De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Agenda aanstaande week 1/2

Verwante presentaties


Presentatie over: "Agenda aanstaande week 1/2"— Transcript van de presentatie:

1

2 Agenda aanstaande week 1/2
zondag 4 februari 09:30 Kerkdienst - ds. A.G. de Bruijn 09:30 Kind in Kerk / Onderbouw: Gezin van God - Allemaal samen 14:00 Kerkdienst - ds P. Groen (Heerenveen) 15:00 bloemen bezorgen: Br. G. Reinders vrijdag 9 februari 19:30 Iraakse vluchtelingen; sprekers Rasak Avakthi (evangelist) en zijn vrouw Leyla

3 Agenda aanstaande week 2/2
zondag 11 februari 09:30 Kind in Kerk / Bovenbouw: Job - Vrienden 09:30 Themadienst 5 - br. Willem Schaaij 14:00 Kerkdienst - ds Th.J. Havinga 15:00 bloemen bezorgen: Fam. H.Y. Alkema

4 Jarigen aanstaande week
ma W. de Vries - Kloosterman (92) di Zr. H.K. van den Bosch-Ketelaar (78) do A. Bijzitter - Fokkema (54)

5 Vrijdag 15 en Zaterdag 16 februari 19:30 uur
Locatie: Infocentrum Nienoord Nienoord AC Leek

6 Op 9 februari In de Kruiskerk-Valkeniersweg 3
Avond met Rasak Avakhti Voormalig soldaat/lijfwacht Saddam Hussein, gevangen genomen en gemarteld, wist, na zijn vrijlating, te vluchten. Nu slaaf van Christus. Op 9 februari In de Kruiskerk-Valkeniersweg 3 Aanvang uur Interkerkelijke Bijeenkomst Meer informatie: zie

7 Welkom Voorganger: ds. A.G. Bruijn Organist: br. <naam organist> Beamist: br. S. van der Vaart

8

9

10 Votum en zegengroet

11

12 Psalm 89: 1, 7 1 Ik zal zo lang ik leef bezingen in mijn lied des HEREN milde gunst, het werk aan ons geschied. Mijn mond verkondigt, HEER, aan komende geslachten hoe Gij uw trouw betoont aan hen die U verwachten. Uw goedertierenheid rijst op en gaat zich welven, een altijd veilig huis, vast als de hemel zelve.

13 Psalm 89: 1, 7 7 Hoe zalig is het volk dat U de lofzang zingt, dat uitbreekt in gejuich als de bazuin weerklinkt. Uw lichtend aangezicht zal altijd hen geleiden. Zij zullen in uw naam zich dag aan dag verblijden, zij gaan in vrede voort, zij wandlen voor uw ogen, want uw rechtvaardigheid zal hen voorgoed verhogen.

14

15 Psalm 147: 1, 7 1 Lof zij den HEER, goed is het leven als 's Heren lof wordt aangeheven. Lieflijk en recht te allen tijde is 't onze God ons lied te wijden. Hij bouwt de stad, door Hem verkoren, het volk in ballingschap verloren brengt Hij er samen, heelt hun wonden, hoezeer hun harten zijn geschonden.

16 Psalm 147: 1, 7 7 De HEER heeft Jakob uitverkoren om naar zijn heilig woord te horen. Aan Israël heeft Hij ten leven zijn rechten en zijn wet gegeven. Zo deed Hij aan geen andre volken. Laat ons des HEREN lof vertolken. De kracht, de heerlijkheid, de ere zijn Hem, die eeuwig zal regeren.

17

18 Lucas 2: 16-19 16 Ze gingen meteen op weg, en troffen Maria aan en Jozef en het kind dat in de voederbak lag. 17 Toen ze het kind zagen, vertelden ze wat hun over dat kind was gezegd. 18 Allen die het hoorden stonden verbaasd over wat de herders tegen hen zeiden, 19 maar Maria bewaarde al deze woorden in haar hart en bleef erover nadenken.

