De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

  Tijd Inhoud UNIT 6 SPORTS Werkvorm Media / Materiaal Inleiding

Verwante presentaties


Presentatie over: "  Tijd Inhoud UNIT 6 SPORTS Werkvorm Media / Materiaal Inleiding"— Transcript van de presentatie:

1 Tijd Inhoud UNIT 6 SPORTS Werkvorm Media / Materiaal Inleiding 5 minuten Ontvangst en mobiele telefoons en spoorboekje + lezen Voorkennis activeren Uitleg hoe vandaag doelen opschrijven + huiswerk opschrijven. Klassikaal OLG Frontaal Activeboard (spoorboekje) Schrift Kern 10 minuten 15 minuten ZIJN (to be) Verleden tijd Zelfstandig werken aan opdrachten individueel PPT Schrift +worksheet Afsluiting Wat geleerd? opschrijven Individueel Schrift (leerdoelen) Huiswerk Voor de volgende les:: kijk de self-test na (Thuis) de antwoorden op SOM gezet. Aan de hand van de uitslag ga je het formulier formatieve testuitslag invullen om zo een plan van aanpak te maken voor het leren van UNIT 6.

2 Ben je klaar voor de les? Zit je op de juiste plek? (kan je je concentreren) Heb je alles bij je? (leesboek, schrift, boeken, pen) Heb ik de juiste werkhouding?

3 Leerdoelen Aan het einde van de les kan ik drie zinnen opschrijven met het werkwoord to be in de verleden tijd. Aan het einde van de les heb ik minimaal een keer hulp gevraagd of gegeven aan een mede student.

4 Toets bespreken Maandag 27 Maart.
Huiswerk: kijk de self-test na ( Thuis) de antwoorden zijn op SOM gezet. Aan de hand van de uitslag ga je het formulier ‘formatieve testuitslag’ invullen om zo een plan van aanpak te maken voor het leren van UNIT 6.

5 To be (hoe zat het ook al weer?)
To be is het Engesle werkwoord van zijn. We zeggen natuurlijk niet ‘I to be’. We zeggen in de tegenwoordige tijd…. I .. AM Dit noemen we de present simple, de tegenwoordige tijd.

6 De past simple (verleden tijd)
Als iets in het verleden gebeurd is, gebruik je vaak de past simple. Net als in het Nederlands zet je het werkwoord in de verleden tijd. De past simple eindigt vaak op –ed Today I walk Yesterday I walked. Let op: bij de werkwoorden die eindigen op een medeklinker +-e, krijg je alleen een –d: Like- liked love- loved live- lived

7 Oefenen!!!

8 Answers Phoned Played Washed Painted cooked Started Walked Cleaned
Opened Happened

9 Substitution table

10 Exercise (2)

11 Exercise (2) Answers

12 Workbook 1B UNIT 6 Blz. 53+54 opdracht 7 & 8 (yellow)
UNIT 6 Blz opdracht 8 & 9 (red)


Download ppt "  Tijd Inhoud UNIT 6 SPORTS Werkvorm Media / Materiaal Inleiding"

Verwante presentaties


Ads door Google