Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
GepubliceerdMarleen Jacobs Laatst gewijzigd meer dan 5 jaar geleden
1
Conserveren = langer houdbaar maken
2
Levensvoorwaarden weghalen
zuurstof vocht temperatuur voeding neutrale pH
3
Pasteuriseren Verhitten onder de 100°C (van 70 – 100 °C )
4
Steriliseren Verhitten boven de 100°C °C
5
Koelen = kort houdbaar
6
Koelzones 4 – 7 °C Wat moet waar bewaard worden?
7
Invriezen * ** *** = -18°C
8
Verzuren Door azijn of melkzuurbacteriën
9
Drogen
10
Pekelen
11
Konfijten Minstens 60 % suiker
12
Roken
13
Vacumeren en beschermde atmosfeer
14
Vacuüm door verhitten
16
blancheren = voorbehandeling
Kort verhitten Snel afkoelen
17
bacteriën maken endosporen
endosporen vernietigen kan alleen door steriliseren
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.