De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Tekst van de week. Tekst van de week Agenda aanstaande week 1/2 09:30 GEEN Kind in Kerk / Bovenbouw Kerkdienst - ds Soepenberg - HA (Schotse wijze)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Tekst van de week. Tekst van de week Agenda aanstaande week 1/2 09:30 GEEN Kind in Kerk / Bovenbouw Kerkdienst - ds Soepenberg - HA (Schotse wijze)"— Transcript van de presentatie:

1

2 Tekst van de week

3 Agenda aanstaande week 1/2
09:30 GEEN Kind in Kerk / Bovenbouw Kerkdienst - ds Soepenberg - HA (Schotse wijze) 14:00 Themadienst 4 - br. Izaak van Apeldoorn 15:00 bloemen bezorgen: Br. A. Noppers jr.

4 Jarigen aanstaande week
za T. Bijzitter - Loonstra (64) ma J. Reinders-Postma (82) ma Lucas Wagenaar (15) vr Zr. A. de Haan (66)

5 Welkom Voorganger: ds. J.H. Soepenberg Organist: br. M. Jansma Beamist: br. R. van der Vaart br. D.D. Rouwhorst

6

7 Votum en zegengroet

8

9 Psalm 99: 1, 2, 3 (DNP) 1 God is Koning, Hij sticht zijn heerschappij. Volken, hoort zijn stem. Buigt u, beeft voor Hem, die met macht gekroond op de cherubs troont. Aarde, word bewogen, beef voor zijn vermogen.

10 Psalm 99: 1, 2, 3 (DNP) 2 God, die recht gebood, is in Sion groot; van zijn troon belacht Hij der volken macht. Hoog en zeer geducht, heilig en doorlucht is uw naam, o HERE; laten zij die eren!

11 Psalm 99: 1, 2, 3 (DNP) 3 Niet op bruut geweld hebt G’uw macht gesteld. Gij o Koning, zegt: Ik bemin het recht. Onder uw beleid heerst gerechtigheid; uw verbond heeft leven aan uw volk gegeven.

12

13 Psalm 99: 4 (DNP) 4 Maakt Hem altezaam groot, verheft zijn naam. Buigt u voor Hem neer, knielt voor Isrels Heer. Aan zijn voeten reik Hem uw huldeblijk. Heilig, hoog in ere is de Heer der heren.

14

15 Lezen Openbaring 5 1 Toen zag ik dit: degene die op de troon zat had in zijn rechterhand een boekrol die aan beide kanten beschreven was en met zeven zegels was verzegeld. 2 Ik zag een machtige engel die met luide stem uitriep: ‘Wie komt het toe de zegels te verbreken en de boekrol te openen?’ 3 Maar er was niemand in de hemel of op aarde of onder de aarde die de boekrol kon openen en inzien. 4 Het deed me veel verdriet dat blijkbaar niemand het verdiende om de boekrol te openen en hem in te zien.

16 Lezen Openbaring 5 5 Toen zei een van de oudsten tegen mij: ‘Wees niet verdrietig. Want de leeuw uit de stam Juda, de telg van David, heeft de overwinning behaald, en daarom mag hij de boekrol met de zeven zegels openen.’ 6 Midden voor de troon, tussen de vier wezens en de oudsten, zag ik een lam staan. Het zag eruit alsof het geslacht was en het had zeven horens en zeven ogen; dat zijn de zeven geesten van God die over de hele wereld zijn uitgestuurd. 7 Het lam ging naar degene die op de troon zat en ontving de boekrol uit zijn rechterhand.

17 Lezen Openbaring 5 8 Op hetzelfde moment wierpen de vier wezens en de vierentwintig oudsten zich voor het lam neer. Ieder van hen had een lier en een gouden schaal vol wierook; dat zijn de gebeden van de heiligen. 9 En ze zetten een nieuw lied in: ‘U verdient het om de boekrol te ontvangen en zijn zegels te verbreken. Want u bent geslacht en met uw bloed hebt u voor God mensen gekocht uit alle landen en volken, van elke stam en taal. 10 U hebt voor onze God uit hen een koninkrijk gevormd en hen tot priesters gemaakt. Zij zullen als koningen heersen op aarde.’

