno Boxen."

Verwante presentaties


Ads door Google