De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Grote verhalen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Grote verhalen."— Transcript van de presentatie:

1 Grote verhalen

2 Opdracht In deze opdracht ‘vertaal’ je een moment uit een verhaal in een kleireliëf. Je boetseert het reliëf op een plaat van klei. De voorstelling van je relief vertelt het verhaal van een gebeurtenis. Je gebruikt geen tekst. De voorstelling moet dus heel duidelijk zijn!

3 Zuil van Trajanus Op de afbeelding hiernaast zie je de zuil die opgericht werd ter ere van de Romeinse keizer Trajanus. Op de zuil staat het verhaal van de oorlogen die de keizer gevoerd heeft. Het verhaal wordt verteld in de vorm van een reliëf.

4 Wat is een reliëf? Een reliëf is een halfruimtelijke vorm. De vormen zitten nog vast aan een vlakke achtergrond. De reliëfvormen steken er bovenuit, er is diepte aangebracht. Hiernaast zie je een detail van de zuil van Trajanus.

5 Reliëf ontstaat door: Werken met verschillende niveaus of lagen.
Overlapping: figuren die gedeeltelijk over elkaar geplaatst worden. Schaduwwerking: verschillen door licht en donker.

6 Verschillende soorten reliëf
Hoogreliëf: Een reliëf waarin de vormen sterk uitsteken en zelfs los van het achtervlak komen, noem je een hoogreliëf Laagreliëf: Een reliëf waarin de vormen nauwelijks uitsteken, wordt laagreliëf genoemd. Het reliëf op een munt is bijvoorbeeld laagreliëf.

7 Aan de slag Ga nu zelf op zoek naar grote verhalen binnen jouw familie of in je omgeving. Schrijf een verhaal op en omcirkel na afloop dat moment uit het verhaal dat jou het meest aanspreekt. Dit moment moet je omzetten naar een schets. Als je schets is goedgekeurd ga je aan de slag. Je docent doet voor hoe je een kleireliëf maakt.

8 Succes!


Download ppt "Grote verhalen."

Verwante presentaties


Ads door Google