De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

29 januari 2017.

Verwante presentaties


Presentatie over: "29 januari 2017."— Transcript van de presentatie:

1 29 januari 2017

2

3

4

5 1 Koningen 18:21 Toen kwam Elia naar voren, bij heel het volk, en zei: Hoelang hinkt u nog op twee gedachten? Als de HEERE God is, volg Hem, maar als het de Baäl is, volg hem! Maar het volk antwoordde hem niet één woord.

6 Openbaringen 9 vers 20 ‘de gouden, zilveren, koperen, stenen en houten afgoden, die niet kunnen zien, horen of lopen.’

7 De dagbesteding van een demon

8 Deuteronomium 32:17 Zij hebben geofferd aan de demonen, niet aan God; aan goden die zij niet kenden, aan nieuwe goden, die kortgeleden gekomen zijn.

9 Psalm 106:36-37 Zij dienden hun afgoden,
die hun tot een valstrik werden. Bovendien offerden zij hun zonen en hun dochters aan de demonen. Zij vergoten onschuldig bloed, het bloed van hun zonen en dochters. Zij offerden hen aan de afgoden van Kanaän.

10 1 Korinthe 10:18-20 Let op het Israël naar het vlees: hebben niet zij die de offers eten, gemeenschap met het altaar? Wat zeg ik hiermee dan? Dat een afgod iets is, of dat een afgodenoffer iets is? Nee, ik zeg dit omdat wat de heidenen offeren, zij dat aan demonen offeren en niet aan God, en ik wil niet dat u met de demonen gemeenschap hebt.

11

12

13

14

15 1 Koningen 18:39 Toen heel het volk dat zag, wierpen zij zich met hun gezicht ter aarde en zeiden: De HEERE is God, de HEERE is God!

16 Handelingen 16:16-18 En het gebeurde toen wij naar de plaats van het gebed gingen, dat een zekere slavin die een waarzeggende geest had, ons tegemoetkwam. Zij verschafte haar meesters veel inkomsten met waarzeggen.

17 Handelingen 16:16-18 Zij liep achter Paulus en ons aan en riep voortdurend: Deze mensen zijn dienstknechten van God, de Allerhoogste, die ons een weg naar de zaligheid verkondigen. En dat deed zij vele dagen lang.

18 Handelingen 16:16-18 Maar Paulus, die zich daaraan ergerde, keerde zich om en zei tegen de geest: Ik gebied u in de Naam van Jezus Christus uit haar weg te gaan! En hij ging op hetzelfde moment uit haar weg.

19 Mattheüs 16:13-17 Toen Jezus gekomen was in het gebied van Caesarea Filippi, vroeg Hij aan Zijn discipelen: Wie zeggen de mensen dat Ik, de Zoon des mensen, ben? Zij zeiden: Sommigen: Johannes de Doper, en anderen: Elia, en weer anderen: Jeremia of een van de profeten.

20 Mattheüs 16:13-17 Hij zei tegen hen: Maar u, wie zegt u dat Ik ben?
Simon Petrus antwoordde en zei: U bent de Christus, de Zoon van de levende God. En Jezus antwoordde en zei tegen hem: Zalig bent u, Simon Barjona, want vlees en bloed hebben u dat niet geopenbaard, maar Mijn Vader, Die in de hemelen is.

21 Twee vragen 1. Is het natuurlijk, of is het bovennatuurlijk?

22 Twee vragen 1. Is het natuurlijk, of is het bovennatuurlijk?
2. Als het bovennatuurlijk is, uit welke bron is het dan afkomstig?

23

24 NATUURLIJK

25 BOVENNATUURLIJK NATUURLIJK

26 BOVENNATUURLIJK Koninkrijk van satan Koninkrijk van God NATUURLIJK

27 2 Korinthe 4:18 Wij houden onze ogen immers niet gericht op de dingen die men ziet, maar op de dingen die men niet ziet; want de dingen die men ziet, zijn van het ogenblik, maar de dingen die men niet ziet, zijn eeuwig.

