De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge
Voorganger in deze dienst is Ds. A.G.M. Weststrate Thema: Een nieuw bestaan

2 Informatie voor onze gasten
De Bijbellezing is uit de vertaling van 1951. Bijbels liggen bij de entree. De psalmen en liederen worden geprojecteerd. Tijdens deze dienst is er crèche tot en met 3 jaar. Tijdens de preek is er een kindernevendienst voor groep 1 t/m 6 van de basisschool.

3 Mededelingen D.V. volgende week zijn de collectedoelen:
1e collecte is voor de kerk 2e collecte is bestemd voor hulpverlening Bij de uitgang: voor rente, aflossing en onderhoud van de gebouwen. D.V. volgende week hoopt ds. A.G.M. Weststrate in de morgen en ds. J. Breeman uit Zwijndrecht in de middagdienst voor te gaan.

4 Liturgie zondag 28 januari
Mededelingen Ps. 84: 1 * Stil gebed * Votum en groet Ps. 72: 4 NB Heilig Avondmaal Gebed Schriftlezing: Lukas 5: 17-26 SB. 8: 1, 2 Kindernevendienst Preek Ps. 103: 2 Einde kindernevendienst Collecte Dankgebed LvK. 291: 1, 2 * Geloofsbelijdenis * Ps. 30: 1, 5 NB * Zegen * Staande

5 Mededelingen

6 Psalm 84: 1

7 Psalm 84: 1 Hoe lief'lijk, hoe vol heilgenot, O HEER, der legerscharen God, Zijn mij Uw huis en tempelzangen! Hoe branden mijn genegenheen, Om 's HEEREN voorhof in te treen! Mijn ziel bezwijkt van sterk verlangen; Mijn hart roept uit tot God, Die leeft, En aan mijn ziel het leven geeft.

8 Stil gebed Votum en groet
* Staande

9 Psalm 72: 4 NB

10 Psalm 72: 4 NB Hij zal de redder zijn der armen, hij hoort hun hulpgeschrei. Hij is met koninklijk erbarmen hun eenzaamheid nabij. Hij helpt, met hun bestaan bewogen, die zijn in vrees verward. Hun bloed is kostbaar in zijn ogen. Hij draagt hen in zijn hart.

11 Avondmaalsviering Lezing kort avondmaalsformulier

12 Geliefden in onze Heere Jezus Christus,
Het Avondmaal verzekert ons ervan, dat het volkomen offer van onze Heere Jezus Christus de enige grond van onze zaligheid is. Het verzegelt ons Zijn hartelijke liefde en trouw, dat Hij voor ons, die de eeuwige dood verdiend hadden, heeft willen lijden en sterven, en voor ons de levendmakende Geest verworven heeft.

13 Door Die Geest, Die in Hem als het Hoofd en ons als Zijn leden woont, hebben wij waarachtige gemeenschap met Hem en krijgen wij deel aan al Zijn schatten en gaven. De Heilige Geest verbindt ons ook onderling in broederlijke liefde, gelijk de apostel Paulus zegt: “Omdat het één brood is, zijn wij, hoevelen ook, één lichaam: wij hebben immers allen deel aan het ene brood.” (1 Kor. 10:17)

14 Met groot verlangen mogen wij samen aan het avondmaal uitzien naar de wederkomst van onze Heiland, Die ons genodigd heeft tot het bruiloftsmaal van het Lam. Dan zal Hij met ons de vrucht van de wijnstok nieuw drinken in het Koninkrijk van Zijn Vader. Laten wij ons nu voor God verootmoedigen en Hem met waarachtig geloof om Zijn genade aanroepen.

15 Gebed

16 LvK. 14: 4

17 LvK. 14: 4 De Heer is mijn Herder! In 't hart der woestijn verkwikken en laven zijn hemelse gaven; Hij wil mij versterken met brood en met wijn.

18 Avondmaalsviering Psalm 147: 2a en 6b

19 Psalm 147: 2a en 6b Hij heelt gebrokenen van harte, En Hij verbindt z' in hunne smarte, Die, in hun zonden en ellenden, Tot Hem zich ter genezing wenden. Die, hoe het ook moog' tegenlopen, Gestadig op Zijn goedheid hopen. O Salem, roem den Heer' der heren; Wil Uwen God, o Sion, eren!

20 Slot formulier en Gebed

21 Schriftlezing: Lukas 5: 17-26

22 Schrifberijming 8: 1, 2

23 Schrifberijming 8: 1 Het dorre land zal juichen
en bloeien als een roos, ja, jubelend getuigen: Gods heil is grenzeloos! Sterkt dan de slappe handen en maakt de knieën vast, want God verbreekt uw banden en Hij verlicht uw last!

