De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Agenda aanstaande week

Verwante presentaties


Presentatie over: "Agenda aanstaande week"— Transcript van de presentatie:

1

2 Agenda aanstaande week
zondag 19 augustus 09:30 Kerkdienst - ds J.M.A Groeneveld (Bedum) 14:00 Kerkdienst - ds J. Plug (Roden) 15:00 bloemen bezorgen: Br. G. Reinders zondag 26 augustus 09:30 Kerkdienst - dhr F.H. (Folkert) Folkerts - Kerkelijk Werker (Assen-West) 14:00 Kerkdienst - br. Willem Schaaij 15:00 bloemen bezorgen: Fam. H.Y. Alkema

3 Welkom Voorganger: ds. J.M.A. Groeneveld Organist: br. H. Oosterhuis Beamist: br. D.D. Rouwhorst

4 Weektekst

5

6 Votum en zegengroet

7

8 Gezang 145: 1-4 1 Heer, onze God, hoe heerlijk is uw Naam, die U ons noemt door sterren, zon en maan Hemel en aarde spreken wijd en zijd, tonen het wonder van uw heerlijkheid. 2 Heer, onze God, die aard’ en hemel schiep, zeeën en land met macht te voorschijn riep, wat zijn wij, mensen, dat U aan ons denkt en ons uw heerlijkheid en luister schenkt?

9 Gezang 145: 1-4 3 U komt ons, Heer, in Christus tegemoet. U geeft ons Heer, verlossing door zijn bloed. U roept ons, mensen, in uw heerlijkheid: leven om Jezus’ wil in eeuwigheid! 4 Daarom zal, Heer, ons lied een loflied zijn, dat in ons zingt met eindeloos refrein Prijzend uw liefde, heffen wij het aan: Heer, onze God, hoe heerlijk is uw Naam!

10

11 Psalm 25: 3 3 Denk aan mij in uw ontferming, HEER, waarop ik biddend pleit, want uw trouw en uw bescherming schenkt U reeds van eeuwigheid. O, gedenk de zonden niet in mijn jeugd door mij bedreven. Wilt U, die mijn schulden ziet, in uw goedheid mij vergeven.

12

13 Lezen Psalm 33 1 Juich, rechtvaardigen, voor de HEER, de oprechten moeten hem loven. 2 Huldig de HEER bij de klank van de lier, speel voor hem op de tiensnarige harp. 3 Zing voor hem een nieuw lied, speel en zing met overgave. 4 Oprecht is het woord van de HEER, alles wat hij doet is betrouwbaar. 5 Hij heeft recht en gerechtigheid lief, van de trouw van de HEER is de aarde vervuld.

14 Lezen Psalm 33 6 Door het woord van de HEER is de hemel gemaakt, door de adem van zijn mond het leger der sterren. 7 Hij verzamelt het zeewater en sluit het in, hij bergt de oceanen in schatkamers weg. 8 Laat heel de aarde vrezen voor de HEER, en wie de wereld bewonen hem duchten, 9 want hij sprak en het was er, hij gebood en daar stond het.

15 Lezen Psalm 33 10 De HEER doet de plannen van volken teniet, hij verijdelt wat naties beramen, 11 maar het plan van de HEER houdt eeuwig stand, wat hij beraamt, blijft van geslacht tot geslacht. 12 Gelukkig het volk dat de HEER als zijn God heeft, de natie die hij verkoos als de zijne. 13 Uit de hemel ziet de HEER omlaag en slaat hij de sterveling gade.

16 Lezen Psalm 33 14 Vanaf zijn troon houdt hij het oog op allen die de aarde bewonen. 15 Hij die de harten van allen vormt, hij doorziet al hun daden. 16 Koningen winnen niet door een machtig leger, brute kracht redt krijgsheren niet. 17 Van geen nut zijn paarden voor de overwinning, hoe sterk ook, ze bieden geen uitkomst.

