De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge
Voorganger in deze dienst is: ds. A.G.M. Weststrate Thema: Boekbespreking: de Bijbel

2 Informatie voor onze gasten
De Bijbellezing is uit de vertaling van 1951. Bijbels liggen bij de entree. De psalmen en liederen worden geprojecteerd. Tijdens deze dienst is er crèche tot en met 3 jaar Tijdens de preek is er een kindernevendienst voor groep 1 t/m 6 van de basisschool.

3 Mededelingen D.V. volgende week zijn de collectedoelen:
1e collecte is voor de kerk 2e collecte is voor de Kerkelijke kassen Bij de uitgang: voor rente, aflossing en onderhoud van de gebouwen. D.V. volgende week hoopt ds. A.G.M. Weststrate in de morgendienst voor te gaan en ds. J.G. Schenau in de middagdienst.

4 Liturgie 18 februari Mededelingen Preek Ps. 95: 1, 4 Opw. 689
* Stil gebed * Votum en groet Ps. 29: 1, 2 NB Gebed Schriftlezing: 2 Petrus 1: Ps. 119: 65 Kindernevendienst NGB. Artikel 3 Preek Opw. 689 Einde Kindernevendienst Paasproject Collecte Dankgebed LvK. 305 * Geloofsbelijdenis * Ps. 18: 9 NB * Zegen * Staande

5 Mededelingen

6 Psalm 95: 1, 4

7 Psalm 95: 1 Komt, laat ons samen Isrels HEER.
De rotssteen van ons heil, met eer, Met Godgewijden zang ontmoeten; Laat ons Zijn gunstrijk aangezicht, Met een verheven lofgedicht En blijde psalmen, juichend groeten.

8 Psalm 95: 4 Want Hij is onze God, en wij
Zijn 't volk van Zijne heerschappij, De schapen, die Zijn hand wil weiden; Zo gij Zijn stem dan heden hoort, Gelooft Zijn heil- en troostrijk woord; Verhardt u niet, maar laat u leiden.

9 Stil gebed Votum en groet
* Staande

10 Psalm 29: 1, 2 NB

11 Psalm 29: 1 NB Gij die hoog verheven zijt,
geeft den Heere heerlijkheid, geeft des Heeren naam de eer, buigt u juichend voor Hem neer. Hoort de grote stem des Heeren, alles moet zich tot Hem keren. Machten, die het hoofd opsteken, worden stil als God gaat spreken.

12 Psalm 29: 2 NB Op de waatren wijd en zijd
dreunt zijn stem vol majesteit. Grote vloeden stuwt Hij voort en Hij dwingt ze met zijn woord. Donderslagen doet Hij spreken en de watermassa' s smeken. Hoort de grote God der ere ! Machtig is de stem des Heeren.

13 Gebed

14 Schriftlezing: 2 Petrus 1: 12 - 21

15 Psalm 119: 65

16 Psalm 119: 65 Hoe wonderbaar is Uw getuigenis!
Dies zal mijn ziel dat ook getrouw bewaren; Want d' oop'ning van Uw woorden zal gewis, Gelijk een licht, het donker op doen klaren; Zij geeft verstand aan slechten, wien 't gemis Van zulk een glans een eeuw'ge nacht zou baren

17 Aanvang kindernevendienst

18 Nederlandse Geloofsbelijdenis artikel 3 Het (geschreven) Woord van God Wij belijden dat dit Woord van God niet is voortgekomen uit de wil van een mens, maar dat mensen, door de Heilige Geest gedreven, van Godswege gesproken hebben, zoals de heilige Petrus zegt in 2 Petrus 1 vers 21. Daarna heeft God, in Zijn bijzondere zorg voor ons en ons heil, aan Zijn knechten, de profeten en apostelen, geboden Zijn geopenbaarde Woord op schrift te stellen; en Zelf heeft Hij met Zijn vinger de twee tafels van de Wet geschreven. Hierom noemen wij zulke geschriften: heilige en Goddelijke Schriften.

