De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Zondag 19 augustus 2018 Voorganger: Ds. A. Gouma

Verwante presentaties


Presentatie over: "Zondag 19 augustus 2018 Voorganger: Ds. A. Gouma"— Transcript van de presentatie:

1 Zondag 19 augustus 2018 Voorganger: Ds. A. Gouma
Protestantse Gemeente te Rijssen “Open Hof” Zondag 19 augustus 2018 Voorganger: Ds. A. Gouma Ouderling van Dienst: Mevr. J. Paalman Organist: Dhr. R. van Vrouwerff Na de dienst is er gelegenheid om koffie of thee te drinken en voor de kinderen is er limonade

2 Voorbereiding: LB 215: 1 - 4

3

4

5

6 Moment van stilte

7

8 (allen gaan, voor zover mogelijk, staan)
Woorden op de drempel vrij naar Psalm 121 Voorganger: Ik kijk omhoog naar de bergen Wie kan mij helpen? Gemeente: Onze Hulp - is de Naam van de Heer die hemel en aarde gemaakt heeft Protestantse Gemeente te Rijssen “Open Hof”

9 Protestantse Gemeente te Rijssen
Voorganger: Hij laat je niet los Er blijft een weg waarop je verder kan gaan. God is niet een mens die in slaap valt je raakt bij Hem niet uit het oog. Hij gaat met je mee en blijft bij je zo zeker als je schaduw bij je blijft en je niet verlaat. Protestantse Gemeente te Rijssen “Open Hof”

10 Protestantse Gemeente te Rijssen
Voorganger: Hij bewaart je als de zon schijnt overdag en ‘s nachts als de maan schijnt. Je raakt niet verloren, zelfs niet in het duister van het kwaad. Protestantse Gemeente te Rijssen “Open Hof”

11 Protestantse Gemeente te Rijssen
Voorganger: Hij zal je bewaren die je bent je diepste zelf. God zal je bewaren In leven en dood tot in eeuwigheid. Allen gaan weer zitten Protestantse Gemeente te Rijssen “Open Hof”

12 LB 215: 5 - 7

13

14

15 Drempel en kyriegebed Voorganger:
Laten wij de Heer om ontferming aanroepen voor de nood van de wereld en laten wij zijn Naam prijzen, want zijn barmhartigheid heeft geen einde: ………………………. Daarom roepen wij, voor heel uw schepping, met alle mensen die lijden, uit de diepte tot U Gemeente: Heer ontferm U.

16 Gloria-lied: 305: 1 - 3

17

18

19

20

21

22 Dienst van het Woord Groet Gebed van de zondag Voorganger: Gemeente:
De Heer zij met u ! Gemeente: Ook met u zij de Heer ! Gebed van de zondag Gesprek met de kinderen van de nevendienst. Kinderen mogen naar voren komen

23 Schriftlezing OT: Jesaja 35: 1 t/m 10
Bevrijding en terugkeer 1De woestijn zal zich verheugen, de dorre vlakte vrolijk zijn, de wildernis zal jubelen en bloeien, 2als een lelie welig bloeien, jubelen en juichen van vreugde. De woestijn tooit zich met de luister van de Libanon, met de schoonheid van de Karmel en de Saron. Men aanschouwt de luister van de HEER, de schoonheid van onze God. 3Geef kracht aan trillende handen, maak knikkende knieën sterk.

24 4Zeg tegen het moedeloze volk:
‘Wees sterk en vrees niet, want jullie God komt met zijn wraak. Gods vergelding zal komen, hijzelf zal jullie bevrijden.’ 5Dan worden blinden de ogen geopend, de oren van doven worden ontsloten. 6Verlamden zullen springen als herten, de mond van stommen zal jubelen: waterstromen zullen de woestijn splijten, beken de dorre vlakte doorsnijden. 7Het verzengde land wordt een waterplas, dorstige grond wordt waterrijk gebied; waar eenmaal jakhalzen huisden, maakt dor gras plaats voor riet en biezen.

