De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Klankbordgroep vergadering

Verwante presentaties


Presentatie over: "Klankbordgroep vergadering"— Transcript van de presentatie:

1 Klankbordgroep vergadering 23-01-2018
Aanvang : 20:00 ( inloop vanaf 19:45 ) Opening : I. v/d Logt Notulen vorige klankbord vergadering ( bijgevoegd ) Status en plannen DPH d.m.v. presentatie Vragen en opmerkingen 20:45 – 21:00 pauze Presentatie – Armoede beleid Hardenberg – Jennien Dijk Presentatie – buddy project – Ayold Buit Sluiting : 21:45

2 Klankbordavond DPH 23 januari 2018
Informatie avond voor stuurgroep en diaconieën. Hand out Klankbordavond DPH 23 januari 2018

3 Onze doelstelling: De stem van de zwakkeren in de samenleving te versterken en stem te geven aan hen die zorg of hulp behoeven, maar niet gehoord worden of niet in staat zijn zichzelf hoorbaar te maken. De sterken in de samenleving betrekken bij het verbeteren van de situatie van de zwakkeren. Dit in navolging van Christus!

4 Samenwerking Samen sta je sterker, er is meer kennis en kunde die aangewend kan worden om de positie van de zwakkeren in de samenleving te verbeteren. Het platform is de plaats voor diaconieën om informatie uit te wisselen, kennis te delen, mee te denken, ideeën in te brengen en te reageren op voorstellen van de stuurgroep.

5 Organisatiestructuur
De dagelijkse aansturing wordt gedaan door de “Stuurgroep DPH. De stuurgroep komt tenminste 5 x per jaar bijeen.

6 De Stuurgroep bestaat uit:
Voorzitter: Ineke van de Logt Secretaris: Bertil Odink Penningmeester: Gerrit Veurink Algemeen adjunct: Gesinus Grendelman Algemeen Bestuurslid: Wim Jongbloed

7 Organisatiestructuur (2)
Minimaal 1 x per jaar vind er een Klankbordgroep vergadering plaats waarbij elke aangesloten diaconie zo mogelijk met 1 of 2 afgevaardigden aanwezig is. De afgevaardigden van de kerken zorgen ervoor dat hun achterban van nodige informatie wordt voorzien.

8 Maatschappij Wij streven er naar één keer per jaar overleg te hebben met B & W. Wij maken zoveel als mogelijk gebruik van al bestaande organen in de Hardenbergse samenleving Wij streven ernaar hulpvragen welwillend te behandelen, vanuit onze plicht om te zien naar elkaar Eén keer per jaar een informatieavond te organiseren over relevante thema’s, daarbij worden alle groepen binnen het ‘Sociaal Domein’ uitgenodigd.

9 Maatschappij (2) Wij zijn vertegenwoordigd in ‘de Participatieraad’ van de burgerlijke gemeente Hardenberg Wij zijn vertegenwoordigd in de gemeentelijke groep ‘Ontwikkelgroep Minimabeleid EW (Eurowijzer)” om te adviseren met betrekking tot het beleid. Wij nemen deel aan het ‘Platform van Kerken Hardenberg’. We zijn betrokken bij ‘Kerk- tv Hardenberg’

10 Maatschappij (3) Vanuit het DPH zijn we betrokken geweest bij Rondkomen Hardenberg. Deze werkgroep heeft armoede onderzoek gedaan en de Minimagids uitgegeven. Deze is ook online in te zien en te downloaden onder Wij zijn vertegenwoordigd in de ‘Sociale Alliantie Vechtdal’.

11 Wij zijn ooit begonnen met 3 werkgroepen.
Zorg & Welzijn. Werk & Inkomen. Zorg & Samenleving. .

12 Voorstel Wij stellen u voor om deze bij oprichting gestarte werkgroepen op te heffen en om te zetten in een achterbanteam met wisselende bemensing, ter advisering van de Stuurgroep.

13 Werkgroepen sinds 2016 AZC overleggroep Fietsenproject Computerproject
Buddyproject

14 AZC overleggroep en Fietsenproject
Deze werkgroepen zijn ooit ontstaan vanuit een vraag van de Burgerlijke Gemeente Hardenberg en hebben tot nu toe veel nuttig werk gedaan bij het AZC. Zij zullen mede door de vele wisseling van bewoners van het AZC steeds aandacht blijven vragen.

15 Fietsenproject Het AZC ligt aan de Jachthuisweg. Om de bewoners van het AZC wat mobieler te maken zijn we een fietsenproject gestart. Via de kerken worden oude fietsen aangeleverd bij de werkplaatsen en voor een klein bedrag (max. € 50,-) opgeknapt. Deze opknapkosten vormen de aanschafprijs van de fiets, voor de bewoners van het AZC. Op dit moment is de werkgroep op zoek naar mensen die als vrijwilliger deze fietsen willen opknappen.

16 Computerproject De organisatie De Arme kant van Avereest is in het DPH opgegaan. Eén van de projecten daaruit is het computerproject. 2e Handscomputers worden verkregen door vernieuwingen bij scholen en/of bedrijven. Deze worden als 2e handsproducten klaargemaakt en eventueel gerepareerd. Vervolgens worden ze beschikbaar gesteld aan mensen die de middelen niet hebben om zelf een computer aan te schaffen.