17 Lezen Psalm 33 18 Het oog van de HEER rust op wie hem vrezen en hopen op zijn trouw: 19 hij zal hen redden in doodsgevaar, bij hongersnood zal hij hun leven sparen. 20 Wij verwachten vol verlangen de HEER, hij is onze hulp en ons schild. 21 Ja, om hem is ons hart verblijd, op zijn heilige naam vertrouwen wij. 22 Schenk ons uw trouw, HEER, op u is al onze hoop gevestigd.

18

19 Psalm 25: 4 4 God is goed en hoog te prijzen, trouw en recht is zijn beleid. Zondaars wil Hij onderwijzen in de weg der zaligheid. Wie ootmoedig luistren wil, zal de rechte paden leren, hij die nederig en stil wandelt in de weg des HEREN.

20

21 Preek (deel 1)

22 Halleluja! Loof de HEER! Psalm 117: Psalm 23:
1Loof de HEER, alle volken, prijs hem, alle naties: 2zijn liefde voor ons is overstelpend, eeuwig duurt de trouw van de HEER. Halleluja! Psalm 23: De HEER is mijn herder, het ontbreekt mij aan niets.

23 Halleluja! Loof de HEER! Vers 1: Vers 18: Psalm 1: Gelukkig de mens
Juich, rechtvaardigen, voor de HEER, de oprechten moeten hem loven. Vers 18: Het oog van de HEER rust op wie hem vrezen en hopen op zijn trouw… Psalm 1: Gelukkig de mens die niet meegaat met wie kwaad doen… maar vreugde vindt in de wet van de HEER… Hij zal zijn als een boom, geplant aan stromend water. Op tijd draagt hij vrucht…

24 Halleluja! Loof de HEER! Vers 4-6: 4Oprecht is het woord van de HEER,
alles wat hij doet is betrouwbaar. 5Hij heeft recht en gerechtigheid lief, van de trouw van de HEER is de aarde vervuld 6Door het woord van de HEER is de hemel gemaakt, door de adem van zijn mond het leger der sterren.

25 Halleluja! Loof de HEER! Vers 7-8:
7Laat heel de aarde vrezen voor de HEER, en wie de wereld bewonen hem duchten, 8want hij sprak en het was er, hij gebood en daar stond het.

26

27 Psalm 33: 1, 2, 3 1 Zingt vrolijk, looft de naam des HEREN, rechtvaardigen, brengt God uw dank. Het past oprechten Hem te eren met een nieuw lied bij citerklank. Laten stem en snaren tot die lof zich paren. Looft Hem, prijst de HEER. Psalmzingt, jubelt allen, laat bazuinen schallen, juichend tot Gods eer.

28 Psalm 33: 1, 2, 3 2 Het woord des HEREN is waarachtig. God is getrouw in wat Hij doet. Zijn recht is rein, zijn oordeel krachtig. Hij eist oprechtheid van gemoed. Ieder moet Hem eren, want de gunst des HEREN is alom verspreid. Overal aanschouwen zij die op Hem bouwen, zijn goedgunstigheid.

29 Psalm 33: 1, 2, 3 3 God sprak en op zijn woord ontstonden de hemelen en al hun heer. Hij heeft de watervloed gebonden, legt die in voorraadkamers neer. Wie op aarde leven moeten voor Hem beven. Hij spreekt, zie, het staat. Hij gebiedt en ’t is er. Niets is er gewisser dan des HEREN raad.

30

31 Preek (deel 2)

32 Halleluja! Loof de HEER! Vers 10-12
10De HEER doet de plannen van volken teniet, hij verijdelt wat naties beramen, 11maar het plan van de HEER houdt eeuwig stand, wat hij beraamt, blijft van geslacht tot geslacht. 12Gelukkig het volk dat de HEER als zijn God heeft, de natie die hij verkoos als de zijne.

33 Halleluja! Loof de HEER! Vers 13-15:
13Uit de hemel ziet de HEER omlaag en slaat hij de sterveling gade. 14Vanaf zijn troon houdt hij het oog op allen die de aarde bewonen. 15Hij die de harten van allen vormt, hij doorziet al hun daden.

