De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Quickscan Clubcircuit 2. 4AD - Diksmuide

Verwante presentaties


Presentatie over: "Quickscan Clubcircuit 2. 4AD - Diksmuide"— Transcript van de presentatie:

1 Quickscan Clubcircuit 2. 4AD - Diksmuide

2 Situering Clubcircuit, de koepel van de Vlaamse muziekclubs, wil in het kader van de Art for Earth-campagne jongeren aanzetten tot een meer ecologische levenstijl, ook op het vlak van mobiliteit. Een duurzamer vervoerswijzekeuze naar en van de muziekclubs kan een stimulans zijn voor jongeren om in het algemeen een duurzamer mobiliteitsgedrag te ontwikkelen. Clubcircuit heeft daarom aan de Vlaamse Stichting Verkeerskunde een begeleiding aangevraagd bij de opmaak van een mobiliteitsplan voor de betrokken clubs.

3 Doel quickscan Via een quickscan wil de VSV de muziekclubs een eerste inzicht geven in de mobiliteits- en bereikbaarheidsgegevens en hen helpen bij de interpretatie ervan. Clubucircuit engageert zich om op basis van de quickscans overkoepelende mobiliteitsmaatregelen en maatregelen op maat van elke muziekclub uit te werken.

4 Werkwijze quickscan Bereikbaarheids- en mobiliteitsprofiel
Voorstel mogelijke actierichtingen Overleg betrokken club Implementatie maatregelen

5 Quickscan 1 Algemeen profiel Mobiliteitsprofiel Bereikbaarheidsprofiel
Mogelijke maatregelen

6 Algemeen profiel Algemeen profiel
Kleinere concertzaal met een breed muziekaanbod (vooral alternatieve muziek) dat vooral een jong publiek aantrekt. 50-tal concerten per jaar Naast concerten ook workshops, repetitieruimte, toneelvoorstellingen, exposities, café,... Maximumcapaciteit: Zaal: 240 bezoekers Café: 120 bezoekers Concertzaal met regionale uitstraling

7 Bezoekersprofiel Algemeen profiel
Jaarlijks aantal bezoekers: à Maximum aantal bezoekers per activiteit: Leeftijdscategorie bezoekers (schatting uitbater)

8 Piekmomenten Algemeen profiel
Concerten vinden vooral ‘s avonds in het weekend plaats Beginuur: 20.00u. Einduur: ± 24.00u. Sporadisch activiteiten op weekdagen

9 Bereikbaarheidsprofiel : toelichting
Het bereikbaarheidsprofiel beschrijft het geheel van bestaande faciliteiten (interne + externe) om de locatie te bereiken en de kwaliteit van deze faciliteiten. belicht de aanbodszijde van de vervoersmarkt.

10 Bereikbaarheidsprofiel
Ligging 4AD 4AD

11 Bereikbaarheidsprofiel
Ligging 4AD

12 Bereikbaarheidsprofiel
Ligging 4AD

13 Ligging 4AD Bereikbaarheidsprofiel Kleine Dijk 57, Diksmuide
Aan de rand van de stad in woongebied. Op 600m van de Grote Markt van Diksmuide Er loopt geen snelweg in de buurt E40 afrit 4 Diksmuide/Middelkerke: 13 km (via N369) E40 afrit 2 Diksmuide/Oostduinkerke: 13 km (via N35) E403 afrit 9 Diksmuide/Lichtervelde: 24 km (via N35)

14 Bereikbaarheid openbaar vervoer
Bereikbaarheidsprofiel Bereikbaarheid openbaar vervoer Trein Het dichtstbijzijnde station is Diksmuide (1 km) 4AD is te voet bereikbaar via het centrum van Diksmuide IR-trein De Panne – Koksijde – Veurne – Diksmuide – Kortemark – Lichtervelde – Tielt – Deinze – De Pinte – Gent verder naar Brussel 1 trein/u Laatste vertrek naar Gent: 21u17 Laatste vertrek naar De Panne: 22u44 (WE: 21u44)

