De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Www.testyourselfie.eu workshop voor ESF Tess, kan de achtergrond hier ook testyourselfie rood?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Www.testyourselfie.eu workshop voor ESF Tess, kan de achtergrond hier ook testyourselfie rood?"— Transcript van de presentatie:

1 www.testyourselfie.eu workshop voor ESF
Tess, kan de achtergrond hier ook testyourselfie rood?

2 Soft skills? Kahoot.it Kahoot quiz ter inleiding met 6 vragen
Inloggen op kahoot.it met de login van VFU (Vfukahoot en paswoord Vfuffi123) Gamepin is elke keer anders…

3

4 Aan de slag met soft skills!
App-titude Cijfers Test de site! Jullie ervaringen? Tips & trics Agenda van de presentatie: uitleg over project apptitude, enkele cijfergegevens (waarbij we verwijzen naar de KUL studie), het testen van de site, wat zijn de ervaringen van de coaches met soft skills (en jongeren)? , we geven graag nog enkele tips & trics mee.

5 Project App-titude 1/9/2015 – 31/8/17
Duurtijd van project, gefinancierd door Erasmus +

6 Samenwerking met de sectorfondsen uit 4 landen: België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk In België nog 2 extra partners nl KUL en Atolo.

7 Fact sheet – inspirational sheet
Best practices We gingen, ikv het project, op bezoek in de verschillende landen en daar deelden we best practices met elkaar. We bespraken ook telkens 1 thema van de arbeidsmarkt (specifiek voor jongeren) wat we dan opnamen in de fact sheet.

8 Fact sheet – Skills mismatch
De mismatch van skills. Er is een verticale mismatch nl jongeren zijn overgekwalificeerd voor de job die ze uitvoeren en een horizontale mismatch. Jongeren lijken dan wel op het juiste ‘niveau’ te zitten, maar ze voren niet de job uit waarvoor ze gekwalificeerd zijn. Er is een persoonlijke impact (bv frustratie) en een maatschappelijke impact bv minder productief zijn.

9 Fact sheet – Early school leavers
Het probleem van de jongeren die zonder diploma van de middelbare school gaan en die niet verder deelnemen aan opleiding of training. De cijfers geven het percentage weer in de EU en in de 4 landen van het project. Er is opnieuw een persoonlijke impact (bv armoedekans) en een maatschappelijke impact (hogere kosten bij de sociale zekerheid)

10 Fact sheet – First steps
De eerste stappen op de arbeidsmarkt zijn vaak moeilijk. We verwijzen hier eigenlijk naar de resultaten van de enquête en nemen de top 3 van soft skills waarbij de gap het grootste is. Dit is het verschil tussen wat werkgevers denken (deze skill ontbreken jongen) en wat jongeren zelf denken (ja, wij ontbreken deze skill). De top 3 van soft skills is hier: schriftelijke communicatie, kritisch zijn over jezelf en inzicht hebben in je eigen sterktes en zwaktes.

11 Fact sheet – Different generations
Wat betreft de verschillende generaties zijn er vooral vooroordelen die leven tussen en over de generaties heen. Er is wel een studie die duidelijk aangeeft dat bedrijven met een gevarieerd leeftijdsbestand binnen hun personeel een grotere productiviteit hebben.

12 Inspirational sheet De inspirational sheet omvat verschillende extra voorbeelden uit te verschillende landen die als best practices kunnen bekeken worden.

13 Bevraging door KU Leuven
De opstart van testyourselfie.eu ligt in een bevraging die door KU Leuven werd uitgevoerd. Je kan verwijzen naar de infographic op onze website, of het filmpje laten zien door te klikken op de link. Volledig rapport zie of KUL film.

14 Testyourselfie.eu Enkele kernwoorden die weergeven waar onze site is op gebouwd.

15 Testyourselfie.eu Via je smartphone, laptop of tablet kan je inloggen op testyourselfie.eu. Je kan inloggen met je adres (samen met je naam maak je dan een profiel aan) of je logt in via facebook.

16 Testyourselfie.eu Eens aangemeld, kan je voor de 6 soft skills 2 vragenlijsten invullen van telkens 6 vragen. De skills zijn: flexibiliteit, mondelinge communicatie, professionele presentatie, stiptheid, kennis over eigen sterktes en zwaktes en zin voor initiatief.

17 Testyourselfie.eu Na het invullen van een vragenlijst krijg je een medaille (goud, zilver, brons). Via je profiel kan je de resultaten delen op facebook, jezelf een rapport laten toesturen of je rapport doorsturen naar anderen.

18 Jullie ervaringen? En jullie, wat zijn jullie ervaringen met testyourselfie.eu ?

19 Tips and trics Geen wit-zwart Bewustwording Discussie Feedback
Belangrijk om mee te geven: Niets is zwart wit in de tool. We werken met tips bij de antwoorden, maar het gaat vooral over de bewustwording van het belang van soft skills. Ideaal dus om een flinke discussie te voeren met jongeren of werkzoekenden over wanneer je nu juist op tijd op je werk bent…

20 Ga ermee aan de slag!

21 @VFUFFI #testyourselfie Ga jij ook voor Goud?
De bedoeling is om zoveel mogelijk jongeren aan gouden medailles te helpen. Ken je een jongere die een gouden medaille behaalt heeft, of heb je zelf een gouden medaille?, dan neem je hiervan een foto (selfie!) en die kan je met ons delen via de verschillende sociale media.

22 Testyourselfie Status
Status on 6th December 17,293 users 25,003 sessions 6 min 05 sec average session duration 69% new sessions 31% returning visitors

23 Testyourselfie Status
Status on 6th December Countries 58% Belgium 24% France 13% The Netherlands 0.48% Luxemburg Devices 65% desktop 31% mobile 4% tablet

24 Toekomst? Nieuw project Overbruggingsjaar

25 Volg VFU en #testyourselfie op:
Tot slot.. Volg VFU en #testyourselfie op: @VFUFFI Vormingsfonds voor Uitzendkrachten

26


Download ppt "Www.testyourselfie.eu workshop voor ESF Tess, kan de achtergrond hier ook testyourselfie rood?"

Verwante presentaties


Ads door Google