De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gummibeertjes MijnBiologie.nl.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gummibeertjes MijnBiologie.nl."— Transcript van de presentatie:

1 Gummibeertjes MijnBiologie.nl

2 De vorige les Gummiberen in zes bakjes: - Vers ananassap
- Ananassap uit blik - Kiwisap - Appelsap - Water - Controle

3

4

5 De vorige les Gummiberen in zes bakjes: - Vers ananassap
- Ananassap uit blik - Kiwisap - Appelsap - Water - Controle Vragen: - Wat is het verschil tussen vers ananassap en sap uit blik? - Waarom leggen sommige mensen vlees een tijdje in kiwisap? - Wat is er nou eigenlijk precies gebeurd? Om deze vragen te kunnen beantwoorden moet je weten wat enzymen zijn.

6 Enzymen - Een enzym versnelt een scheikundige reactie.
- Enzymen zijn gemaakt van eiwitten en worden bij de reactie niet verbruikt. - Enzymen zitten in verteringssappen en versnellen dus ook de vertering van ons voedsel. Spijsverteringsklieren: 1. Speekselklieren (maakt speeksel) 2. Lever (maakt gal) 3. Maag (maakt maagsap) 4. Galblaas (opslagplaats gal) 5. Alvleesklier (maakt alvleessap) 6. Dunne darm (maakt darmsap)

7 Waar is een gummibeer van gemaakt?

8

9 Waar is een gummibeer van gemaakt?
Een gummibeer is gemaakt van eiwit (gelatine). > Eiwitten worden ‘kapot geknipt’ door enzymen.

10 Denk nu nogmaals na over de volgende vragen:
- Wat is het verschil tussen vers ananassap en sap uit blik? - Waarom leggen sommige mensen vlees een tijdje in kiwisap? - Wat is er nou eigenlijk precies gebeurd?

11 Voor

12 Na


Download ppt "Gummibeertjes MijnBiologie.nl."

Verwante presentaties


Ads door Google