De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Welkom in deze dienst Voorganger: ds. M.M.J. Verheuvel

Verwante presentaties


Presentatie over: "Welkom in deze dienst Voorganger: ds. M.M.J. Verheuvel"— Transcript van de presentatie:

1 Welkom in deze dienst Voorganger: ds. M.M.J. Verheuvel
Schriftlezing: Maleachi 4 Mattheüs 1

2 Psalm 90: 1 en 2 Gij zijt geweest, o Heer, en Gij zult wezen
Vers 1 Gij zijt geweest, o Heer, en Gij zult wezen de zekerheid van allen die U vrezen. Geslachten gaan, geslachten zullen komen: wij zijn in uw ontferming opgenomen. Wij mogen bouwen op de vaste grond van uw beloften en van uw verbond.

3 Psalm 90: 1 en 2 Nog eer de bergen uit de baaierd stegen,
Vers 2 Nog eer de bergen uit de baaierd stegen, de aarde en de zee gestalte kregen, nog eer uw scheppend woord aan alle leven een wereld om te wonen heeft gegeven, God, zijt Gij God, dezelfde die Gij zijt, van eeuwigheid en tot in eeuwigheid.

4 Psalm 11: 1, 2 en 3 Ik schuil bij God. Hoe kunt gij dan nog zeggen:
Vers 1 Ik schuil bij God. Hoe kunt gij dan nog zeggen: 'Neem naar de bergen, vogel, snel de vlucht; zie hoe ze pijlen op hun bogen leggen, die zich niet storen aan des HEREN tucht; reinen van hart, zie hoe zij op u richten, hoor in de duisternis hun boos gerucht, als alles valt, moet gij dan ook niet zwichten?'

5 Psalm 11: 1, 2 en 3 De HEER is hoog in zijn paleis gezeten,
Vers 2 De HEER is hoog in zijn paleis gezeten, in heilig schijnsel troont zijn majesteit. De hele wereld kan zijn oog doormeten. Zijn blik toetst ieder mens te allen tijd, en in een zuivre schaal weegt Hij hun daden. Geweldenaars treft zijn verbolgenheid. Zijn toorn verzengt wie zwelgen in het kwade.

6 Psalm 11: 1, 2 en 3 De HEER zal vuur en zwavelregen zenden.
Vers 3 De HEER zal vuur en zwavelregen zenden. Een hete wind steekt op en schroeit hun grond. Dit valt ten deel aan wie zich van Hem wenden, want onze HEER is trouw aan zijn verbond en Hij bemint wie wandlen in zijn wegen. Al wie op aarde rechte paden vond gaat blij het blinken van zijn aanschijn tegen.

7 Psalm 119: 23 en 24 Ik ga uw weg, ik haast en aarzel niet,
Vers 23 Ik ga uw weg, ik haast en aarzel niet, ofschoon des bozen strikken mij omringen. Ik doe getrouw al wat Gij mij gebiedt. Te middernacht nog zal ik tot U zingen, dan sta ik op, dan wijd ik U mijn lied om uw rechtvaardige verordeningen.

8 Psalm 119: 23 en 24 Aan wie U dient heb ik mijn hart verpand,
Vers 24 Aan wie U dient heb ik mijn hart verpand, ik ben een vriend van allen die U vrezen. Uw goedertierenheid vervult het land, ja, heel de aarde zal getuige wezen van de geduchte daden van uw hand. Laat mij uw trouw in alle dingen lezen.

9 Psalm 78: 1 en 2 Mijn volk, ik ga geheimen openleggen.
Vers 1 Mijn volk, ik ga geheimen openleggen. Wend nu het oor tot wat ik u zal zeggen. Verborgenheden wil ik openbaren, een van oudsher ons doorgegeven mare, roemrijke daden door de Heer volbracht, zijn grote wondren en zijn grote kracht.

10 Psalm 78: 1 en 2 Laat ons wat onze vaderen vertelden
Vers 2 Laat ons wat onze vaderen vertelden doorgeven en aan onze kindren melden. 't Getuigenis aan Israël geschonken, het heil dat van de hemel heeft geklonken, het is een licht dat ons ten leven leidt, - ons en alwie door ons wordt ingewijd.

11 Psalm 40: 1, 2 en 3 Met heel mijn hart heb ik de HEER verwacht,
Vers 1 Met heel mijn hart heb ik de HEER verwacht, Hij heeft gehoord naar mijn gebed, mij uit de modderpoel gered, mijn voet weer op een vaste grond gebracht. Hij heeft mij doen herleven, mij in de mond gegeven een nieuw lied tot zijn eer. Laat ieder die het zag stil zijn van diep ontzag en hopen op de HEER.

12 Psalm 40: 1, 2 en 3 Zalig de man die op den HEER vertrouwt,
Vers 2 Zalig de man die op den HEER vertrouwt, geen acht slaat op de eigenwaan van die hun eigen wegen gaan, maar die de leugen uit zijn leven houdt. Mijn God, ik wil U roemen en al uw daden noemen, niets is aan U gelijk. Wil ik ze tellen, HEER, ik zie er telkens meer, 't gaat boven mijn bereik.

13 Psalm 40: 1, 2 en 3 Het is geen offervuur wat U behaagt,
Vers 3 Het is geen offervuur wat U behaagt, Gij wilt, Heer, dat ik naar U hoor en zelf ontsluit Gij mij het oor: Gij hebt alleen gehoorzaamheid gevraagd. Mijn God, ik draag uw wetten, om op uw wil te letten, gedurig bij mij om. Het boek schrijft over mij. Gij hoordet hoe ik zei: 'O Here, zie, ik kom!'

14 Gezang 173: 1, 2 en 3 (bundel ‘38) Alle roem is uitgesloten,
Vers 1 Alle roem is uitgesloten, onverdiende zaligheen heb ik van mijn God genoten, 'k roem in vrije gunst alleen! Ja, eer ik nog was geboren, eer Gods hand, die alles schiep, iets uit niets tot aanzijn riep, heeft zijn liefde mij verkoren: God is liefd', o eng'lenstem, mensentong, verheerlijkt Hem!

15 Gezang 173: 1, 2 en 3 (bundel ‘38) Met mijn zware val bewogen,
Vers 2 Met mijn zware val bewogen, bood Gods liefde mij de hand. O ontfermend mededogen, liefde boven mijn verstand! Vijandschap was mijn bedenken, vlees'lijk, onder 't kwaad verkocht, had ik nimmer Hem gezocht, Hij wou m' eerst zijn liefde schenken: God is liefd', o eng'lenstem, mensentong, verheerlijkt Hem!

16 Gezang 173: 1, 2 en 3 (bundel ‘38) Zo, zo lief had God de wereld,
Vers 3 Zo, zo lief had God de wereld, dat Hij zijne eigen Zoon voor die afgevallen wereld overgaf aan smaad en hoon. Ja, toen wij nog zondaars waren, schonk d' Ontfermer ons gena, stierf zijn Zoon op Golgotha, stierf voor ons, die zondaars waren: God is liefd', o eng'lenstem, mensentong, verheerlijkt Hem!

17 Nieuw in onze kerk. Wilt u: - informatie over onze gemeente
Nieuw in onze kerk? Wilt u: - informatie over onze gemeente? - contact met kerkenraad of predikant? Laat het ons na afloop van de dienst weten en we zorgen er voor!


Download ppt "Welkom in deze dienst Voorganger: ds. M.M.J. Verheuvel"

Verwante presentaties


Ads door Google