24 Schrifberijming 8: 2 Uw ogen en uw oren, uw mond zal opengaan,
de doven zullen horen, de blinden zien voortaan, de lamme zal gaan springen, springen zoals een hert - wie stom is die zal zingen dat hij genezen werd!

25 Aanvang kindernevendienst

26 Een nieuw bestaan Schriftlezing: Lukas 5: 17-26 Tekst:
Zingen na de preek Psalm 103: 2

27 Een nieuw bestaan Gezocht Geschonken Getoond Schriftlezing:
Lukas 5: 17-26 Tekst: Zingen na de preek Psalm 103: 2

28 Psalm 103: 2

29 Psalm 103: 2 Loof Hem, die u, al wat gij hebt misdreven, Hoeveel het zij, genadig wil vergeven, Uw krankheen kent en liefderijk geneest; Die van 't verderf uw leven wil verschonen, Met goedheid en barmhartigheen u kronen; Die in den nood uw redder is geweest.

30 Einde kindernevendienst

31 Collecte Deze collecte is bestemd voor: 1. Peuterschool Bosele
2. Moeder en babycentrum Oekraïne Bij de uitgang: rente, aflossing en onderhoud

32 Diaconaat van de Christelijke Gereformeerde Kerken
Peuterschool Bosele Botswana, BOT053 Diaconaat van de Christelijke Gereformeerde Kerken

33 San kinderen De jongen op de foto gaat naar school… naar een speciale kleuterschool voor Sankinderen. Deze kinderen behoren tot de oorspronkelijke bevolking van Botswana. diaconaatCGK dienstenbureau

34 Twee talen Zij spreken het Naro. Terwijl de landstaal het Tswana is. Als ze naar de basisschool gaan begrijpen ze daarom de juf niet: zij spreekt een andere taal. diaconaatCGK dienstenbureau

35 Landstaal Mede met bijdragen uit onze kerken zijn kleuterscholen opgericht. Hier leren de kinderen de landstaal en gaan daarna vol vertrouwen naar de ‘basisschool’! diaconaatCGK dienstenbureau

36 Groeien De school begint om 7 uur vanwege de warmte. Ze beginnen dan met een kom pap. Om 11 uur volgt een grotere maaltijd. Zo groeien ze op allerlei gebied! diaconaatCGK dienstenbureau

37 Doorbraak De kleuterscholen blijken een belangrijke stap in het doorbreken van de vicieuze cirkel van armoede onder de Sanmensen. Kinderen hebben de toekomst! diaconaatCGK dienstenbureau

38 Bedrag: € 2.500,- Helpt u, help jij mee? Hartelijk dank!
diaconaatCGK dienstenbureau

39

40

41

42

43 Dankgebed

44 LvK. 291: 1, 2

45 LvK. 291: 1 Nooit kan 't geloof te veel verwachten,
des Heilands woorden zijn gewis. 't Faalt aardse vrienden vaak aan krachten, maar nooit een vriend als Jezus is. Wat zou ooit zijne macht beperken? 't Heelal staat onder zijn gebied! En wat zijn liefde wil bewerken, ontzegt Hem zijn vermogen niet.

46 LvK. 291: 2 Die hoop moet al ons leed verzachten.
Komt, reisgenoten, ‘t hoofd omhoog! Voor hen, die 't heil des Heren wachten, zijn bergen vlak en zeeën droog. O zaligheid niet af te meten, o vreugd, die alle smart verbant! Daar is de vreemdlingschap vergeten en wij, wij zijn in 't vaderland!

47 Geloofsbelijdenis * Staande

48 Psalm 30: 1, 5 NB * Staande

49 Psalm 30: 1 NB Dank, HEER, Gij hebt het niet gedoogd, dat vreugd mijn vijand heeft verhoogd! Mijn God, om hulp riep ik U aan, en Gij schonkt mij dit nieuw bestaan! Het donker doodsrijk met zijn dreiging werd tot een schaduw die voorbijging. * Staande

50 Psalm 30: 5 NB Gij hebt mijn weeklacht en geschrei veranderd in een blijde rei! Mijn rouwkleed hebt Gij weggedaan, uw vreugdekleed deedt Gij mij aan, dat ik zou zingen tot uw ere in eeuwigheid, mijn God, mijn HEERE! * Staande

51 Zegen * Staande

52 Tot volgende week!


Download ppt "Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge"

Verwante presentaties


Ads door Google