De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Beyoncé danst Rosas.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Beyoncé danst Rosas."— Transcript van de presentatie:

1 Beyoncé danst Rosas

2 Beyoncé danst… Synoniemen
‘onverholen’: Er was midden oktober niet enkel Beyoncés onverholen overname van choreografische elementen uit de film die muzikant-cineaste Thierry De Mey ooit maakte met Rosas. ‘verbolgen’: Sommigen reageerden verbolgen op die vorm van broodroof.

3 Beyoncé danst… Synoniemen
‘authenticiteit’: Wat betekent plagiaat eigenlijk nog in een hoogtechnologisch en participatief tijdpark, waarin culturele creaties snel en makkelijk de wereld rondgaan, en we meer dan ooit verdeeld zijn over de houdbaarheid van de modernistische gronden van copyright, auteurschap, authenticiteit en orginaliteit?

4 Beyoncé danst… Synoniemen
‘op vinkenslag zitten’: Wij zijn geen voorstanders van een structuur die tot in het absurde op vinkenslag zit om referenties te beboeten.

5 Beyoncé danst… Antoniem
‘schoorvoetend’: Terwijl het Beyoncé-kamp schoorvoetend erkende dat de Belgische choreografie als een van de vele ‘inspiratiebronnen’ voor de videoclip had gediend, stelde het advocatenteam van Chanel gedecideerd ‘creatief werk te respecteren’.

6 Beyoncé danst… Purisme ‘mainstream’ ‘hyperlinks’ ‘copycats’

7 Beyoncé danst… Purisme ‘mainstream’

8 Beyoncé danst… Purisme ‘hyperlinks’

9 Beyoncé danst… Purisme ‘copycats’

10 Beyoncé danst… Context Woord (alinea) ‘ergens geen graten in zien’
‘participatief’, …

11 Beyoncé danst… Interteksualiteit
Het verschijnsel dat literaire teksten echo’s bevatten van andere teksten. Invloed die uitgaat van vroegere teksten en op welke manier daar creatief mee wordt omgegaan (citaat, motto, allusie, plagiaat).

12 Beyoncé danst… Interteksualiteit Eufemisme vs. dysfemisme
Het verschijnsel dat literaire teksten echo’s bevatten van andere teksten. Invloed die uitgaat van vroegere teksten en op welke manier daar creatief mee wordt omgegaan (citaat, motto, allusie, plagiaat). Eufemisme vs. dysfemisme

13 Beyoncé danst… Teksttype

14 Beyoncé danst… Verbind

15 Beyoncé danst… Postmodernisme
Twee soorten (ludiek / intellectualistisch) “De tekst is een weefsel van citaten.” > “Is niet alles al een keer gedaan?” of “Alles wat ons omringt, wordt als ‘tekst’ opgevat.” Hoge vs. lage cultuur Intertekstualiteit = nieuw? Positieve en negatieve gevolgen Verarming?

16 Beyoncé danst… Postmodernisme ludiek intellectualistisch
hoogstaande waarden literatuur readymades Barbarber Zeventiger Maximalen Nix provocatie: smaak, hiërarchie, traditiedoorbreking literair-filosofisch fragmentarisch wereldbeeld geen ideaal bestaan alles is tekst (weefsel van citaten) dood auteur

17 Beyoncé danst… Postmodernisme Epiloog
Waarom intellectueel eigendomsrecht verdedigen? Overschreden morele grens? Tekortkoming wet 30 juni 1994? Epiloog tekstsoort?

18 Beyoncé danst… Postmodernisme Epiloog
Waarom intellectueel eigendomsrecht verdedigen? Overschreden morele grens? Tekortkoming wet 30 juni 1994? Epiloog tekstsoort?


Download ppt "Beyoncé danst Rosas."

Verwante presentaties


Ads door Google