De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Agenda aanstaande week 1/2

Verwante presentaties


Presentatie over: "Agenda aanstaande week 1/2"— Transcript van de presentatie:

1 Agenda aanstaande week 1/2
zondag, 3 juni 09:30 Kerkdienst - br I v Apeldoorn 09:30 Kind in Kerk / Bovenbouw: De Bouwplaats - Schilder 14:00 Kerkdienst - ds Soepenberg 15:00 bloemen bezorgen: Fam. H. Bijzitter

2 Agenda aanstaande week 2/2
zondag, 10 juni 09:30 Kerkdienst - ds. Schipper - Heilig Avondmaal (schots) 09:30 Kind in Kerk / Onderbouw: De Bouwplaats - Timmerman 14:00 Kerkdienst - ds Sander 15:00 bloemen bezorgen: Fam. H. Huitema

3

4 Welkom Voorganger: br. I. van Apeldoorn Organist: br. M. Jansma Beamist: br. J.L. Wagenaar

5 Tekst van de week

6 Welkom Voorganger: br. I. van Apeldoorn Organist: br. M. Jansma Beamist: br. J.L. Wagenaar

7

8 Votum en zegengroet

9

10 Opwekking 797

11

12 Psalm 130 1 Uit diepten van ellende roep ik tot U, o HEER, tot U die hulp kunt zenden, ik buig mij voor U neer. Heer, neig tot mij uw oren en wil mijn klacht verstaan, wil mijn gebed verhoren, ontferm U, zie mij aan.

13 Psalm 130 2 Als U ons overtreden, o HEER, blijft gadeslaan, de ongerechtigheden - Heer, wie zal dan bestaan? Maar nee, daar is vergeving bij U altijd geweest, opdat U in ons leven eerbiedig wordt gevreesd.

14 Psalm 130 3 Ik blijf de HEER verwachten en hopen op zijn woord. Ik wacht in al mijn klachten op Hem, tot Hij mij hoort. Mijn ziel, vervuld van zorgen, wacht sterker op de Heer, dan wachters op de morgen - de morgen, o wanneer!

15 Psalm 130 4 Hoopt op de HEER, gij vromen. Is Israël in nood, er zal verlossing komen, Gods goedheid is zeer groot. Hij hoort naar uw gebeden, blijft Israël nabij. Van ongerechtigheden maakt Hij zijn volk weer vrij.

16

17 Lezen Lucas 6: 12-16 Aanstelling van de twaalf apostelen 12 Op een van die dagen trok Jezus zich terug op de berg om te bidden. De hele nacht bleef hij tot God bidden. 13 Toen de dag aanbrak, riep hij de leerlingen bij zich en koos twaalf van hen uit, die hij apostelen noemde: 14 Simon, aan wie hij de naam Petrus gaf, diens broer Andreas, Jakobus en Johannes, Filippus en Bartolomeüs, 15 Matteüs en Tomas, Jakobus, de zoon van Alfeüs, en Simon, die de IJveraar genoemd werd, 16 Judas, de zoon van Jakobus, en Judas Iskariot, die een verrader werd.

18

19 Gezang 167 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij het loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Samen bidden, samen zoeken, naar het plan van onze Heer. Samen zingen en getuigen, samen leven tot zijn eer.

20 Gezang 167 2 Heel de wereld moet het weten dat God niet veranderd is en zijn liefde als een lichtstraal doordringt in de duisternis. 't Werk van God is niet te keren omdat Hij er over waakt en de Geest doorbreekt de grenzen die door mensen zijn gemaakt.

21 Gezang 167 3 Prijst de Heer, de weg is open naar de Vader, naar elkaar. Jezus Christus, Triomfator, mijn Verlosser, Middelaar. Vader, met geheven handen breng ik U mijn dank en eer. 't Is uw Geest die mij doet zeggen: Jezus Christus is de Heer!

22 Gezang 167 Groep 1: 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij het loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan.

23 Gezang 167 Groep 2: 1 Samen in de naam van Jezus heffen wij het loflied aan, want de Geest spreekt alle talen en doet ons elkaar verstaan. Groep 1: Samen bidden, samen zoeken, naar het plan van onze Heer. Samen zingen en getuigen, samen leven tot zijn eer.

