De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wijnmaken voor beginners

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wijnmaken voor beginners"— Transcript van de presentatie:

1 Wijnmaken voor beginners
Entre les colines

2 Het resultaat van de alcoholische vergisting van vruchtensap
Suiker + gist alcohol en daarbij ontstaat koolzuur. wijn Het resultaat van de alcoholische vergisting van vruchtensap

3 85% water Suikers Vitamine Smaak en geurstoffen Zuren !
vruchtensap 85% water Suikers Vitamine Smaak en geurstoffen Zuren !

4 Waarvan kun je wijn maken
Vruchten & groente

5 Framboos Bramen Bosbessen
Wilde vruchten Framboos Bramen Bosbessen

6 Vlierbes Rozenbottel Sleedoorn
populair Vlierbes Rozenbottel Sleedoorn

7 Gecultiveerde vruchten
Kersen Appels Peren

8 amateur wijnmakers Druiven !!!!!!

9 Tomaten Paprika Rabarber Etc.
groente Tomaten Paprika Rabarber Etc.

10 populair Berkensap Rijst
Licht zoete vloeistof, zeer populair in de Baltische Staten rijstwijn=sake populair Berkensap Rijst

11 Keuze Suiker Zuur Pectine

12 Droog Half droog Zoet Edelzoet
Variatie(suiker) Droog Half droog Zoet Edelzoet

13 Rode wijn : 6 gr. / ltr. Witte wijn : 7 gr. / ltr.
zuur Rode wijn : 6 gr. / ltr. Witte wijn : 7 gr. / ltr.

14 Bind cellen (verdikking)
Pectine Bind cellen (verdikking)

15 Stille wijn Mousserende wijn Cider Port Kruidenwijn
type Stille wijn Mousserende wijn Cider Port Kruidenwijn

16 Meten tijdens het proces
Soortelijke massa Zuur Alcohol

17 suikergehalte Oechsle Brix Baumé

18 refractometer

19

20 10,6% alcohol

21 10,6 % alcohol 1% alcohol = 17 gram suiker
10,6 x 17 = 180,2 gram suiker

22 We kunnen alleen het totale zuur meten in gram / liter
Appelzuur, citroenzuur, barnsteenzuur, oxaalzuur, melkzuur, wijnsteenzuur, looizuur, azijnzuur Zuur meten We kunnen alleen het totale zuur meten in gram / liter

23 Appel gr. Peer 3 Rode bes Rabarber 17 Vlierbes 17 Zwarte bes 25 Sleedoorn 15 – 40 Zure kers 12 – 15 Zoete kers 4 Druif 7 – 15 Kruisbes 25

24 maatglas pipet

25 handeling Wit sap Gekleurd sap

26 Schimmels Wilde gisten
ontsmetten Schimmels Wilde gisten

27 Gereedschap & hulpmiddelen
20 a 30 gr. Sulfiet / 10 ltr. Water + 5 gr. citroenzuur

28 15 a 20 gr. Sulfiet / 10 ltr. Water + 5 gr. citroenzuur
Wassen van vruchten 15 a 20 gr. Sulfiet / 10 ltr. Water + 5 gr. citroenzuur


Download ppt "Wijnmaken voor beginners"

Verwante presentaties


Ads door Google