De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

M.V.O. contract platform met eigenaar Maasvallei in kader van wederkerigheid. Werkplek ‘om niet’ voor het platform.

Verwante presentaties


Presentatie over: "M.V.O. contract platform met eigenaar Maasvallei in kader van wederkerigheid. Werkplek ‘om niet’ voor het platform."— Transcript van de presentatie:

1

2 M.V.O. contract platform met eigenaar Maasvallei in kader van wederkerigheid. Werkplek ‘om niet’ voor het platform.

3 ‘Oss is een Fairtrade gemeente sinds 2013.
Vraag aan de wethouder: ‘Oss is een Fairtrade gemeente sinds 2013. Hoe verhoudt dat zich tot de handelsrelaties met Vietnam ?’

4 Juni 2014, burgemeester van Oss bezoekt een Fairtrade bedrijf in Vietnam, op uitnodiging van het platform, tijdens de economische handelsmissie o.l.v. premier Mark Rutte.

5 Juli 2015: Uitnodiging van de burgemeester aan de voorzitter van Platform Millenniumdoelen Oss om mee te gaan op handelmissie naar Vietnam, als fairtrader. Doel van de reis Voor het platform is deze reis een eerste stap in inzicht verwerven in hoe het werkt, ondernemen in Vietnam. Inzicht krijgen in het proces ter verduurzaming van de handel met Vietnam, met name volgens de fairtrade criteria, mvo en duurzame ontwikkelingsdoelen: De millenniumdoelen van 2015 en vanaf 2016 de nieuwe werelddoelen.

6 Aan het begin van de reis zei een Osse ondernemer:
“Ik was binnen bij een bedrijf elders in Azië. Ik zei: ‘Al kan ik nog zoveel geld verdienen, als ik zie onder welke omstandigheden de mensen hier moeten werken.. Daar wil ik de naam van mijn bedrijf niet aan verbinden. Alleen dan ga ik samenwerken in Azië als de mensen ter plekke ook goed worden behandeld.” ‘Dat is een fairtrade mindset’ , zei Maartje

7 Veel contact met overheden in Vietnam. Zonder overheid geen handel.

8 Bezoek aan Fairtrade bedrijf van jongeren

9 De voornaamste aanbeveling na de reis:
Laat in Oss voor de nieuwe internationale handelsbetrekkingen de fairtrade- en MVO criteria de basis , de onderlegger zijn bij alle (nieuwe) handelsrelaties.

10

11

12 Als we de Fairtrade criteria samen volgen weten we zeker dat dit Vietnamese jongetje alleen dan zijn ouders helpt met de verkoop van hun bananen, ná zijn dag op school.

13 Fair Forward, Culemborg Jacques van der Pas (eigenaar Maasvallei Oss)
Met dank aan: onze burgemeester Mevr. Wobine Buijs-Glaudemans en alle andere delegatieleden, ondernemers, directeuren HAS en AVANS Den Bosch/Breda, ook voor hun foto’s. Dank aan: Fair Forward, Culemborg Jacques van der Pas (eigenaar Maasvallei Oss) Hans Kreutzer (fotograaf) 2015/2016 Maartje Aarts, voorzitter platform millenniumdoelen Oss. ( Het Platform krijgt binnenkort een nieuwe naam..)


Download ppt "M.V.O. contract platform met eigenaar Maasvallei in kader van wederkerigheid. Werkplek ‘om niet’ voor het platform."

Verwante presentaties


Ads door Google