28 BOVENNATUURLIJK Koninkrijk van satan Koninkrijk van God NATUURLIJK

29 BOVENNATUURLIJK Koninkrijk van God

30 BOVENNATUURLIJK Koninkrijk van satan Koninkrijk van God NATUURLIJK

31 Verkeerde vragen Werkt het? Is het waar?

32 Al het goede komt van God.

33 Baat het niet, dan schaadt het niet.

34 Afgoderij is eer geven aan de satan.
Heiligenverering Vermenging Wetenschap Spelletjes

35 Afgoderij is eer geven aan de satan.
Heiligenverering Vermenging Wetenschap Spelletjes Afgoderij Openlijke verering van satan

36 1 Johannes 5:21 Lieve kinderen, wees op uw hoede voor de afgoden. Amen.

37 BOVENNATUURLIJK Koninkrijk van satan Koninkrijk van God NATUURLIJK

38 Gevolgen 1. Lichamelijk niveau (van hoofdpijn tot ongeneeslijke lichamelijke klachten) 2. Psychisch niveau (angsten, depressies, prikkelbaarheid) 3. Het geestelijke terrein (gebedsleven, bijbellezen, aanwezig kunnen/willen zijn in samenkomst of mee doen met het avondmaal, vertroebeling visie op de dood en opstanding van Jezus)

39 Galaten 3:1-3 O dwaze Galaten, wie heeft u betoverd om de waarheid niet te gehoorzamen; u voor wie Jezus Christus eerder voor ogen is geschilderd alsof Hij onder u gekruisigd was?

40 Gevolgen Gedrag

41 Oorzaken 1. Afgoderij in iedere vorm 2. Vloek 3. Mishandeling/misbruik

42

43 Bevrijding Stap 1 Erken Jezus als je Heer en redder.

44 Bevrijding Stap 2 Ga zo snel mogelijk uit het rode gebied weg * Ruim je huis op * Ga nogmaals je huis door, maar nu biddend * Ga al je handelingen na, doe dit ook biddend * Vraag God je te reinigen, telkens opnieuw

45 Bevrijding Stap 3 Verwijder de oude verbindingen met satan * Belijden * Vergeving vragen * Spreek uit dat je de verbindingen verbreekt op grond van het verlossingswerk van Jezus Christus * Soms is eerst herstel nodig

46 Bevrijding Stap 4 Zorg dat je vrij blijft * Bid om vervulling met de Heilige Geest * Houd je ogen gericht op Jezus * Verdiep je in het Woord van God * Vraag opnieuw om reiniging, wanneer dat nodig is

47 Bevrijding Vraag om hulp als je er niet alleen doorheen komt.
Bid en vast.

48

49 Geen wapen dat tegen mij gebruikt wordt, zal me raken.
Elke stem die negatief over mij praat, wijs ik af. Dat is mijn recht als kind van God, want ik ben niet schuldig meer, maar rechtvaardig gemaakt met Gods rechtvaardigheid.

50 Wie tegen mij hebben gesproken of gebeden of wie me kwaad willen doen, wie me hebben laten vallen of vloeken over me hebben uitgesproken, vergeef ik, en ik zegen ze in de naam van Jezus. Nu zeg ik: Heer, alleen U bent mijn God. Er is niemand buiten U – mijn God en mijn redder. U bent mijn Vader, U bent de Zoon en de Heilige Geest – en ik aanbid alleen U!

51 Ik wil alleen U helemaal dienen en zal alles doen wat U zegt.
Ik geef me aan U over en doe wat uw Woord zegt: Ik bied weerstand tegen satan: al zijn invloed, zijn aanvallen, zijn misleidingen, elk instrument of elke persoon die hij probeert tegen mij te gebruiken.

52 Ik buig niet: ga weg, in de naam van Jezus!

53 In het bijzonder verwerp ik:
Iedere verslaving Iedere angst en pesterij Elke vorm van ziekte Eenzaamheid en wanhoop

54 Elk effect van vloeken en negatieve woorden
Minderwaardigheid en onzekerheid Elke afwijzing en ieder schuldgevoel Alle manipulatie en toverij

55 Tenslotte Heer, dank ik U dat ik door het offer van de Here Jezus Christus aan het kruis niet meer onder de vloek ben, maar onder al uw zegen ben gekomen! Amen!


Download ppt "29 januari 2017."

Verwante presentaties


Ads door Google