19 Boekbespreking: de Bijbel
Preek: Boekbespreking: de Bijbel Schriftlezing: 2 Petrus 1: N.G.B. artikel 3 Tekst: Zingen na de preek Opwekking 689

20 Boekbespreking: de Bijbel
Preek: Boekbespreking: de Bijbel Bron Schriftlezing: 2 Petrus 1: N.G.B. artikel 3 Tekst: Zingen na de preek Opwekking 689

21 Boekbespreking: de Bijbel
Preek: Boekbespreking: de Bijbel Bron 2) Betrouwbaarheid Schriftlezing: 2 Petrus 1: N.G.B. artikel 3 Tekst: Zingen na de preek Opwekking 689

22 Boekbespreking: de Bijbel
Preek: Boekbespreking: de Bijbel Bron 2) Betrouwbaarheid 3) Gebruik Schriftlezing: 2 Petrus 1: N.G.B. artikel 3 Tekst: Zingen na de preek Opwekking 689

23 Boekbespreking: de Bijbel
Preek: Boekbespreking: de Bijbel Bron 2) Betrouwbaarheid 3) Gebruik 4) Belofte Schriftlezing: 2 Petrus 1: N.G.B. artikel 3 Tekst: Zingen na de preek Opwekking 689

24 Opwekking 689

25 Opwekking 689 Spreek, o Heer, door uw heilig woord,
dat ons hart U hoort en verzadigd wordt. Zaai uw woord, plant het diep in ons, en verander ons naar uw evenbeeld, zodat Christus licht in ons zichtbaar is, onze daden maakt tot getuigenis. Spreek, o Heer, en voltooi in ons, wat uw hand begon tot uw heerlijkheid.

26 Opwekking 689 Leer ons Heer, uw volmaakte weg,
echte need'righeid en gehoorzaamheid. Toets ons hart en ons denken nu, in het heilig vuur van uw zuiverheid. In geloof zien wij dan uw majesteit, en uw liefde leidt ons tot heerlijkheid. Woord van hoop, dat ons leven deed, overwinning geeft over ongeloof.

27 Opwekking 689 Spreek, o Heer, maak ons denken nieuw,
laat de diepten zien van uw plan met ons. Woord dat klonk voor de tijd begon, onze vaste grond tot in eeuwigheid. Uw genade geeft ons de zekerheid: al wat U belooft, wordt eens werk'lijkheid

28 Opwekking 689 Spreek,o Heer, en voltooi uw kerk,
en uw scheppingswerk tot uw heerlijkheid. Uw genade geeft ons de zekerheid: al wat U belooft, wordt eens werk'lijkheid. Spreek,o Heer, en voltooi uw kerk Spreek, o Heer, en voltooi in ons wat uw hand begon tot uw heerlijkheid.

29 Einde kindernevendienst

30 Paasproject

31 Collecte Deze collecte is bestemd voor: 1. Kerk 2. Kerkelijke kassen
Bij de uitgang: rente, aflossing en onderhoud

32 Dankgebed

33 LvK. 305

34 LvK. 305 : 1 Waar God de Heer zijn schreden zet
daar wordt de mens, van dwang gered, weer in het licht geheven. Als 's Heren woord weerklinkt met macht wordt aan het volk dat Hem verwacht de ware troost gegeven. Zijn Geest weerstaat de valse schijn en schrijft in harten het geheim van 's Vaders grote daden. Zo leven wij om Christus' wil te allen tijd gerust en stil alleen van zijn genade.

35 LvK. 305 : 2 O Heer, uw onweerstaanbaar woord
drijft rusteloos de eeuwen voort dat mensen ook verzinnen. En waar de weg onvindbaar scheen mochten wij door geloof alleen de tocht opnieuw beginnen. Gij hebt de vaderen bevrijd en uit het diensthuis uitgeleid naar 't land van melk en honing. Hervorm, herschep ook ons geslacht, opdat het door de wereldnacht de weg vindt naar uw woning.

36 Geloofsbelijdenis * Staande

37 Psalm 18: 9 NB * Staande

38 Psalm 18 : 9 NB Alleen Gods weg kan tot het doel geleiden,
zijn woord is waar en zuiver t' allen tijde. Hij is een schild, een schuilplaats in de strijd, voor al wie bij Hem zoekt naar veiligheid. Want wie is God, dan deze onze Heere ? Wie is de rots die alles kan trotseren ? Alleen die God die mij met kracht omgordt, bij wie mijn levenspad een heilsweg wordt.

39 Zegen * Staande

40 Tot volgende week zondag


Download ppt "Welkom deze middag in de Chr. Ger. kerk van Biezelinge"

Verwante presentaties


Ads door Google