Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
GepubliceerdThijs Bogaert Laatst gewijzigd meer dan 6 jaar geleden
1
Voedingstest Gemaakt door: William, Rien en Metrijs
2
1e ontbijt 1 krentenbol met komijnkaas 1 beschuit met boter
een sneetje ontbijtkoek 1 glas karnemelk en sinaasappelsap
3
2e ontbijt Een knapperig stokbroodje met geitenkaas
Een minicroissant met aardbeienconfituur Enkele verse abrikozen Een groten kop café au lait
4
3e ontbijt 1 pompelmoes Spiegelei met witte bonen in tomatensaus
Brood met sinaasappelmarmelade Thee met melk
5
1e lunch, broodje tonijn 2 pitabroodjes met sla, tomatenketchup, halvanaise en een half blikje tonijn naturel glas karnemelk
6
2e lunch, broodje rauwkost
2 volkoren broodjes, belegd met: 2 vleestomaten, ui een vegetarische schnitzel, Rucola salade, komkommer schijfjes en een paar radijsjes glas tomatensap
7
3e lunch, broodje sellery
2 volkoren broodjes belegd met 1 plak jong belegen 30+ kaas, een tomaat, selderij salade en een paar sprieten bieslook glas bietensap
8
2e Diner Chinese tomaten soep Bami Met schapen vlees Fruit
9
3e Diner Komkommer salade Gerookte zalm met pasta en spinazie
Perzikkwark
10
1e diner Groente soep Gebakken aardappels met sla Gegrilde karbonade
Yoghurt
11
Voedingstest Gemaakt door: Evelyne, Rianne en Melissa.
12
Voorwoord We hebben een voedingstest gedaan, door middel van deze presentatie willen wij daar wat van laten zien.
13
Het standaardontbijt Een bruine boterham met magere boter en belegen kaas (30+). Een glas half volle melk.
14
Het granen ontbijt Halfvolle yoghurt met muesli en een kop thee, zonder suiker!
15
Het fruitontbijt In plaats van brood kunt u ook fruit eten. Onder anderen; appels, bananen, kiwi’s, peren en ananas. Met een glas verse jus d’orange. Voor de vezels neem je een mueslireep.
16
De vislunch Een bruine boterham met sardientjes en een blaadje sla voor de vitamines. We nemen er een groot glas water bij.
17
Broodje gezond Een bruin pistoletje belegd met 30+ kaas, tomaat, komkommer, schouderham, tuinkers en ei. Met een glas (karne)melk.
18
Soep lunch Groente soep met een bruine boterham eventueel belegd met kaas en een glas water.
19
Zalmfilet met bonenpuree en een mangosalsa
Een keer vis in de week is erg belangrijk en gezond.
20
Kipcurry met rijst Een goed uitgebalanceerd diner.
21
Gegratineerde macaroni met groentes
Voedzaam, lekker en makkelijk te bereiden. Met bijv. broccoli en bloemkool.
22
Conclusie Wij hebben ontdekt dat gevarieerd, niet te veel eten, met minder verzadigd vet en veel groente, fruit en brood erg belangrijk is. Ook moet je elke dag minstens 1,5 liter water drinken. Let daarnaast bij bereiden van de maaltijden op veiligheid (ter voorkoming van voedselvergiftiging).
23
VOEDINGSTEST HOE EET IK GEZONDER?
Gemaakt door: Paul, Michiel en Jethro
24
Voorwoord Steeds meer mensen zijn te dik. Vaak ligt de oorzaak in een verkeerd voedingspatroon
25
Hoe gezond eet ik zelf eigenlijk?
