De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Conserveren = langer houdbaar maken

Verwante presentaties


Presentatie over: "Conserveren = langer houdbaar maken"— Transcript van de presentatie:

1 Conserveren = langer houdbaar maken

2 Levensvoorwaarden weghalen
zuurstof vocht temperatuur voeding neutrale pH

3 Pasteuriseren Verhitten onder de 100°C (van 70 – 100 °C )

4 Steriliseren Verhitten boven de 100°C °C

5 Koelen = kort houdbaar

6 Koelzones 4 – 7 °C Wat moet waar bewaard worden?

7 Invriezen * ** *** = -18°C

8 Verzuren Door azijn of melkzuurbacteriën

9 Drogen

10 Pekelen

11 Konfijten Minstens 60 % suiker

12 Roken

13 Vacumeren en beschermde atmosfeer

14 Vacuüm door verhitten

15

16 blancheren = voorbehandeling
Kort verhitten Snel afkoelen

17 bacteriën maken endosporen
endosporen vernietigen kan alleen door steriliseren


Download ppt "Conserveren = langer houdbaar maken"

Verwante presentaties


Ads door Google