15 Bereikbaarheid openbaar vervoer
Bereikbaarheidsprofiel Bereikbaarheid openbaar vervoer Bus Halte Hof ter Bloemmolens (200m) Belbus 49 Reninge - Diksmuide (1x/u, WE: 1x/2u na reservatie) Laatste vertrek: 19u01 Halte Vaartstraat (200m) Bus 32: Lichtervelde – Veurne (4 à 5X/dag, za 3x/dag, niet op zo) Laatste vertrek: 18u21 Bus 41: Diksmuide – Nieuwpoort (6x/dag, za: 4x, zo: 3x) Laatste vertrek: 17u16 Bus 59: Belbus Koekelare – Ichtegem (1x/u, WE: 1x/2u na reservatie) Laatste vertrek: 19u00

16 Bereikbaarheid openbaar vervoer
Bereikbaarheidsprofiel Bereikbaarheid openbaar vervoer Bus Halte Diksmuide Markt (400m) Bus 20: Diksmuide - Ieper (5 à 7x/dag, za/ 4x, niet op zo) Laatste vertrek: 18u22 Bus 30: Houthulst - Roeselare (1x/u, niet tijdens het WE) Laatste vertrek: 20u01 Bus 32: Lichtervelde – Veurne (4 à 5x/dag, za 3x, niet op zo) Laatste vertrek: 18u21 Bus 53: Diksmuide – Oostende (11x/dag, za: 7x, zo: 5x) Laatste vertrek: 18u27

17 Bereikbaarheid fiets Bereikbaarheidsprofiel
4AD ligt in een woonzone, aan de rand van Diksmuide. De voornaamste toegangswegen zijn veilige fietswegen. Er is geen bewegwijzering voor fietsers. Op de site: Er is een fietsenstalling die plaats biedt aan 40 fietsen Fietsen kunnen met fietskader vastgezet worden. De fietsenstallingen liggen vlakbij de ingang, maar zijn niet overdekt.

18 Bereikbaarheidsprofiel
Bereikbaarheid fiets Fietsenstalling 4AD

19 Bereikbaarheid auto Ligging Parkingaanbod Bereikbaarheidsprofiel
De zaal ligt aan de rand van Diksmuide en is makkelijk bereikbaar via de N35 en de N369. Er is bewegwijzering aangebracht in de onmiddellijke omgeving van de club (richting parking). Parkingaanbod Er ligt een ruime gratis parking (150 à 200 pl.) achter de zaal. De parking is niet verhard. Er zijn 2 parkeerplaatsen voor MM aan de ingang.

20 Bereikbaarheid auto Bereikbaarheidsprofiel Parking 4AD
Bewegwijzering 4AD

21 Bestaande maatregelen
Bereikbaarheidsprofiel Bestaande maatregelen Inventaris van bestaande maatregelen inzake mobiliteit Bereikbaarheidsinformatie: Op de website Bereikbaarheidfiche in NL/ENG/FR met algemeen en detailplan kan gedownload worden (pdf) Informatie over aanbod NMBS Geen informatie over fietsvoorzieningen Carpoolregistratie mogelijk bij elke activiteit

22 Mobiliteitsprofiel : toelichting
Het mobiliteitsprofiel schetst een beeld van de omvang en de aard van het verkeer dat door de site wordt gegenereerd. situeert zich aan de vraagzijde van de vervoersmarkt.