Na het doen van de eettests, kwamen we tot de conclusie dat we wel het een en ander konden verbeteren…
26
Gezond en erg lekker In de volgende dia’s een drietal verantwoorde ontbijt-, lunch- en dinermenu’s die ons en onze klasgenoten moet aanmoedigen het eten gezonder aan te pakken
27
Ontbijt 1 bruine broodjes, toast en een sesam knäckebrød, diverse soorten vleeswaar, komijne kaas jam, gekookt ei, halvarine, jus d'orange, koffie of thee, vruchtenyoghurt
28
Ontbijt 2 kom Cornflakes met halfvolle melk of magere yoghurt, een boterham of een beschuitje met kaas of jam (met halvarine) banaan glas water of thee
29
Ontbijt 3 muesli met yoghurt met sinaasappel en kiwi toast met aardbei en tuinkers glas vers vruchtensap
30
Toast met tonijn en tomaat, uien en kappertjes
1e lunch Toast met tonijn en tomaat, uien en kappertjes twee glazen water
31
2e lunch Toast met gegrilde ham en asperges glas karnemelk
32
Volkorenbrood met halvarine, radijs en kwark en kruiden
3e lunch Volkorenbrood met halvarine, radijs en kwark en kruiden thee of melk
33
Diner 1 Patate Peperoni aardappelen, paprika, tomaten en ui (in de oven, bereiden met olijfolie) met een stukje kip toetje: yoghurt met sinaasappel, grapefruit en appel
34
Diner 2 aardappelpuree met gebakken makreel en pompelmoes daarnaast een groene salade met Asceto Balsamico, tomaten en tuinkers dessert: aardbeien, rode bessen en frambozen
35
Diner 3 aardappelen met sardientjes en zure room met als groente een tomatensalade toetje: mango, sinaasappel, kiwi en appel
36
Voedingstest Wat eet ik? Is dat gezond?
Hoe kan het gezonder? Deze vragen beantwoorden Gerwin, Eric en Lisette in deze presentatie
37
Wat eet ik? Na het doen van de voedingstest is gebleken dat wij alle drie te veel vet gebruiken, te weinig groente en fruit nuttigen en te weinig gevarieerd eten
38
We gaan ons leven beteren….
In de komende dia's drie gezonde ontbijt suggesties, drie lichte lunches en drie verantwoorde warme maaltijden (want we willen er ook graag strak blijven uitzien…)
39
ontbijt 1 verse fruitsla van witte en rode pompelmoespartjes
honingmeloen en watermeloen een paar verse aardbeien en bosbessen een glas gekoelde halfvolle melk
40
ontbijt 2 een glas vers mandarijntjessap
een bruine boterham met fetakaas, komkommerstaafjes en tomatenpartjes een bruine boterham met honing en walnoten thee
41
ontbijt 3 Een krentenbol met halvarine en komijnkaas
volkerenbeschuit met halvarine en jam enkele verse abrikozen een schaaltje magere yoghurt een glas karnemelk en een glas sinaasappelsap
42
1e lunch Rosbieftonijnsandwich tonijn, 3 sneetjes volkorenbrood 3 plakjes rosbief 1 blaadje ijsbergsla 3 eetlepels rauwkost (bakje a 150 g) 1 theelepel halvarine 1 appel glas karnemelk
43
2e lunch Appel-kaneelwrap 1 appel,1 theelepel citroensap, een wraptortilla, kaneelpoeder, 2 waspeentjes (of 8 worteltjes), geschrapt glas water en een glas sap
44
3e lunch Kaas-abrikoossandwich 1 sneetje volkorenbrood, 1 theelepel halvarine, 1 plak belegen kaas (30+), 1 theelepel abrikozenjam, 2 gedroogde abrikozen, in reepjes, 1 a 2 sneetjes roggebrood, 1 stukje komkommer glas halfvolle melk
45
warme maaltijd 1 waterkerssoep Biefstuk met saliejus en ravioli
Nectarine- en yoghurt-crème brûlée
46
warme maaltijd twee Rettichsalade
Fillodeegtaart met broccoli en serranoham Pannenkoekjes met aardbeien en rabarber
47
warme maaltijd drie Artisjok met tapenade
Gestoofde vis met prei en tomaat, geserveerd met rijst Limoenaardbeien met amandelroom
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.