17 Buddyproject Vanuit het AZC overleg kwam het idee voort een Buddyproject op te starten. Dit project heeft tijdens de ‘Landelijk Diaconale dag van de PKN’ bij verkiezing de 1e publieksprijs gekregen en de diverse kranten gehaald. Dit Buddyproject bleek een lumineus idee. De Burgerlijke Gemeente Hardenberg heeft hier daarom een bedrag aan toegekend. Het project is inmiddels uit zijn jas is gegroeid en groeit in de richting van een professionele onderneming. .

18 Buddyproject 2 Het Buddyproject zal daarom als zelfstandige werkgroep een stichting vormen en “los” van het DPH verdergaan. Op deze wijze kan zij fondsen werven of op andere wijze financiële ondersteuning verkrijgen. Wel blijft de Stichting werken volgens Christelijk uitgangspunt en hierdoor zijn binding met de kerk behouden. Na de pauze zal Ayold Buit, de voorzitter van deze werkgroep u uitgebreider informeren.

19 Wat kunt u van ons verwachten en wat verwachten wij van u?

20 Het delen van plannen, ideeën Het delen van opgedane ervaringen.
Hulpvragen die binnenkomen, die budget of capaciteit van de eigen diaconie overstijgen. Stuurgroep vraagt de overige leden ook een bijdrage te leveren, de kosten te delen. Het delen van plannen, ideeën Samen staan we sterker, kunnen we meer bereiken. Het delen van opgedane ervaringen. Het wiel hoeft maar één keer uitgevonden te worden. Wij leren van elkaar.

21 Het delen van plannen, ideeën Het delen van opgedane ervaringen.
Hulpvragen die binnenkomen, die budget of capaciteit van de eigen diaconie overstijgen. Stuurgroep vraagt de overige leden ook een bijdrage te leveren, de kosten te delen. Het delen van plannen, ideeën Samen staan we sterker, kunnen we meer bereiken. Het delen van opgedane ervaringen. Het wiel hoeft maar één keer uitgevonden te worden. Wij leren van elkaar.

22 Het delen van plannen, ideeën Het delen van opgedane ervaringen.
Hulpvragen die binnenkomen, die budget of capaciteit van de eigen diaconie overstijgen. Stuurgroep vraagt de overige leden ook een bijdrage te leveren, de kosten te delen. Het delen van plannen, ideeën Samen staan we sterker, kunnen we meer bereiken. Het delen van opgedane ervaringen. Het wiel hoeft maar één keer uitgevonden te worden. Wij leren van elkaar.

23 Meedenken

24 Participatieraad Uitvoeringsoverleg
Ontwikkelgroep Minimabeleid “Eurowijzer” Sociale Alliantie Vechtdal Overige zaken waarin het DPH gevraagd wordt te adviseren op beleidszaken. Hand out Klankbordavond DPH 23 januari 2018

25 Aangesloten leden per 01-01-2017
Baptistengemeente Hardenberg Evang. Gem. Graankorrel, Dedemsvaart Evang. Gem. De wegwijzer, Hardenberg Cgk Sjaloomkerk Hardenberg Cgk Emanuelkerk Dedemsvaart Gereformeerde Kerk Dedemsvaart GKv Bergentheim GKv Hardenberg Centrum (Petrakerk) GKv Heemse GKv Balkbrug (Lichtbron)

26 Aangesloten leden per 01-01-2017
GKv Mariënberg GKv Marslanden PKN Bruchterveld PKN De Krim PKN Hardenberg-Heemse ( 8 wijkgemeenten) Protestantse Gemeente Dedemsvaart i.w. Parochie Emmanuel (Noord- Oost Salland) 5 locaties, namelijk: Dedemsvaart(Sint Vitus), Hardenberg( H. Stephanus), Slagharen (H. Alphonsus de Liguori), De Belte (O.L.V. van Fatima) Ommen (H. Brigitta) . Vrijzinnige Geloofsgemeenschap NPB, Dedemsvaart

27 Niet aangesloten kerken
PKN Balkbrug PKN Bergentheim PKN Kloosterhaar Sibculo PKN Gramsbergen Gkv Gramsbergen PKN Lutten-Schuinesloot-Slagharen Gkv Lutten Ook deze kerken worden voorzien van de informatie van het DPH en kunnen zich nog aansluiten. We heten jullie van harte welkom.

28 Website Sinds november 2017 beschikt het DPH over een website Hierop kunt u informatie vinden over verschillende hulpverlenings instantie’ s De aangesloten diaconieën De diverse werkgroepen Uw participatie met het DPH (lidmaatschap) Informatie over ingestuurde adviezen en oplossingen Een contactformulier Hand out Klankbordavond DPH 23 januari 2018

29

30 Website: dphardenberg.nl dphsecretariaat@gmail.com


Download ppt "Klankbordgroep vergadering"

Verwante presentaties


Ads door Google