Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
GepubliceerdFabrice Ringuette Laatst gewijzigd meer dan 6 jaar geleden
3
Wijn maken
4
Druiven ! Ander fruit !
5
Wat wil ik maken ? Droog Medium Zoet
6
Suiker ! (druiven gem. 180 gr/ ltr )
8
Zuren ! (druiven gem. 10 gr. totale zuren. Als meet-eenheid wijnsteenzuur)
10
PECTINE ! Standaardwaarde 1
12
Meten Weten
13
suiker
18
AANPASSEN!
19
Andreas kruis A D C B E
20
Mengen 10 ltr/9,5 en 3 ltr/3,1 9,5 4,9 8 3,1 1,5
21
Verhouding is 4.9 : 1.5 Mengwijn 1.5 X 10 = 3,06 ltr 4.9
Nieuwe wijn met WSZ 8 10 ltr + 3,06 ltr = 13,06 ltr
22
Mengen water 9.5 8 8 1.5
23
Verhouding is 1.5 : 8 Mengen 1.5 X 10 = 1,8 ltr 8.0
Nieuwe wijn met een wsz 8 10 ltr + 1,8 ltr = 11,8 ltr
24
8,5%
25
Vlierbessen (zwart) Suiker: 90 – 100 gr/ ltr Max 6% Zuur: 22 gr/ ltr
Pectine: 0,09 ok
27
8,5%
28
Aalbessen Suiker: 100 – 130 gr/ ltr Max. 8% Zuur: 22 Max: 7 – 8
Pectine: 0,09 gr/ltr ok
31
Fruitvlieg azijnsteek
32
Azijnsteek- lijmachtige geur
Normaal 200/300 60/80 Fout 700/800 150/180 azijnzuur ethylacetaat
34
Theedoek of Kaasdoek
35
Omgevingstemp. Niet hoger dan 20 gr.C
36
controleren Wijn ineen glas doen Afsluiten met een prop watten
Ruimte 20 gr C. Grijze waas
37
8,5%
38
Kersen Suiker: 110 – 165 gr/ltr Max. 10% Zuur: ?
(appelzuur + citroenzuur) Pectine: 0,26 – 0,57 ok
40
Eencellig organisme Niet zichtbaar met het blote oog
MelkzuurBacterie Eencellig organisme Niet zichtbaar met het blote oog
41
geraniumgeur
42
conserveermiddel sorbinezuur kaliumsorbaat
43
combinatie melkzuurbaterie met sorbinezuur
44
Veel melkzuurbacterieen Toevoegen kaliumsorbat
malo Veel melkzuurbacterieen Toevoegen kaliumsorbat
45
advies
46
Eerst de melkzuurbacterie bestrijden met kaliumdisulfiet (KDS)
1 tot 1,5 gram per 10 ltr. Daarna, kaliumsorbaat 2,5 gram per 10 ltr
47
muis
48
Wilde gisten in combinatie met melkzuurbacteriën
acetamide
49
Wijn uitwrijven: Handpalm Rug van de hand smaakt scherp en bitter
50
Lage alcohol tolerantie ( 4% )
Dode cellen autolyseren (ontbinden) snel --- cel- inhoud komt vrij --- wijn bederft Wilde gisten
51
Te weinig zuur voor de gisting
Gevarenzone ligt beneden 5 gr/ltr Te weinig zuur voor de gisting
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.