De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. Robbertsen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. Robbertsen"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. Robbertsen
Schriftlezing: 2 Koningen 5:19-27

2 Psalm 84: 1 en 2 Hoe lieflijk, hoe goed is mij, HEER,
Vers 1 Hoe lieflijk, hoe goed is mij, HEER, het huis waar Gij uw naam en eer hebt laten wonen bij de mensen. Hoe brand ik van verlangen om te komen in uw heiligdom. Wat zou mijn hart nog liever wensen dan dat het juichend U ontmoet die leven zijt en leven doet.

3 Psalm 84: 1 en 2 Het heil dat uw altaar omgeeft
Vers 2 Het heil dat uw altaar omgeeft beschermt en koestert al wat leeft. De mus, de zwaluw vindt een woning. Haar jongen zijn in veiligheid. Mij is een schuilplaats toebereid in het paleis van U, mijn Koning. Heil hen die toeven aan uw hof en steeds zich wijden aan uw lof.

4 Psalm 84: 3 en 4 Welzalig die uit uw kracht leeft,
Vers 3 Welzalig die uit uw kracht leeft, die naar uw tempel zich begeeft, zijn hart wijst hem de rechte wegen. Zij trekken op van overal en, gaat het door het dorre dal, dan valt op hen een milde regen. Ja, in het hart van de woestijn ontspringt een heldere fontein.

5 Psalm 84: 3 en 4 Van kracht tot kracht gaan zij steeds voort.
Vers 4 Van kracht tot kracht gaan zij steeds voort. Hun lied weerklinkt van oord tot oord, tot zij Jeruzalem betreden, waar alle pelgrims binnengaan om voor Gods aangezicht te staan. Aanvaard, o HEER, ook mijn gebeden. Verhoor mij, God van Israël, die alles leidt naar uw bestel.

6 Psalm 62: 6 en 7 Zet nooit uw hart op geld of goed,
Vers 6 Zet nooit uw hart op geld of goed, zie toe dat gij geen onrecht doet, want alle macht is snel vervlogen. 't Zij hoog of laag, 't zij arm of rijk, gij zijt een ademtocht gelijk, lucht, in een weegschaal afgewogen.

7 Psalm 62: 6 en 7 God stelde eens voor al zijn woord,
Vers 7 God stelde eens voor al zijn woord, tot tweemaal toe heb ik 't gehoord, - nu weet ik, dat Hij alle macht heeft. Maar ook dat Gij genadig zijt, o Here, die uw volk bevrijdt en elk vergeldt wat hij betracht heeft.

8 Weerklank 454: 1 en 5 Mijn hart wacht stil op U, o Heer,
Vers 1 Mijn hart wacht stil op U, o Heer, uw komst verwacht ik, meer en meer, uw liefde houdt mijn ziel gevangen. Naar U gaat al mijn vreugde uit, ik wacht op U, wacht als een bruid, reikhalzend hunkert mijn verlangen.

9 Weerklank 454: 1 en 5 Met heel mijn hart verwacht ik, Heer,
Vers 5 Met heel mijn hart verwacht ik, Heer, uw komst, de grote ommekeer; hoe vrolijk zal ik U ontvangen! Gij die mijn allerliefste zijt, kom, Gij die lijf en ziel bevrijdt, vervul mijn allerliefst verlangen!

10 ELB: 1, 2 en 3 Ik geloof in God de Vader die een bron van vreugde is,
Vers 1 Ik geloof in God de Vader die een bron van vreugde is, louter goedheid en genade, licht in onze duisternis. Hij, de Koning van de kosmos, het gesternte zingt zijn eer heeft uit liefde mij geschapen en tot liefde keer ik weer.

11 ELB: 1, 2 en 3 Ik geloof in Jezus Christus
Vers 2 Ik geloof in Jezus Christus die voor ons ter wereld kwam. Zoon van God en Zoon des Mensen goede Herder, Offerlam. Door te lijden en te sterven groot is het geheimenis schenkt Hij mij het eeuwig leven, dat uit God en tot God is.

12 ELB: 1, 2 en 3 Ik geloof dat mijn Verlosser door de dood is heengegaan
Vers 3 Ik geloof dat mijn Verlosser door de dood is heengegaan en op Pasen God zij glorie uit het graf is opgestaan. Door het brood dit is mijn lichaam door de wijn dit is mijn bloed geeft de Vredevorst mij vrede, maakt Hij alle dingen goed.

13 Onderwijzing bij het avondmaal
De apostel Paulus beschrijft hoe onze Heer Jezus Christus het heilig Avondmaal heeft ingesteld: ‘In de nacht waarin de Heer Jezus werd uitgeleverd nam Hij een brood, sprak het dankgebed uit, brak het brood en zei: “Dit is mijn lichaam voor jullie. Doe dit, telkens opnieuw, om Mij tegedenken.” Zo nam Hij na de maaltijd ook de beker, en Hij zei: “Deze beker is het nieuwe verbond dat door mijn bloed gesloten wordt.

14 Onderwijzing bij het avondmaal
Doe dit, telkens als jullie hieruit drinken, om Mij te gedenken.” Dus altijd wanneer u dit brood eet en uit de beker drinkt, verkondigt u de dood van de Heer, totdat Hij komt.’ In het heilig Avondmaal gedenken wij hoe onze Heer en Heiland Jezus Christus in de wereld is gekomen om ons te verlossen. Al weldoende ging Hij rond. Hij genas de zieken en vergaf de zondaars. Hij nam ons lijden op zich.

