De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ontwikkelingspsychologie

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ontwikkelingspsychologie"— Transcript van de presentatie:

1 Ontwikkelingspsychologie
Les 1: Introductie

2 Lesinhoud Doel van de lessen ontwikkelingspsychologie Koppeling met IBS2: Hoe verkoop je het? Toetsing

3 Doel vandaag De student kan, aan het einde van de les, benoemen wat ontwikkelingspsychologie is, wat de koppeling is met IBS 2 en hoe men de theorie kan inzetten bij IBS 2.

4 Wat is ontwikkelingspsychologie?
Maak een woordweb op het bord. Psychologie an sich heeft niets te maken met stoornissen of problemen. Psychologie is de psyche van de mens ofwel het geestelijke gedeelte van het bestaan van de mens/ dier. Een psycholoog heeft dan ook verstand van de ‘geest’ van de mens en is er niet alleen om stoornissen of problemen van mensen te onderzoeken al is dit waarschijnlijk wel de voornaamste taak van deze persoon. Ontwikkelingspsychologie is psychologie over de ontwikkeling van de mens(of dier). De mens doorloopt verschillende fases in zijn leven. Bij iedere fase heeft de mens andere behoeftes en andere ontwikkelingen. Bijvoorbeeld als de mens net is geboren, is de mens afhankelijk van andere mensen of te kunnen opgroeien. Terwijl de volwassen mens zich afvraagt wat de zin van het leven is.

5 Koppeling met IBS2 Binnen de IBS dien je een product op te leveren wat gericht is op een bepaalde leeftijdsgroep. Koppeling met sociale psychologie en consumentengedrag. Hoe kun je deze beïnvloeden?

6 Toetsing In de toets In het verslag In de presentatie

7 Verslag

8 Presentatie

9 Doel vandaag De student kan, aan het einde van de les, benoemen wat ontwikkelingspsychologie is, wat de koppeling is met IBS 2 en hoe men de theorie kan inzetten bij IBS 2. In hoeverre is het doel helder en behaald? Controlevragen stellen aan de studenten. Mogelijke boeken die studenten kunnen gebruiken zijn: Ontwikkelingspsychologie van Robert S. Feldman Psychologie van Marc Brysbaert Als er geen vragen zijn, is er waarschijnlijk nog genoeg tijd over om direct de babyfase te behandelen.


Download ppt "Ontwikkelingspsychologie"

Verwante presentaties


Ads door Google