De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hoe de data-explosie al onze vragen gaat beantwoorden

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hoe de data-explosie al onze vragen gaat beantwoorden"— Transcript van de presentatie:

1 Hoe de data-explosie al onze vragen gaat beantwoorden
De big data revolutie. Hoe de data-explosie al onze vragen gaat beantwoorden

2 Inhoud Het boek Mijn mening over het boek Review
Inzichten voor eigen project Inzicht voor ander project Wist je dat?

3 Het boek Definitie van big data. Nu  De Spaanse griep.
Drie verschuivingen in de manier waarop we informatie analyseren: (a)selecte steekproef Rommeligheid Correlaties Risico’s  de politie Voordelen  alles weten Rommeligheid, maar 5% van de data is gestructureerd. Straks: Door veel informatie kan je verbanden opsporen die in kleinere hoeveelheden gegevens niet aanwijsbaar waren, de essentie van big data. Maar waar komen die enorme hoeveelheden gegevens dan zomaar vandaan? Uit dataficatie. Dataficatie is waarschijnlijk nog wel het meest revolutionaire aspect van Big Data. Want die enorme gegevensverzamelingen moeten op één of andere manier opgebouwd worden, en dat gebeurt door het omzetten van de aspecten van ons dagelijks leven naar data. Google slaat al ons surf- en zoekgedrag op en zet het om in data. Mobiele telefoons met Geo-locatie kunnen altijd registreren waar we geweest zijn en dit omzetten in data. Er is zelfs sprake van vloeren met druksensoren, die al onze bewegingen kunnen dataficeren. Doordat data automatisch gegenereerd wordt, zijn steekproeven niet meer nodig om deze data te verkrijgen.

4 Mijn mening Makkelijk om te lezen Goede, maar veel voorbeelden
Opdracht goed uitvoeren was lastig

5 Review Ellen IJzerman ‘Mayer-Schönberger en Cukier hebben met De big datarevolutie een begrijpelijk, en aangenaam leesbaar boek geschreven dat niet alleen de donkere kant van big data laat zien, maar ook hoe we het kunnen gebruiken om op tal van terreinen vooruitgang te boeken, die op een andere manier niet gerealiseerd had kunnen worden. Het enige minpunt van het boek is dat de gebruikte indeling tot gevolg heeft dat bij diverse onderwerpen dezelfde voorbeelden worden gebruikt en die herhaling is niet prettig. Dat neemt echter niet weg dat iedereen dit boek eigenlijk zou moeten lezen, omdat het over ons, onze gegevens en onze toekomst gaat.’

6 Inzichten voor eigen project
Geen steekproefomvang doen Goed de informatie nogmaals onderzoeken

7 Inzicht voor ander project
Champions League info: kijken op welke clubs in de CL het meeste naar gezocht wordt.

8 Wist je dat? Google verwerkt meer dan 24 petabyte per dag, een hoeveelheid die overeenkomt met duizendmaal de inhoud van al het drukwerk in de Amerikaanse Library of Congress. Op Facebook worden ieder uur meer dan 10 miljoen nieuwe foto’s geplaatst. Op Youtube uploaden de 800 miljoen gebruikers elke seconde meer dan een uur videomateriaal. Op Twitter groeit het aantal berichten met 200% per jaar, in lag het aantal boven de 400 miljoen tweets per dag.

9 Viktor Mayer-Schönberger Kenneth Cukier
“Big data is het vermogen van de samenleving om informatie op nieuwe manieren in te zetten voor het verkrijgen van nuttige inzichten of waardevolle goederen en diensten”

10 Vragen?


Download ppt "Hoe de data-explosie al onze vragen gaat beantwoorden"

Verwante presentaties


Ads door Google