De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. Robbertsen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. Robbertsen"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. Robbertsen
Schriftlezing: 2 Koningen 6: 1-7

2 Psalm 34: 1 en 9 Ik loof den HEER altijd.
Vers 1 Ik loof den HEER altijd. Steeds zingt mijn mond zijn lof, zijn eer. Ja, ik beroem mij op den HEER en prijs zijn hoog beleid. Gods kleinen horen mij en zij verheugen zich tezaam. Verheft met mij des HEREN naam, zegent dien en weest blij.

3 Psalm 34: 1 en 9 De HEER verlost en spaart
Vers 9 De HEER verlost en spaart het leven van wie Hem bemint. Al wie bij God zijn toevlucht vindt wordt schuldeloos verklaard.

4 Psalm 34: 4 Komt nader, ziet en proeft, opdat men smake naar waardij
Vers 4 Komt nader, ziet en proeft, opdat men smake naar waardij des HEREN goedheid. Zalig hij die veilig bij Hem toeft. Die thuis hoort in Gods kring, dient met ontzag zijn hoog bewind. Zelfs waar de leeuw geen voedsel vindt wacht u verzadiging.

5 Gezang 319: 1, 4 en 5 Looft God, die zegent al wat leeft,
Vers 1 Looft God, die zegent al wat leeft, der heemlen Heer is Hij, die tussen ons zijn woning heeft. Die ver is, is nabij.

6 Gezang 319: 1, 4 en 5 Looft God, want Hij spreekt onze taal,
Vers 4 Looft God, want Hij spreekt onze taal, Hij troont op onze lof. In woord en doop en avondmaal houdt Hij bij ons zijn hof.

7 Gezang 319: 1, 4 en 5 Looft God, die ons aan tafel vraagt,
Vers 5 Looft God, die ons aan tafel vraagt, loof bruid, uw Bruidegom. Ik loof U die mijn leven draagt, o lieve God, ik kom.

8 Lofprijzing Verhef uw harten tot God. Laten wij de Heer onze God dankzeggen, want Hij verdient onze dank. Wij zegenen Hem omwille van Jezus zijn Zoon, zijn onvolprezen gave, die is overgeleverd om onze overtredingen en om onze rechtvaardiging is opgewekt en zo alles heeft volbracht, die zich met hart en ziel aan deze wereld heeft gegeven. …

9 Lofprijzing Want ‘In de nacht waarin de Heer Jezus werd uitgeleverd nam Hij een brood, sprak het dankgebed uit, brak het brood en zei: “Dit is mijn lichaam voor jullie. Doe dit, telkens opnieuw, om Mij te gedenken.” Zo nam Hij na de maaltijd ook de beker, en Hij zei: “Deze beker is het nieuwe verbond dat door mijn bloed gesloten wordt. Doe dit, telkens als jullie hieruit drinken, om Mij te gedenken.”

10 Lofprijzing Dus altijd wanneer u dit brood eet en uit de beker drinkt, verkondigt u de dood van de Heer, totdat Hij komt.’ Zo gedenken wij het verlossend lijden en sterven van de Messias, onze Heer, die verrezen is en leeft. En wij verkondigen zijn dood totdat Hij komt. Maranatha!

11 ELB 331 Prijs de Heer, mijn ziel, en prijs zijn heil'ge Naam.
Prijs de Heer, mijn ziel, die mij het leven geeft.

12 Psalm 107: 3 Zij moeten God aanbidden, rondom zijn altaar staan,
Vers 3 Zij moeten God aanbidden, rondom zijn altaar staan, omdat Hij in hun midden zijn wonder heeft gedaan: maaltijd en lafenis meer dan zij durfden dromen; de last van hun gemis heeft Hij hun afgenomen.

13 Gezang 451: 1, 2 en 3 Alle roem is uitgesloten onverdiende zaligheên
Vers 1 Alle roem is uitgesloten onverdiende zaligheên heb ik van mijn God genoten, 'k roem in vrije gunst alleen! Ja, eer ik nog was geboren, eer Gods hand, die alles schiep, iets uit niet tot aanzijn riep, heeft zijn liefde mij verkoren: God is liefd', o englenstem, mensentong, verheerlijkt Hem!

14 Gezang 451: 1, 2 en 3 Alzo lief had God de wereld,
Vers 2 Alzo lief had God de wereld, dat Hij zijn geliefde Zoon voor de afgevallen wereld overgaf aan smaad en hoon. Ja, toen wij nog zondaars waren, schonk de Vader ons genâ, leed de Zoon op Golgotha, stierf voor ons, die zondaars waren: God is liefd', o englenstem, mensentong verheerlijkt Hem!

15 Gezang 451: 1, 2 en 3 Dat heet weergalooz' ontferming,
Vers 3 Dat heet weergalooz' ontferming, dat genade, rijk en vrij! God schenkt redding en bescherming, aan verloornen, ook aan mij. Ja, wanneer mijn onvermogen, en mijn diep bederf mij smart, toont mij 't godlijk Vaderhart zijn verlossend mededogen: God is liefd', o englenstem, mensentong, verheerlijkt Hem!

16 Gezang 257 Halleluja, eeuwig dank en ere,
lof, aanbidding, wijsheid, kracht, word' op aard' en in de hemel, Here, voor uw liefd' U toegebracht! Vader, sla ons steeds in liefde gade; Zoon des Vaders, schenk ons uw genade; uw gemeenschap, Geest van God, amen, zij ons eeuwig lot!

17 Nieuw in onze kerk. Wilt u: - informatie over onze gemeente
Nieuw in onze kerk? Wilt u: - informatie over onze gemeente? - contact met kerkenraad of predikant? Laat het ons na afloop van de dienst weten en we zorgen er voor!


Download ppt "Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. Robbertsen"

Verwante presentaties


Ads door Google