23 Herkomst bezoekers Mobiliteitsprofiel
Herkomst bezoekers (schatting uitbater)

24 Keuze van vervoer Mobiliteitsprofiel
Keuze van vervoer bezoekers (schatting uitbater)

25 Conclusies Bestaande voorzieningen
De 4AD ligt vlakbij het centrum van Diksmuide en is goed bereikbaar voor fietsers en voetgangers. Er zijn meerdere bushaltes op wandelafstand, maar de laatste bus vertrekt om 20u00. Het station ligt op wandelafstand van de club, maar de laatste trein vertrekt om 21u17 richting Gent en om 22u44 richting De Panne terwijl de concerten pas rond middernacht afgelopen zijn. Er is een ruime parking en er zijn geen noemenswaardige bereikbaarheidsproblemen voor automobilisten. Er is geen signalisatie van op afstand. Er werden reeds belangrijke inspanningen geleverd om duurzame ver-plaatsingen te stimuleren (fietsenstallingen, carpool,...). Het carpoolsysteem werd een 4-tal maanden geleden gelanceerd en is nog niet bij iedereen bekend.

26 Conclusies Modal split :
Geen openbaar vervoergebruikers: de 4AD is bereikbaar met het openbaar vervoer, maar na de concerten is er geen bediening meer. Slechts 5% van de bezoekers komt met de fiets of te voet.

27 Indicatie potentieel modal shift
OV: Weinig of geen bezoekers komen met het OV. Aanbod is onvoldoende. Stijging mogelijk? Enkel indien het aanbod en zeker de amplitude (latere bussen!) uitgebreid wordt. Fiets: Slechts 10% van de bezoekers komt met de fiets of te voet. 25% van de bezoekers komt uit Diksmuide of de omliggende gemeenten. De club trekt een overwegend jong publiek aan, dus potentieel voor de fiets!

28 Mogelijke acties - algemeen
Bereikbaarheidsinformatie bereikbaarheidsfiche (bv. meesturen met tickets,uitnodiging, opnemen in programma-brochure,...), vermelden op website,... pro-actief gepersonaliseerd reisadvies (bij versturen tickets of bij programma) fietsroutes vanuit de omliggende gemeenten vermelden evt. met fietskaartje

29 Mogelijke acties - algemeen
Infopunt bereikbaarheid/contactpersoon bereikbaarheid Bezoekers kunnen aanvullend bereikbaarheidsinformatie (meest aangewezen fietsroute) op maat opvragen afhankelijk van hun herkomstgemeente “hoe kom je er?”  mail

30 Mogelijke acties - algemeen
Regelmatige contacten met de stad Diksmuide De politieke keuzes op gemeentelijk vlak hebben een impact op de bereikbaarheid van de site: vraag tot latere busbediening, betere fietsroutes, parking op de openbare weg…

31 Mogelijke acties - auto
Carpooling promoten Incentive voor carpoolers (korting op ticketprijs, drankbon,...). Aanbod bekend maken tijdens het concert (vraag en aanbod afficheren,...) Ludieke acties om carpoolen in de kijker te zetten (bv. tombola voor carpoolers,...)

32 Mogelijke acties - auto
Bewegwijzering optimaliseren om zoekverkeer te vermijden Parkings voorzien van parkeervakken zodat de beschikbare ruimte optimaal benut kan worden.

33 Mogelijke acties - fiets
Fietsroutes vanuit de omliggende gemeenten en kaartje met fietsroutes. Bewegwijzering functionele fietsroutes naar de 4AD Overdekte fietsenstallingen bieden meer comfort aan de gebruikers. Ter beschikking stellen van fietsherstelmateriaal Fietspomp, reparatiekit e.d. ter beschikking van bezoekers die met de fiets komen. Korting/spaaractie voor fietsers Fietsers krijgen reductie op de toegangsprijs. Gratis vestiaire voor fietsers (fietshelm, regenkledij,...)

34 Mogelijke acties – openbaar vervoer
Vooral bij dagactiviteiten! Korting op toegangsprijs met OV-ticket (gratis vestiaire, drankbon,...) OV informatie opnemen in bereikbaarheidsinformatie Pro-actief informatie ivm bereikbaarheid OV meesturen met tickets, eventueel info op maat (volgens postcode). Informatie over laatste vertrekken afficheren. Mobiliteitsloterij: wie met fiets/ov komt maakt kans op prijs


Download ppt "Quickscan Clubcircuit 2. 4AD - Diksmuide"

Verwante presentaties


Ads door Google