18 Lezen Openbaring 5 11 Daarna hoorde ik het geluid van een groot aantal engelen rondom de troon, de wezens en de oudsten; het waren er oneindig veel, tienduizend maal tienduizenden, duizend maal duizenden. 12 Met luide stem riepen ze: ‘Het lam dat geslacht is, komt alle macht, rijkdom en wijsheid toe, en alle kracht, eer, lof en dank.’ 13 Elk schepsel in de hemel, op aarde, onder de aarde en in de zee, alles en iedereen hoorde ik zeggen: ‘Aan hem die op de troon zit en aan het lam komen de dank, de eer, de lof en de macht toe, tot in eeuwigheid.’ 14 De vier wezens antwoordden: ‘Amen,’ en de oudsten wierpen zich in aanbidding neer.

19

20 Preek

21 Thema: Het Lam in de hoofdrol

22 wat staat er op de rol?

23 een versleutelde boekrol

24 wie opent de boekrol?

25

26 wat zie jij van de boekrol?

27 Notendop jouw toekomst ligt vandaag al in Jezus’ hand!

28

29 Opwekking 615 1 Dank U voor het kruis Heer, dank U dat U stierf voor mij. U droeg al mijn schuld en pijn; nu ben ik rein; uw liefde wast mij schoon. 2 Dank U voor uw offer; vastgenageld aan het kruis. Liefdevol vergeeft U mij, U leeft in mij en omarmt mij als uw zoon. waardig is het Lam.

30 Opwekking 615 Refrein: Waardig is het Lam zittend op de troon. Zegenvierend voor altijd draagt U de hoogste kroon. Hoog verheven Heer, Jezus, Zoon van God. De hemel gaf ons haar grootste schat. Waardig is het Lam, waardig is het Lam.

31 Opwekking 615 3 Dank U voor het kruis Heer, dank U dat U stierf voor mij. U droeg al mijn schuld en pijn; nu ben ik rein; uw liefde wast mij schoon. 4 Dank U voor uw offer; vastgenageld aan het kruis. Liefdevol vergeeft U mij, U leeft in mij en omarmt mij als uw zoon.

32 Opwekking 615 Refrein: Waardig is het Lam zittend op de troon. Zegenvierend voor altijd draagt U de hoogste kroon. Hoog verheven Heer, Jezus, Zoon van God. De hemel gaf ons haar grootste schat. Waardig is het Lam, waardig is het Lam.

33 Opwekking 615 Refrein: Waardig is het Lam zittend op de troon. Zegenvierend voor altijd draagt U de hoogste kroon. Hoog verheven Heer, Jezus, Zoon van God. De hemel gaf ons haar grootste schat. Waardig is het Lam, waardig is het Lam. Coda: Waardig is het Lam,

34

35 Lezen formulier 3 Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling Het avondmaal is door onze verlosser zelf ingesteld. Want de apostel Paulus verklaart: Wat ik heb ontvangen en aan u heb doorgegeven, gaat terug op de Heer zelf. In de nacht waarin de Heer Jezus werd uitgeleverd, nam hij een brood, sprak het dankgebed uit, brak het brood en zei: ‘Dit is mijn lichaam voor jullie. Doe dit, telkens opnieuw, om mij te gedenken.’

