De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Woninginbraken per jaar Woninginbraken per maand

Verwante presentaties


Presentatie over: "Woninginbraken per jaar Woninginbraken per maand"— Transcript van de presentatie:

1 Woninginbraken per jaar Woninginbraken per maand
De gebruikelijke toename van woninginbraken zodra de nachten langer worden, lijkt – wellicht mede of juist dankzij het jaarlijkse DDO - een voorbijgaand probleem. Waar nodig verdient de aanpak door het hele jaar heen prioriteit. Sinds 2012 is het aantal woninginbraken afgenomen met 57 procent. In de afgelopen 12 maanden (peildatum 31 juni 2018) was sprake van woninginbraken, dat is 30 procent minder dan het aantal inbraken in het controlejaar 2016. Donkere dagen oktober - maart Woninginbraken in buurten tijdens donkere dagen Het aantal woninginbraken tijdens de Donkere dagen neemt jaar na jaar gestaag af. Tijdens de afgelopen Donkere dagen werd zo’n 2500 maal ingebroken, 2 jaar geleden was dat nog ruim 4300 maal. Een afname van 42 procent. Er bestaan opmerkelijke verschillen in het aantal woninginbraken tussen buurten in grote én kleine gemeenten.

2 Straatroven tijdens donkere dagen 2017-2018
Straatroven per jaar Straatroven per maand Tijdens de Donkere dagen worden naar verhouding niet meer straatroven gepleegd dan in de rest van het jaar. Waar nodig verdient de aanpak door het hele jaar heen prioriteit. Sinds 2012 is het aantal straatroven afgenomen met 65 procent. In de afgelopen 12 maanden (peildatum 31 juni 2018) was sprake van 349 straatroven, dat is 19 procent minder dan het aantal straatroven in het controlejaar 2016. Straatroven tijdens donkere dagen Donkere dagen oktober - maart Het aantal straatroven tijdens de Donkere dagen neemt gestaag af van 216 straatroven in 2015 naar 162 in 2017, een afname van 25 procent., Met name in de gemeente Den Haag worden relatief veel straatroven gepleegd, met name in het centrum.

3 Overvallen tijdens donkere dagen 2017-2018
Overvallen per jaar Overvallen per maand Gedurende de Donkere dagen worden nog steeds relatief veel overvallen gepleegd. Daarbij lijkt de jaarlijkse toename niet zo zeer in de oktober maar in september te beginnen. Wellicht het DDO ook? Sinds 2012 is het aantal overvallen afgenomen met 42 procent. In de afgelopen 12 maanden (peildatum 31 juni 2018) was sprake van 93 overvallen, dat is ongeveer gelijk aan het aantal overvallen in het controlejaar Er lijkt sprake van een zekere mate van stabilisering. Overvallen tijdens donkere dagen Donkere dagen oktober - maart Het aantal overvallen nam tijdens de afgelopen Donkere dagen af naar 50 overvallen. Eén Donkere dagenperiode eerder waren dat er nog 57. Met name in de gemeente Den Haag worden relatief overvallen gepleegd. Er zijn geen hotspots.


Download ppt "Woninginbraken per jaar Woninginbraken per maand"

Verwante presentaties


Ads door Google