19 Lucas 2: 22-38 22 Toen de tijd was aangebroken dat ze zich overeenkomstig de wet van Mozes rein moesten laten verklaren, brachten ze hem naar Jeruzalem om hem aan de Heer aan te bieden, 23 zoals is voorgeschreven in de wet van de Heer: ‘Elke eerstgeboren zoon moet aan de Heer worden toegewijd.’ 24 Ook wilden ze het offer brengen dat de wet van de Heer voorschrijft: een koppel tortelduiven of twee jonge gewone duiven. 25 Er woonde toen in Jeruzalem een zekere Simeon. Hij was een rechtvaardig en vroom man, die uitzag naar de tijd dat God Israël vertroosting zou schenken, en de heilige Geest rustte op hem.

20 Lucas 2: 22-38 26 Het was hem door de heilige Geest geopenbaard dat hij niet zou sterven voordat hij de messias van de Heer zou hebben gezien. 27 Gedreven door de Geest kwam hij naar de tempel, en toen Jezus’ ouders hun kind daar binnenbrachten om met hem te doen wat volgens de wet gebruikelijk is, 28 nam hij het in zijn armen en loofde hij God met de woorden: 29 ‘Nu laat u, Heer, uw dienaar in vrede heengaan, zoals u hebt beloofd. 30 Want met eigen ogen heb ik de redding gezien 31 die u bewerkt hebt ten overstaan van alle volken:

21 Lucas 2: 22-38 32 een licht dat geopenbaard wordt aan de heidenen en dat tot eer strekt van Israël, uw volk.’ 33 Zijn vader en moeder waren verbaasd over wat er over hem werd gezegd. 34 Simeon zegende hen en zei tegen Maria, zijn moeder: ‘Weet wel dat velen in Israël door hem ten val zullen komen of juist zullen opstaan. Hij zal een teken zijn dat betwist wordt, 35 en zelf zult u als door een zwaard doorstoken worden. Zo zal de gezindheid van velen aan het licht komen.’

22 Lucas 2: 22-38 36 Er was daar ook een profetes, Hanna, de dochter van Fanuel, uit de stam Aser. Ze was hoogbejaard; vanaf haar huwbare leeftijd had ze zeven jaar met haar man geleefd, 37 en ze was nu al vierentachtig jaar weduwe. Ze was altijd in de tempel, waar ze God dag en nacht diende met vasten en bidden. 38 Op dat moment kwam ze naar hen toe, bracht hulde aan God en sprak over het kind met allen die uitzagen naar de bevrijding van Jeruzalem.

23 Lucas 2: 46-52 46 Na drie dagen vonden ze hem in de tempel, waar hij tussen de leraren zat, terwijl hij naar hen luisterde en hun vragen stelde. 47 Allen die hem hoorden stonden versteld van zijn inzicht en zijn antwoorden. 48 Toen zijn ouders hem zagen, waren ze ontzet, en zijn moeder zei tegen hem: ‘Kind, wat heb je ons aangedaan? Je vader en ik hebben met angst in het hart naar je gezocht.’ 49 Maar hij zei tegen hen: ‘Waarom hebt u naar me gezocht? Wist u niet dat ik in het huis van mijn Vader moest zijn?’ 50 Maar ze begrepen niet wat hij tegen hen zei.

24 Lucas 2: 46-52 51 Hij reisde met hen terug naar Nazaret en was hun voortaan gehoorzaam. Zijn moeder sloot alles wat er met hem gebeurd was in haar hart. 52 Jezus groeide verder op en zijn wijsheid nam nog toe. Hij kwam steeds meer in de gunst bij God en de mensen.

25

26 Gezang 47: 3, 6 3 Hoe heilig is zijn naam! Laat volk bij volk te zaam barmhartigheid verwachten, nu Hij de zaligheid voor wie Hem vreest, bereidt door al de nageslachten.

27 Gezang 47: 3, 6 6 Hij trok Zich Isrel aan, Hij laat niet hulploos staan die Abrams troost verwachten. Groot en in eeuwigheid is Gods barmhartigheid voor duizenden geslachten.