36 Lezen formulier 3 Zo nam hij na de maaltijd ook de beker, en hij zei: ‘Deze beker is het nieuwe verbond dat door mijn bloed gesloten wordt. Doe dit, telkens als jullie hieruit drinken, om mij te gedenken.’ En Paulus vervolgt dan: Dus altijd wanneer u dit brood eet en uit de beker drinkt, verkondigt u de dood van de Heer, totdat hij komt. Christus gedenken Luisterend naar deze woorden van onze Heer Jezus Christus, staan we erbij stil dat hij door zijn Vader naar deze wereld gestuurd is en zich voor ons, zondaars, heeft prijsgegeven.

37 Lezen formulier 3 Met blijdschap maken we bekend dat zijn dood ons het leven schenkt. We prijzen de liefde van onze hemelse Vader, die zijn eigen Zoon voor ons opgeofferd heeft. We danken onze redder, die als een goede herder zijn leven gaf voor zijn schapen. We bejubelen het grote mysterie van ons geloof: Hij is geopenbaard in een sterfelijk lichaam, in het gelijk gesteld door de Geest, is verschenen aan de engelen, verkondigd onder de volken, vond geloof in de wereld, is opgenomen in majesteit.

38 Lezen formulier 3 Blij en dankbaar zullen we straks Christus gedenken aan de tafel die hij voor ons heeft klaargemaakt. We doen dat in het volle besef dat wij, door onze zonden, de dood nog elke dag over ons afroepen. We eten straks brood waar we geen enkel recht op hebben, nog niet op een kruimel. Dat erkennen we hier in de aanwezigheid van God. Ook verdienen we geen druppel van de wijn die we straks drinken. Maar we klampen ons vast aan de belofte van God zelf dat al onze zonden vergeven zijn. Hij aanvaardt het offer van zijn Zoon Jezus Christus als afbetaling van onze schuld en spreekt ons vrij.

39 Lezen formulier 3 We komen niet aan het avondmaal omdat we dat uit onszelf waard zijn. Jezus Christus geeft ons dit feestmaal. Als armen komen we bij de gulle gever, als zieken bij de dokter die genezing schenkt, als schuldigen voor de rechter die vrijspraak geeft, als doden bij hem die levend maakt. We hebben niets in onszelf, maar alles in Christus. Wanneer we zo eten en drinken, maakt Christus ons zeker van zijn liefde en trouw. Wat hij ons door deze heilige symbolen laat zien, geeft hij ons echt. Hijzelf is voor ons het brood dat leven geeft. Alles wat hij verdiend heeft door zijn lijden en sterven, krijgen wij.

40 Lezen formulier 3 Eén zijn Door zijn dood heeft Christus ook het recht gekregen de levendmakende Geest aan ons te geven. Door die Geest verbindt hij ons aan zichzelf. Daarom mogen we met Paulus zeggen: Met Christus ben ik gekruisigd: ikzelf leef niet meer, maar Christus leeft in mij. Door die Geest laat hij bij ons vruchten groeien van geloof, hoop en liefde. Door dezelfde Geest verbindt hij ons met elkaar in echte liefde, als broers en zusters, als delen van één lichaam. De apostel Paulus schrijft namelijk: Omdat het één brood is zijn wij, hoewel met velen, één lichaam, want wij hebben allen deel aan dat ene brood.

41 Lezen formulier 3 We vormen samen één lichaam om elkaar in liefde te dienen. Juist aan het avondmaal zegt Christus: Mijn gebod is dat jullie elkaar liefhebben zoals ik jullie heb liefgehad. Verwachten We vieren het avondmaal ook met het oog op de terugkeer van Jezus. Paulus schrijft: altijd wanneer u dit brood eet en uit de beker drinkt, verkondigt u de dood van de Heer, totdat hij komt. Bij brood en beker zijn we blij deel te hebben aan het nieuwe verbond , dat vastligt in Christus’ bloed. We danken de Vader het geluk te mogen kennen waarvan de profeten hebben gesproken en vieren de vrede die door onze Heer is gesticht.

