De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wat zie je?.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wat zie je?."— Transcript van de presentatie:

1 Wat zie je?

2 De zandmotor Onderwijskunde Basis Doeke Faber

3 Wat wil ik jullie vandaag leren?
Het belang van kustversteviging voor Nederland Verschillende vormen van kustversteviging, waaronder een experimentele vorm, namelijk de zandmotor Wat gaan we doen? De zandmotor Drie manieren van zand storten aan de kust Filmpje over onderzoeken zandmotor Onderzoek doen naar zandsuppletie en vergelijken met de zandmotor Kennis delen vragen

4

5 25 % van Nederland onder zeeniveau.
59 % van Nederland is gevoelig/kwetsbaar voor overstromingen.

6 Wat is de zandmotor? Wat: Onderzoek wat de zandmotor is. Hoe: Met behulp van je telefoon of laptop op het internet. Hulp: Hulp kun je vragen bij je duopartner, als je er alsnog niet uitkomt kan de docent worden gevraagd. Tijd: 5 minuten Uitkomst: Je weet hoe de zandmotor werkt. Klaar: Typ op Youtube in: ‘’de zandmotor” en bekijk een filmpje over de zandmotor.

7 Wat is een zandmotor? 21,5 miljoen kubieke meter aan zand door mensen aangebracht Natuurlijke wijze om de kust aan te sterken Verdwijnen van haak Breder kustgebied

8 De zandmotor Waar ligt de zandmotor?

9 Hoe komt al dat zand daar?
klappen rainbowen Zand aanvoeren met pijpleidingen

10 Je krijgt nu 10 minuten om het volgende te onderzoeken:
Wat: Onderzoeken wat zandsuppletie is. Hoe: aan de hand van informatie op het internet. Hulp: eerst hulp vragen aan je duo partner, daarna kun je vragen stellen aan de docent. Tijd: 6 minuten. Uitkomst: Je kunt uitleggen aan de klas hoe de zandsuppletie werkt. Klaar: Uitzoeken wat voor en nadelen van de zandmotor en zandsuppletie zijn en die kunnen uitleggen.

11 Wat hebben we geleerd? Het belang van de kustversteviging voor Nederland Werking van de zandmotor Waar de zandmotor zich bevindt De drie manieren hoe het zand aan de kust komt Hoe onderzoek wordt gedaan naar de zandmotor Wat zandsuppletie is en wat de verschillen zijn met de zandmotor.


Download ppt "Wat zie je?."

Verwante presentaties


Ads door Google