24 Gezang 167 Groep 2: Samen bidden, samen zoeken, naar het plan van onze Heer. Samen zingen en getuigen, samen leven tot zijn eer. Groep 1: 2 Heel de wereld moet het weten dat God niet veranderd is en zijn liefde als een lichtstraal doordringt in de duisternis.

25 Gezang 167 Groep 2: 2 Heel de wereld moet het weten dat God niet veranderd is en zijn liefde als een lichtstraal doordringt in de duisternis. Groep 1: 't Werk van God is niet te keren omdat Hij er over waakt en de Geest doorbreekt de grenzen die door mensen zijn gemaakt.

26 Gezang 167 Groep 2: 't Werk van God is niet te keren omdat Hij er over waakt en de Geest doorbreekt de grenzen die door mensen zijn gemaakt. Groep 1: 3 Prijst de Heer, de weg is open naar de Vader, naar elkaar. Jezus Christus, Triomfator, mijn Verlosser, Middelaar.

27 Gezang 167 Groep 2: 3 Prijst de Heer, de weg is open naar de Vader, naar elkaar. Jezus Christus, Triomfator, mijn Verlosser, Middelaar. Groep 1: Vader, met geheven handen breng ik U mijn dank en eer. 't Is uw Geest die mij doet zeggen: Jezus Christus is de Heer!

28 Gezang 167 Groep 2: Vader, met geheven handen breng ik U mijn dank en eer. 't Is uw Geest die mij doet zeggen: Jezus Christus is de Heer!

29

30 Tekst Lucas 6: 12-16 Aanstelling van de twaalf apostelen 12 Op een van die dagen trok Jezus zich terug op de berg om te bidden. De hele nacht bleef hij tot God bidden. 13 Toen de dag aanbrak, riep hij de leerlingen bij zich en koos twaalf van hen uit, die hij apostelen noemde: 14 Simon, aan wie hij de naam Petrus gaf, diens broer Andreas, Jakobus en Johannes, Filippus en Bartolomeüs, 15 Matteüs en Tomas, Jakobus, de zoon van Alfeüs, en Simon, die de IJveraar genoemd werd, 16 Judas, de zoon van Jakobus, en Judas Iskariot, die een verrader werd.

31

32 Preek

33 Eenheid en verscheidenheid
Lucas 6:12-16 Eenheid en verscheidenheid

34 U maakt ons één… Lucas 6:12 Op een van die dagen trok ​Jezus​ zich terug op de berg om te ​bidden. De hele nacht bleef hij tot God ​bidden. 13Toen de dag aanbrak, riep hij de ​leerlingen​ bij zich en koos twaalf van hen uit, die hij ​apostelen​ noemde:

35 Filippenzen 2:1-3 1 Nu u door Christus zozeer bemoedigd wordt en liefdevol getroost, nu er onder u zo’n grote verbondenheid met de Geest is, zo veel ontferming en medelijden, 2 maak mij dan volmaakt gelukkig door eensgezind te zijn, één in liefde, één in streven, één van geest. 3 Handel niet uit geldingsdrang of eigenwaan, maar acht in alle bescheidenheid de ander belangrijker dan uzelf.

36 veelkleurigheid Efeziërs 3:10-12 10 Zo zal nu door de kerk de wijsheid van God in al haar schakeringen bekend worden aan alle vorsten en heersers in de hemelsferen, 11 naar het eeuwenoude plan dat hij heeft verwezenlijkt in Christus Jezus, onze Heer, 12 in wie wij vrijelijk toegang hebben tot God, vol vertrouwen door ons geloof in hem.

37 Gods veelkleurig licht
Mattheus 5:16 Zo moet jullie licht schijnen voor de mensen, opdat ze jullie goede daden zien en eer bewijzen aan jullie Vader in de hemel.

38 Leden van de GK Hemelrijk
1 Korintiërs 12:7 In iedereen is de Geest zichtbaar aan het werk, ten bate van de ​gemeente.

39 Henoch Genesis 5:24 Henoch wandelde met God, en hij was niet meer, want God nam hem weg.

40 Mozes Exodus 24:3 Mozes​ maakte het volk bekend met alle geboden en regels die de HEER had gegeven, en het volk verklaarde eenstemmig dat het zich zou houden aan alles wat de HEER geboden had.

41 Ruth Ruth 1:16 Maar ​Ruth​ antwoordde: ‘Vraag me toch niet langer u te verlaten en terug te gaan, weg van u. Waar u gaat, zal ik gaan, waar u slaapt, zal ik slapen; uw volk is mijn volk en uw God is mijn God.