42 Lezen formulier 3 Tegelijk zien we aan het avondmaal uit naar de luisterrijke verschijning van onze verlosser, naar de overweldigende vreugde die hij ons heeft beloofd, naar de bruiloft van het Lam , waar hij met ons opnieuw wijn zal drinken in het koninkrijk van zijn Vader. Daarom vieren we het avondmaal met grote blijdschap en bidden we met heel Gods kerk: Maranata! Amen, kom, Heer Jezus!

43 Lezen formulier 3 Opwekking en uitnodiging Kijk niet alleen naar brood en wijn. Maar kijk omhoog, naar Jezus Christus, die aan de rechterhand van de Vader in de hemel zit. Kom allemaal blij en eensgezind aan de tafel van uw Heer. [Alternatief voor de ‘Schotse’ viering: Neem blij en eensgezind deel aan de maaltijd van uw Heer.] Dank hem voor de grote liefde aan ons betoond en bewaar de herinnering aan zijn dood voor eeuwig in uw hart. Zo zult u vervuld worden met liefde voor God en ook anderen tot die liefde bewegen.

44

45 Viering Heilig Avondmaal

46

47 Gezang 212 (‘17) U, lam van God, wij loven U. U hebt de zonde weggenomen en laat ons naar de Vader komen als koningen en priesters nu. U kocht ons met uw eigen bloed. Wij knielen neer om U te eren en leggen in aanbidding, HERE, al onze kronen aan uw voet. Ja, amen, ja, halleluja!

48

49 Collecte 1e collecte: Neemias 2e collecte: Rente & Aflossing

50 Agenda aanstaande week 1/2
09:30 GEEN Kind in Kerk / Bovenbouw Kerkdienst - ds Soepenberg - HA (Schotse wijze) 14:00 Themadienst 4 - br. Izaak van Apeldoorn 15:00 bloemen bezorgen: Br. A. Noppers jr.

51 Jarigen aanstaande week
za T. Bijzitter - Loonstra (64) ma J. Reinders-Postma (82) ma Lucas Wagenaar (15) vr Zr. A. de Haan (66)

52

53 Opwekking 226 1 Ik wil zingen van mijn Heiland, van Zijn liefde, wondergroot, die Zichzelve gaf aan ’t kruishout en mij redde van de dood. Refrein: Zing, o zing van mijn Verlosser. Met zijn bloed kocht Hij ook mij: Aan het kruis schonk Hij genade, droeg mijn schuld en ik was vrij.

54 Opwekking 226 2 ’k Wil het wonder gaan verhalen, hoe Hij op Zich nam mij straf. Hoe in liefde en genade Hij ’t rantsoen gewillig gaf. Refrein: Zing, o zing van mijn Verlosser. Met zijn bloed kocht Hij ook mij: Aan het kruis schonk Hij genade, droeg mijn schuld en ik was vrij.

55 Opwekking 226 3 ’k Wil mijn dier’bre Heiland prijzen, spreken van Zijn grote kracht. Hij kan overwinning geven over zond’ en satans’ macht. Refrein: Zing, o zing van mijn Verlosser. Met zijn bloed kocht Hij ook mij: Aan het kruis schonk Hij genade, droeg mijn schuld en ik was vrij.

56 Opwekking 226 4 Ik wil zingen van mijn Heiland, hoe Hij smarten leed en pijn, om mij ’t leven weer te geven, eeuwig eens bij Hem te zijn. Refrein: Zing, o zing van mijn Verlosser. Met zijn bloed kocht Hij ook mij: Aan het kruis schonk Hij genade, droeg mijn schuld en ik was vrij.

57

58 Amen

59

60 We hopen u de volgende dienst weer te zien.
Tot ziens We hopen u de volgende dienst weer te zien.


Download ppt "Tekst van de week. Tekst van de week Agenda aanstaande week 1/2 09:30 GEEN Kind in Kerk / Bovenbouw Kerkdienst - ds Soepenberg - HA (Schotse wijze)"

Verwante presentaties


Ads door Google