34 Halleluja! Loof de HEER! Vers 16-19:
16Koningen winnen niet door een machtig leger, brute kracht redt krijgsheren niet. 17Van geen nut zijn paarden voor de overwinning, hoe sterk ook, ze bieden geen uitkomst. 18Het oog van de HEER rust op wie hem vrezen en hopen op zijn trouw: 19hij zal hen redden in doodsgevaar, bij hongersnood zal hij hun leven sparen.

35 Halleluja! Loof de HEER! Vers 20-22:
20Wij verwachten vol verlangen de HEER, hij is onze hulp en ons schild. 21Ja, om hem is ons hart verblijd, op zijn heilige naam vertrouwen wij. 22Schenk ons uw trouw, HEER, op u is al onze hoop gevestigd.

36

37 Opwekking 672: 1-4 1 Heerser over alle dingen, God van de oneindigheid, van uw liefde wil ik zingen, buigen voor uw majesteit. Eeuwen komen, eeuwen gaan, voor altijd blijft uw trouw bestaan. Uw naam weerklinkt door het heelal: ‘Die was en is en komen zal’.

38 Opwekking 672: 1-4 2 U alleen kunt grootheid tonen in een enkel ogenblik. De natuur spreekt zonder woorden, vol verwond’ring luister ik. U schiep leven door uw Woord, bracht het licht en duister voort. Zelfs nu uw werk in zonde lijdt, weerspiegelt het uw heerlijkheid.

39 Opwekking 672: 1-4 3 In het lijden van dit leven, in een dal van duisternis, wilt U mij uw liefde geven en de vrede die ik mis. Leid mij aan uw sterke hand veilig naar de overkant. Ik hoef geen gevaar te vrezen, als uw huis mijn schuilplaats is.

40 Opwekking 672: 1-4 Brug: Eeuwen komen eeuwen gaan, voor altijd blijft uw trouw bestaan. Uw naam weerklinkt door het heelal: ‘Die was en is en komen zal’.

41 Opwekking 672: 1-4 4 Heerser over alle dingen, God van de oneindigheid. Van uw liefde wil ik zingen, buigen voor uw majesteit. Heerser over alle dingen,

42

43 Collecte 1e collecte: Gastpredikanten 2e collecte: Rente & Aflossing

44 Agenda aanstaande week
zondag 19 augustus 09:30 Kerkdienst - ds J.M.A Groeneveld (Bedum) 14:00 Kerkdienst - ds J. Plug (Roden) 15:00 bloemen bezorgen: Br. G. Reinders zondag 26 augustus 09:30 Kerkdienst - dhr F.H. (Folkert) Folkerts - Kerkelijk Werker (Assen-West) 14:00 Kerkdienst - br. Willem Schaaij 15:00 bloemen bezorgen: Fam. H.Y. Alkema

45

46 Lied 444: 1-3 Uit: Liedboek voor de kerken
1 Grote God, wij loven U, Heer, o sterkste aller sterken! Heel de wereld buigt voor U en bewondert uwe werken. Die Gij waart te allen tijd, blijft Gij ook in eeuwigheid.

47 Lied 444: 1-3 Uit: Liedboek voor de kerken
2 Alles wat U prijzen kan, U, de Eeuwge, Ongeziene, looft uw liefd’ en zingt ervan. Alle englen, die U dienen, roepen U nooit lovensmoe: 'Heilig, heilig, heilig’ toe!

48 Lied 444: 1-3 Uit: Liedboek voor de kerken
3 Heer, ontferm U over ons, open uwe Vaderarmen, stort uw zegen over ons, neem ons op in uw erbarmen. Eeuwig blijft uw trouw bestaan - laat ons niet verloren gaan.

49

50 Amen

51

52 We hopen u de volgende dienst weer te zien.
Tot ziens We hopen u de volgende dienst weer te zien.


Download ppt "Agenda aanstaande week"

Verwante presentaties


Ads door Google