15 Onderwijzing bij het avondmaal
Om onze zonden werd Hij doorboord. Hij werd mishandeld, maar verzette zich niet, en deed zijn mond niet open. Hij werd gebonden - om ons te bevrijden. Hij werd ter dood veroordeeld, ja, tot de dood aan het kruis - om ons vrij te spreken. Hij heeft zich vernederd tot in de aller diepste ellende en eenzaamheid. Met luide stem riep Hij toen: ‘Mijn God, mijn God, waarom hebt u mij verlaten’ ...

16 Onderwijzing bij het avondmaal
opdat wij door God aangenomen en nooit meer door Hem verlaten zouden worden. In Christus zijn wij met God verzoend, toen Hij zei: ‘Het is volbracht.’ Hij is voor ons gestorven en begraven. Maar, op de derde dag is Hij opgewekt uit de doden. Nieuw leven heeft Hij ons gebracht. De levendmakende Geest heeft Hij ons geschonken. Door die Geest worden wij, broeders en zusters, met elkaar als leden van

17 Onderwijzing bij het avondmaal
één lichaam in waarachtige liefde verbonden. Deze eenheid zullen wij niet alleen met woorden maar ook met daden aan elkaar bewijzen. De apostel schrijft: ‘Omdat het één brood is zijn wij, hoewel met velen, één lichaam, want wij hebben allen deel aan dat ene brood.’ Zo nodigt Christus ons hier en nu aan zijn maaltijd, een vreugdemaal voor heel het volk van God.

18 Onderwijzing bij het avondmaal
Laten wij dan samen delen in het feest dat de Heer voor ons bereid heeft, aan deze tafel, waar het brood ons zal verzadigen en de wijn ons hart verheugt. Van oost en west, van noord en zuid zullen de volken der aarde komen en aanzitten in het Koninkrijk van God. Met groot verlangen mogen wij uitzien naar de wederkomst van Jezus Christus en naar de bruiloft van het Lam. Dan zal God zijn alles in allen.

19 Gezang 366: 1, 4, 5 en 6 Gij zegt: wordt vrij en komt tot Mij,
Vers 4 Gij zegt: wordt vrij en komt tot Mij, mijn juk is licht te dragen! Maar ik ga uw woord voorbij en ik pluk de dagen.

20 Gezang 366: 1, 4, 5 en 6 Gij zijt mijn goed, mijn overvloed,
Vers 1 Gij zijt mijn goed, mijn overvloed, Gij zijt mijn brood, mijn beker, door uw dorst en door uw dood: al mijn levensteken!

21 Gezang 366: 1, 4, 5 en 6 Ik zwerf en dwaal totdat ik daal
Vers 5 Ik zwerf en dwaal totdat ik daal in 't graf van mijn begeren, zal ik ooit uw kruis zien staan en mijn leven leren?

22 Gezang 366: 1, 4, 5 en 6 Keer mij tot U opdat ik zie
Vers 6 Keer mij tot U opdat ik zie uw land van melk en honing: waar uw Vaders wil geschiedt is mijn spijs, mijn woning!

23 Psalm 103: 1, 3 en 4 Zegen, mijn ziel, de grote naam des HEREN,
Vers 1 Zegen, mijn ziel, de grote naam des HEREN, laat al wat binnen in mij is Hem eren, vergeet niet hoe zijn liefd' u heeft geleid, gedenk zijn goedheid, die u wil vergeven, die u geneest, die uit het graf uw leven verlost en kroont met goedertierenheid.

24 Psalm 103: 1, 3 en 4 Hij is een God van liefde en genade,
Vers 3 Hij is een God van liefde en genade, barmhartigheid en goedheid zijn de daden van Hem die niet voor altijd met ons twist, die ons niet doet naar alles wat wij deden, ons niet naar onze ongerechtigheden vergeldt, maar onze schuld heeft uitgewist.

25 Psalm 103: 1, 3 en 4 Zo hoog en wijd de hemel staat gerezen
Vers 4 Zo hoog en wijd de hemel staat gerezen boven de aarde, is voor wie Hem vrezen zijn liefde en zijn goedertierenheid. Zo ver verwijderd 't westen is van 't oosten, zo ver doet Hij van hen die Hij wil troosten de zonden weg, ja Hij heeft ons bevrijd.

26 Psalm 103: 1, 3 en 4 Laat heel het machtig koninkrijk des HEREN
Vers 9 Laat heel het machtig koninkrijk des HEREN zijn grote naam, zijn grote daden eren. Komt allen tot de lof des HEREN saam. Lof zij den HEER in hemel en op aarde, die aan zijn volk zijn liefde openbaarde, en zegen gij, mijn ziel, zijn grote naam.

27 ELB 328 Breng dank aan de Eeuwige, breng dank aan de Heilige,
breng dank aan onze Vader die ons Jezus zond.

28 ELB 328 Want nu zegt de zwakke: ik ben sterk;
zegt de arme: ik ben rijk, om wat de Here heeft gedaan voor ons. Breng dank.

29 Nieuw in onze kerk. Wilt u: - informatie over onze gemeente
Nieuw in onze kerk? Wilt u: - informatie over onze gemeente? - contact met kerkenraad of predikant? Laat het ons na afloop van de dienst weten en we zorgen er voor!


Download ppt "Welkom in deze dienst Voorganger: Ds. Robbertsen"

Verwante presentaties


Ads door Google