Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
1
Wijnmaken voor beginners
Entre les colines
2
Het resultaat van de alcoholische vergisting van vruchtensap
Suiker + gist alcohol en daarbij ontstaat koolzuur. wijn Het resultaat van de alcoholische vergisting van vruchtensap
3
85% water Suikers Vitamine Smaak en geurstoffen Zuren !
vruchtensap 85% water Suikers Vitamine Smaak en geurstoffen Zuren !
4
Waarvan kun je wijn maken
Vruchten & groente
5
Framboos Bramen Bosbessen
Wilde vruchten Framboos Bramen Bosbessen
6
Vlierbes Rozenbottel Sleedoorn
populair Vlierbes Rozenbottel Sleedoorn
7
Gecultiveerde vruchten
Kersen Appels Peren
8
amateur wijnmakers Druiven !!!!!!
9
Tomaten Paprika Rabarber Etc.
groente Tomaten Paprika Rabarber Etc.
10
populair Berkensap Rijst
Licht zoete vloeistof, zeer populair in de Baltische Staten rijstwijn=sake populair Berkensap Rijst
11
Keuze Suiker Zuur Pectine
12
Droog Half droog Zoet Edelzoet
Variatie(suiker) Droog Half droog Zoet Edelzoet
13
Rode wijn : 6 gr. / ltr. Witte wijn : 7 gr. / ltr.
zuur Rode wijn : 6 gr. / ltr. Witte wijn : 7 gr. / ltr.
14
Bind cellen (verdikking)
Pectine Bind cellen (verdikking)
15
Stille wijn Mousserende wijn Cider Port Kruidenwijn
type Stille wijn Mousserende wijn Cider Port Kruidenwijn
16
Meten tijdens het proces
Soortelijke massa Zuur Alcohol
17
suikergehalte Oechsle Brix Baumé
18
refractometer
20
10,6% alcohol
21
10,6 % alcohol 1% alcohol = 17 gram suiker
10,6 x 17 = 180,2 gram suiker
22
We kunnen alleen het totale zuur meten in gram / liter
Appelzuur, citroenzuur, barnsteenzuur, oxaalzuur, melkzuur, wijnsteenzuur, looizuur, azijnzuur Zuur meten We kunnen alleen het totale zuur meten in gram / liter
23
Appel gr. Peer 3 Rode bes Rabarber 17 Vlierbes 17 Zwarte bes 25 Sleedoorn 15 – 40 Zure kers 12 – 15 Zoete kers 4 Druif 7 – 15 Kruisbes 25
24
maatglas pipet
25
handeling Wit sap Gekleurd sap
26
Schimmels Wilde gisten
ontsmetten Schimmels Wilde gisten
27
Gereedschap & hulpmiddelen
20 a 30 gr. Sulfiet / 10 ltr. Water + 5 gr. citroenzuur
28
15 a 20 gr. Sulfiet / 10 ltr. Water + 5 gr. citroenzuur
Wassen van vruchten 15 a 20 gr. Sulfiet / 10 ltr. Water + 5 gr. citroenzuur
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.