De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Thema 6 : Vreemde talen leren

Verwante presentaties


Presentatie over: "Thema 6 : Vreemde talen leren"— Transcript van de presentatie:

1 Thema 6 : Vreemde talen leren
Studie vaardigheden Thema 6 : Vreemde talen leren

2 Taal is mooi! Het geeft ons de mogelijkheid om met elkaar te communiceren. Bovendien komen we tegenwoordig met veel andere talen in aanraking door het internet en omdat we meer en meer reizen. Het is dan ook een goede optie om tenminste één vreemde taal, maar nog liever meerdere vreemde talen te beheersen. Gelukkig leer je op het St-Gregorius College Engels, Frans èn Duits!

3 Wist je dat? Het zorgt ook voor meer begrip en tolerantie en is zelfs van invloed op de lichamelijke gezondheid. Wie meerdere talen beheerst, zal zich beter aan kunnen passen aan onze multiculturele wereld. Het beschermt tegen dementie. Uit een ander onderzoek bleek ook dat een nieuwe taal leren de hersen verandert: je kunt meer en beter onthouden.

4 Wat is nodig? Luisteren Goed kunnen luisteren is essentieel wanneer je een nieuwe taal wilt leren. Nieuwsgierigheid & instelling Nieuwsgierigheid en instelling zijn belangrijke factoren. Als je denkt “ik heb hier geen zin in” of “ik kan het toch niet”, dan gaat het ook niet lukken!

5 Wat nog meer? Boeken Je (school)boeken zijn heel belangrijk, maar het gaat nog sneller als je in de vreemde taal met native speakers spreekt, (online) kranten of boeken leest, naar video’s, tv-programma’s en films kijkt en naar muziek luistert. Herhaling, plan tijd in Probeer elke dag een aantal nieuwe woorden te leren, maak gebruik van herhaling. Organisatie Heb altijd de juiste boeken bij je en plan je huiswerk in.

6 Hoe kun je leren? Welke methodes ken jij? Van welke methodes maak jij gebruik? Welke vind jij het prettigst om te gebruiken en waarom? Welke vind jij het fijnst om te gebruiken en waarom? Maak klassikaal een wordweb: welke methodes kennen wij als klas?

7 Oefen met methodes Pak je boek Engels, Frans of Duits erbij en leer een aantal, minimaal 20, woorden op een andere manier dan je normaal doet of bent gewend. Je krijgt hiervoor 10 minuten. Je docent of buurman of buurvrouw overhoort 10 woorden van de woord die je zojuist hebt geleerd. Hoeveel goede antwoorden heb je?

8 Tips voor elke taal!

9 Tips docenten Engels Meester Gijs.nl; Website van de leergang; Woordjes op post-its door het huis heen plakken; Oefenen met verschillende soorten methodes.

10 Tips docenten Frans Wrts; Verbuga; Carteorange.nl, ook via magister; Digischool.nl, Youtube.com, Afdekmethode; Overschrijven; Overhoren; Geluid aan bij gebruik van de site.

11 Tips docenten Duits Website van de leergang; Overhoren; Overschrijven; Herhalen, Afdekmethode.


Download ppt "Thema 6 : Vreemde talen leren"

Verwante presentaties


Ads door Google