25 8Daar zal een ​gebaande​ weg lopen,
‘Heilige​ weg’ genaamd, geen onreine zal die betreden. Over die weg zullen zij gaan, maar dwazen zijn er niet te vinden. 9Geen leeuw of roofdier zal daar komen, geen enkel wild dier dwaalt er rond, ze blijven er allemaal weg, alleen zij die verlost zijn zullen daar gaan. 10Wie door de HEER bevrijd zijn, keren terug. Jubelend komen zij naar Sion, gekroond met eeuwige vreugde. Gejuich en vreugde trekken de stad binnen, gejammer en verdriet vluchten eruit weg.

26 Lied 111: 1,3 (uit de oude hervormde bundel)

27

28

29 3. Dan ziet het oog des blindgeboren‘ uw schepping in haar zomergloor; dan dringen tot des doven oren uw goddelijke woorden door. De kreup’le zal van vreugde springen, de sprakeloze tong zal zingen, hosanna’s meng’lend tot Uw lof; en stromen levend water spreiden hun zilv’ren beekjes door de heide, Zo fris als eens in Edens hof!

30 Schriftlezing NT: Marcus 7: 31 t/m 37
31Hij vertrok weer uit de omgeving van Tyrus en ging via Sidon naar het ​Meer van Galilea, dwars door het gebied van ​Dekapolis.  32Daar werd iemand bij hem gebracht die doof was en gebrekkig sprak, en men smeekte hem om deze man de hand op te leggen.  33Hij nam de man apart, weg van de menigte, stak zijn vingers in diens oren en raakte met speeksel zijn tong aan.  34Hij sloeg zijn blik op naar de hemel, zuchtte diep en zei tegen hem: ‘Effata!’, wat betekent: ‘Ga open!’  35Meteen gingen zijn oren open, zijn tong kwam los en hij kon normaal spreken.  36Hij beval de omstanders om aan niemand te vertellen wat er gebeurd was; maar hoe strenger hij het hun verbood, hoe meer ze het rondvertelden.  37De mensen waren geweldig onder de indruk en zeiden: ‘Alles wat hij doet is goed: zelfs doven laat hij horen en stommen laat hij spreken.’

31 LB 534: 1 - 4

32

33

34

35

36 LB 630: 1-4

37

38

39

40

41

42

43 orgelspel (kinderen terug in de kerkdienst)

44 Dienst van gebeden en gaven
Dankgebed en voorbeden Voorganger: Zo bidden wij U, allen tezamen, zingend: Gemeente: Heer verhoor ons (3x) Stil gebed

45 Onze Vader ‘Onze Vader in de hemel, laat uw naam geheiligd worden, laat uw koninkrijk komen en uw wil gedaan worden op aarde zoals in de hemel. Geef ons vandaag het brood dat wij nodig hebben. Vergeef ons onze schulden, zoals ook wij hebben vergeven wie ons iets schuldig was. En breng ons niet in beproeving, maar red ons uit de greep van het kwaad. Want aan u behoort het koningschap, de macht en de majesteit in eeuwigheid. Amen’.

46 Inzameling van de gaven
De collecte in de dienst is voor: Diaconie Open Hof De uitgangscollecte is voor: Kerk Tijdens de collecte is er de mogelijkheid om uw kind(eren) uit de oppasdienst op te halen.

47 LB 608: 1-3 (Allen gaan, voor zover mogelijk staan)

48

49

50

51

52

53

54

55

56 Zegen Voorganger: ………… Gemeente: Amen, amen, amen ……

57 U bent van harte uitgenodigd.
Na de dienst is er gelegenheid om koffie of thee te drinken en voor de kinderen is er limonade. U bent van harte uitgenodigd. Fijn dat u er was.  Wij bedanken iedereen die heeft meegewerkt aan deze dienst.


Download ppt "Zondag 19 augustus 2018 Voorganger: Ds. A. Gouma"

Verwante presentaties


Ads door Google