28 Lucas 2: 51b Zijn moeder sloot alles wat er met hem gebeurd was in haar hart.

29

30 Preek

31 Je zou sommige uitspraken wel willen vergeten … en andere juist niet!
Preek over Lukas 2:51b

32 Je zou sommige uitspraken wel willen vergeten … en andere juist niet!
Maria krijgt nogal wat te horen over haar zoon

33 Je zou sommige uitspraken wel willen vergeten … en andere juist niet!
Maria krijgt nogal wat te horen over haar zoon Het zijn geen zelfbedachte woorden, maar ze hebben een goddelijke bron

34 Je zou sommige uitspraken wel willen vergeten … en andere juist niet!
Maria krijgt nogal wat te horen over haar zoon Het zijn geen zelfbedachte woorden, maar ze hebben een goddelijke bron Het zijn woorden die de toekomst van de wereld en mensen aangaan

35 Je zou sommige uitspraken wel willen vergeten … en andere juist niet!
Maria krijgt nogal wat te horen over haar zoon Het zijn geen zelfbedachte woorden, maar ze hebben een goddelijke bron Het zijn woorden die de toekomst van de wereld en mensen aangaan Wat is er tegen ons gezegd, dat je niet (of juist wel) vergeten wil. EVANGELIE

36

37 Lied 1:1-4 Uit: Liedboek voor de kerken
1 God heeft het eerste woord. Hij heeft in den beginne het licht doen overwinnen, Hij spreekt nog altijd voort. 2 God heeft het eerste woord. Voor wij ter wereld kwamen, riep Hij ons reeds bij name, zijn roep wordt nog gehoord.

38 Lied 1:1-4 Uit: Liedboek voor de kerken
3 God heeft het laatste woord. Wat Hij van oudsher zeide, wordt aan het eind der tijden in heel zijn rijk gehoord. 4 God staat aan het begin en Hij komt aan het einde. Zijn woord is van het zijnde oorsprong en doel en zin.

39

40 Collecte 1e collecte: Zending 2e collecte: Rente en aflossing

41 Agenda aanstaande week 1/2
zondag 4 februari 09:30 Kerkdienst - ds. A.G. de Bruijn 09:30 Kind in Kerk / Onderbouw: Gezin van God - Allemaal samen 14:00 Kerkdienst - ds P. Groen (Heerenveen) 15:00 bloemen bezorgen: Br. G. Reinders vrijdag 9 februari 19:30 Iraakse vluchtelingen; sprekers Rasak Avakthi (evangelist) en zijn vrouw Leyla

42 Agenda aanstaande week 2/2
zondag 11 februari 09:30 Kind in Kerk / Bovenbouw: Job - Vrienden 09:30 Themadienst 5 - br. Willem Schaaij 14:00 Kerkdienst - ds Th.J. Havinga 15:00 bloemen bezorgen: Fam. H.Y. Alkema

43 Jarigen aanstaande week
ma W. de Vries - Kloosterman (92) di Zr. H.K. van den Bosch-Ketelaar (78) do A. Bijzitter - Fokkema (54)

44

45 Lied 320: 1, 3, 4 Uit: Liedboek voor de kerken
1 Zingt een nieuw lied voor God de Here en weest van harte zeer verblijd. God wil alhier met ons verkeren, hier wordt een huis voor Hem bereid. Hij heeft de hand en het verstand gezegend voor het werk, de bouw van Christus' kerk.

46 Lied 320: 1, 3, 4 Uit: Liedboek voor de kerken
3 God wil aan ons telkens weer tonen dat Hij genadig is en trouw. Dat Hij met ons samen wil wonen, geeft ons de moed voor dit gebouw. maar niet met steen en hout alleen is 't grote werk gedaan. 't Zal om onszelve gaan.

47 Lied 320: 1, 3, 4 Uit: Liedboek voor de kerken
4 De Heilge Geest geeft taal en teken. Christus deelt al zijn gaven uit. De Vader zelf wil tot ons spreken en elk verstaat wat het beduidt. Wees ons nabij en maak ons vrij in dit uw heiligdom. Kom, Here Jezus, kom!

48

49 Amen

50

51 We hopen u de volgende dienst weer te zien.
Tot ziens We hopen u de volgende dienst weer te zien.


Download ppt "Agenda aanstaande week 1/2"

Verwante presentaties


Ads door Google