De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Levend Water op het VGL terrein

Verwante presentaties


Presentatie over: "Levend Water op het VGL terrein"— Transcript van de presentatie:

1 Levend Water op het VGL terrein
Onderzoek naar de haalbaarheid van stromend en schoon water 20 april – 12 mei 2016 Deel 1 – idee en conclusie

2 Het idee Stromend en schoon water in het nieuwe stadspark op het voormalige Van Gend en Loos terrein in Tilburg: Een beek 400 m Waterspeeltuin Vijver van 55 m diameter organische vorm En als het kan een markant waterelement, verlicht in het donker

3 Vroeger Stroomde hier een van de blauwsloten

4 Water en groen Een meanderende eenvoudige beek, gevoed door regenwater van omliggende gebouwen zoals de flats langs de Hart van Brabantlaan en voeding voor de waterspeeltuin en vijver.

5 Waterspeelplaats Stromend water, ondiep, modder, natuurtuin, spelen met water zoals een kringloop op gang brengen, waardoor iets gaat bewegen of ook geluid maakt.

6 Vijver met toegankelijke oever, zoals gras of strandsfeer voor ontspanning of inspanning. Als een idyllische plek die deel uitmaakt van de stadscamping, waar evenementen gehouden worden. In deze vijver kan de beek uitmonden. Het waterniveau kan variëren al naar gelang het veel of weinig regent. Met een overstort op het riool voor te heftige regen.

7 Water attractie Zoals de pulserende waterpoort, die in 1992 door de milieudienst is bedacht over het spoor, of als toegangspoort van het VGL terrein. Of interactieve waterwaaiers als je langsfietst In elk geval ook mooi verlicht 's avonds en liefst zichtbaar vanuit de trein.

8 Haalbaar? Een stromende beek? Een veilige waterspeeltuin?
Een schone vijver, ook om te zwemmen?

9 Ja, het is haalbaar! Stromend water is te realiseren:
vanuit voldoende elkaar aanvullende ‘bronnen’ met eenvoudige (overwegend natuurlijke) technieken met gering energieverbruik met oog voor ecologie en historie Schoon water is te realiseren: door natuurlijke zuivering (helofytenfilters) door beweging en meer voldoende zuurstofrijk en zelfreinigend chemisch, ecologisch, hygiënisch, biologisch van voldoende kwaliteit door monitoring op kwaliteit gehouden


Download ppt "Levend Water op het VGL terrein"

Verwante presentaties


Ads door Google