De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Romeinse God BACCHUS.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Romeinse God BACCHUS."— Transcript van de presentatie:

1 Romeinse God BACCHUS

2 Bacchus  was voor de Romeinen de god van de wijn, de god van de roes en van dronkenschap. Hij is de zoon van Jupiter. God van hemel en onweer en Semele Godin van de aarde. Het beeld is in bezit van het Kunsthistorisch Museum te Wenen. Het dateert uit de 2de eeuw .

3 Bacchus ontworpen door K.F. Schinkel
De Duitser Karel Friedrich Schinkel leefde van 1781 – Hij was een veelzijdig kunstenaar. Hij was kunstschilder, tekenaar, architect en decor- en meubelontwerper. Het beeld dateert uit eind 18de begin 19de eeuw. Het beeld op de afbeelding behoort tot de nalatenschap van Keizer Wilhelm II. Het is ontworpen als tafeleinsatz; een pronkstuk dat gebruikt werd om de tafel te decoreren. Het beeld is in bezit van Huis Doorn te Doorn.

4 Bacchus Dit is een bronzen beeld van Bacchus eind 19de eeuw uit de Grand Tour stijl. Grand Tour heeft betrekking op de trektocht die jonge Europeanen 300 jaar geleden begonnen op zoek naar kunst en cultuur en vooral naar de wortels van de westerse beschaving. Zij beschikten over veel geld, waardoor zij maanden soms jaren de gelegenheid kregen, om de culturele erfenis van de klassieke oudheid bloot te leggen. Het beeld is in bezit van LVS Decorative arts ltd. In Engeland .

5 Materiaal 1. Marmer, wit. 2. Brons, goudkleurig, glimmend.
3. Brons, bruine en groene tinten.

6 Licht. 1.Licht valt op bovenlijf, bovenarm en linker dijbeen.
2Licht valt op bovenlijf en rechter dijbeen. 3.Licht valt vooral op de benen.

7 Anatomie 1.Anatomie van het menselijk lichaam enigszins weergegeven.
2.Anatomie van het menselijk lichaam nauwelijks zichtbaar. 3.Anatomie van het menselijk lichaam duidelijk zichtbaar in de benen.

8 Vorm 1.Frontaal, kroon van druiven en bladeren op het hoofd, geslachtsdeel onbedekt, beker in de rechterhand, linkerarm gedeeltelijk, rechts van het beeld een houtstronk met druiventrossen. De beweging van het beeld is een S-vorm van links naar rechts. Melancholische blik. 2.Gezicht naar links gedraaid, druivendecoratie, geslachtsdeel bedekt, sjerp om het bovenlichaam, 2 armen, beker in de linkerhand, steunt op een houtstronk. De beweging van het beeld is een S-vorm van rechts naar links. Blije uitstraling. 3.Lichaam iets naar links gedraaid, 2 armen, kruik in de linkerhand en mogelijk een beker in de rechterhand, geen steun, draagt iets onder de rechterarm. De beweging van het beeld is een scherpe S-vorm van rechts naar links. Kijkt baldadig.


Download ppt "Romeinse God BACCHUS."

Verwante presentaties


Ads door Google