42 David 2 Samuel 6:14 Vol overgave danste hij voor de HEER, slechts gekleed in een ​linnen​ priesterhemd.

43 Petrus 1 Petrus 1:13 Laat uw geest daarom voortdurend paraat zijn, wees waakzaam en vestig al uw hoop op de ​genade​ die u ontvangen zult wanneer ​Jezus​ ​Christus​ zich openbaart.

44 Paulus Handelingen 20:7 Op de eerste dag van de ​week​ kwamen we bijeen voor het breken van het brood. ​Paulus, die van plan was om de volgende dag verder te ​reizen, hield een toespraak voor de ​leerlingen​ die tot midden in de nacht duurde.

45 Johannes 1 Johannes 3:18 Kinderen, we moeten niet ​liefhebben​ met de mond, met woorden, maar waarachtig, met daden.

46 Reactie… Kracht en valkuil voor ieder persoon

47 Uitdaging Eenheid in verscheidenheid Verscheidenheid in eenheid

48

49 Gezang 170 1 Vaste rots van mijn behoud, als de zonde mij benauwt, laat mij steunen op uw trouw, laat mij rusten in uw schauw, waar het bloed, door U gestort, mij de bron des levens wordt.

50 Gezang 170 2 Jezus, niet mijn eigen kracht, niet het werk, door mij volbracht, niet het offer, dat ik breng, niet de tranen, die ik pleng, schoon ik ganse nachten ween, kunnen redden, Gij alleen.

51 Gezang 170 3 Zie, ik breng voor mijn behoud, U geen wierook, mirr' of goud; moede kom ik, arm en naakt, tot de God, die zalig maakt, die de arme kleedt en voedt, die de zondaar leven doet!

52 Gezang 170 4 Eenmaal, als de stonde slaat, dat dit lichaam sterven gaat, als mijn ziel uit d'aardse woon opklimt tot des rechters troon, - Rots der eeuwen, in uw schoot berg mijn ziele voor de dood.

53

54 Collecte 1e collecte: Zending 2e collecte: Huisvestinglasten

55 Agenda aanstaande week 1/2
zondag, 3 juni 09:30 Kerkdienst - br I v Apeldoorn 09:30 Kind in Kerk / Bovenbouw: De Bouwplaats - Schilder 14:00 Kerkdienst - ds Soepenberg 15:00 bloemen bezorgen: Fam. H. Bijzitter

56 Agenda aanstaande week 2/2
zondag, 10 juni 09:30 Kerkdienst - ds. Schipper - Heilig Avondmaal (schots) 09:30 Kind in Kerk / Onderbouw: De Bouwplaats - Timmerman 14:00 Kerkdienst - ds Sander 15:00 bloemen bezorgen: Fam. H. Huitema

57

58 Opwekking 672 1 Heerser over alle dingen, God van de oneindigheid, van uw liefde wil ik zingen, buigen voor uw majesteit. Eeuwen komen, eeuwen gaan, voor altijd blijft uw trouw bestaan. Uw naam weerklinkt door het heelal: 'Die was en is en komen zal'.

59 Opwekking 672 2 U alleen kunt grootheid tonen in een enkel ogenblik. De natuur spreek zonder woorden, vol verwond'ring luister ik. U schiep leven door uw Woord, bracht het licht en duister voort. Zelfs nu uw werk in zonde lijdt, weerspiegelt het uw heerlijkheid.

60 Opwekking 672 3 In het lijden van dit leven, in een dal van duisternis, wilt U mij uw liefde geven en de vrede die ik mis. Leid mij aan uw sterke hand veilig naar de overkant. Ik hoef geen gevaar te vrezen, als uw huis mijn schuilplaats is.

61 Opwekking 672 4 Eeuwen komen eeuwen gaan, voor altijd blijft uw trouw bestaan. Uw naam weerklinkt door het heelal: 'Die was en is en komen zal'. Heerser over alle dingen, God van de oneindigheid. Van uw liefde wil ik zingen, buigen voor uw majesteit.

62

63 Amen

64

65 We hopen u de volgende dienst weer te zien.
Tot ziens We hopen u de volgende dienst weer te zien.


Download ppt "Agenda aanstaande week 1/2"

Verwante presentaties


Ads door Google