Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
GepubliceerdRudolf van de Veen Laatst gewijzigd meer dan 5 jaar geleden
1
Gummibeertjes MijnBiologie.nl
2
De vorige les Gummiberen in zes bakjes: - Vers ananassap
- Ananassap uit blik - Kiwisap - Appelsap - Water - Controle
5
De vorige les Gummiberen in zes bakjes: - Vers ananassap
- Ananassap uit blik - Kiwisap - Appelsap - Water - Controle Vragen: - Wat is het verschil tussen vers ananassap en sap uit blik? - Waarom leggen sommige mensen vlees een tijdje in kiwisap? - Wat is er nou eigenlijk precies gebeurd? Om deze vragen te kunnen beantwoorden moet je weten wat enzymen zijn.
6
Enzymen - Een enzym versnelt een scheikundige reactie.
- Enzymen zijn gemaakt van eiwitten en worden bij de reactie niet verbruikt. - Enzymen zitten in verteringssappen en versnellen dus ook de vertering van ons voedsel. Spijsverteringsklieren: 1. Speekselklieren (maakt speeksel) 2. Lever (maakt gal) 3. Maag (maakt maagsap) 4. Galblaas (opslagplaats gal) 5. Alvleesklier (maakt alvleessap) 6. Dunne darm (maakt darmsap)
7
Waar is een gummibeer van gemaakt?
9
Waar is een gummibeer van gemaakt?
Een gummibeer is gemaakt van eiwit (gelatine). > Eiwitten worden ‘kapot geknipt’ door enzymen.
10
Denk nu nogmaals na over de volgende vragen:
- Wat is het verschil tussen vers ananassap en sap uit blik? - Waarom leggen sommige mensen vlees een tijdje in kiwisap? - Wat is er nou eigenlijk precies gebeurd?
11
Voor
12
Na
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.