De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Marcus Coates.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Marcus Coates."— Transcript van de presentatie:

1 Marcus Coates

2 12:30 klaar op de HKU - 13:00 trein naar Houten
Vrijdag 25 nov Aftrap stage Mozaïek 12:30 klaar op de HKU - 13:00 trein naar Houten

3 Verklarend vakwoordenboek
30 nov: Kim Ravers – visual notes

4 Vandaag Uitleg Oriënteren & opdracht Categoriseren Consensus
Werkgroepen maken Verdelen begrippen

5 Verwerking begrippen In je werkgroep kiezen jullie de begrippen die het belangrijkst zijn en typerend zijn voor jullie categorie. Per persoon worden er 3 begrippen uitgewerkt. Die komen terecht in ons eigen woordenboek. De andere woorden van de categorie worden vermeld (maar niet uitgewerkt) Ieder van de groep gaat ook één van zijn begrippen presenteren (herhalingspresentatie)

6 Uitwerken begrippen

7 es·the·tisch (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord) 1 smaakvol In overeenstemming met de schoonheidsleer Wat met schoonheid te maken heeft Mooi Smaakvol Stijlvol Kunstzinnnig Fraai Prachtig

8 Iemand die (genetisch) gezond is, zal vaak een symmetrisch lichaam / gezicht hebben, daarom vinden we dat mooi . Een gezonde , vruchtbare vrouw heeft een taille-heup-ratio van 70 %, en daarom vinden we dat mooi. Maar : in tijden van schaarste, is voldoende voedsel krijgen een prestigekwestie ; dan vinden we dik mooi. In tijden van overvloed is daar van afblijven een prestigekwestie ; dan vinden we dun mooi. De esthetiek is de tak van wetenschap die dat soort dingetjes voor ons uitzoekt. Niet alleen over schoonheid in mensen, maar ook in de natuur, in kunst, in muziek.

9

10

11

12 Je kent de betekenis van begrippen en hun relatie tot beeldend werk
Wat moet je hiervan leren...? Begrippen: Je kent de betekenis van begrippen en hun relatie tot beeldend werk Je kunt op verschillende manieren de betekenis van begrippen in een context plaatsen Je kunt de betekenissen van de begrippen op een visueel heldere manier verwerken Je kunt de begrippen mondeling op een pakkende wijze uitleggen aan anderen Werken in een groep: Je kunt een positieve bijdrage leveren aan het werken in een groep Je bent in staat individuele verantwoordelijkheid te nemen ten behoeve van de groep en de uit te voeren taken Je kunt rekening houden met de mensen met wie je in de groep zit en op een duidelijke manier met hen communiceren Je kunt op een positieve manier feedback geven

13 Huiswerk: Eerste versie uitwerking 3 begrippen. Gebruik per begrip minimaal 4 manieren om uit te leggen. Zorg dat je de uitwerking meehebt en het volgende week aan je groep kunt presenteren.


Download ppt "Marcus Coates."

Verwante presentaties


Ads door Google