De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Mensenhandel: wat kan ik doen?

Verwante presentaties


Presentatie over: "Mensenhandel: wat kan ik doen?"— Transcript van de presentatie:

1 Mensenhandel: wat kan ik doen?
TRAININGSPROGRAMMA MEER LEREN OVER MENSENHANDEL Voorlichting over mensenhandel en de aanpak van mensenhandel in deze regio Mensenhandel: wat kan ik doen? Dit product is voor u gemaakt door FairWork in samenwerking met CoMensha, het CCV, Inspectie SZW en Meld Misdaad Anoniem.

2 TRAININGSPROGRAMMA MEER LEREN OVER MENSENHANDEL
Dit product is voor u gemaakt door FairWork in samenwerking met CoMensha, het CCV, Inspectie SZW en Meld Misdaad Anoniem.

3 Mensenhandel in de praktijk:
TRAININGSPROGRAMMA MEER LEREN OVER MENSENHANDEL Mensenhandel in de praktijk: Niet of nauwelijks betaald krijgen Werken onder zeer slechte arbeidsomstandigheden Gevangen zijn in omstandigheden Dit product is voor u gemaakt door FairWork in samenwerking met CoMensha, het CCV, Inspectie SZW en Meld Misdaad Anoniem.

4 TRAININGSPROGRAMMA MEER LEREN OVER MENSENHANDEL
Artikel 273f …door dwang, geweld of een andere feitelijkheid of door dreiging met geweld of een andere feitelijkheid, door afpersing, fraude, misleiding dan wel door misbruik van uit feitelijke omstandigheden voortvloeiend overwicht, door misbruik van een kwetsbare positie of door het geven of ontvangen van betalingen of voordelen om de instemming van een persoon te verkrijgen die zeggenschap over die ander heeft, werft, vervoert, overbrengt, huisvest of opneemt, met het oogmerk van uitbuiting van die ander of de verwijdering van diens organen. Dit product is voor u gemaakt door FairWork in samenwerking met CoMensha, het CCV, Inspectie SZW en Meld Misdaad Anoniem.

5 Ontsnappen? TRAININGSPROGRAMMA MEER LEREN OVER MENSENHANDEL
Dit product is voor u gemaakt door FairWork in samenwerking met CoMensha, het CCV, Inspectie SZW en Meld Misdaad Anoniem.

6 In welke sectoren komt modern slavernij voor?
TRAININGSPROGRAMMA MEER LEREN OVER MENSENHANDEL In welke sectoren komt modern slavernij voor? Overzicht Bedelen Au pairs Horeca Schoonmaak Naaiateliers Bouw Prostitutie Champignonkwekerijen Aspergeteelt Aardbeienkwekerijen Dit product is voor u gemaakt door FairWork in samenwerking met CoMensha, het CCV, Inspectie SZW en Meld Misdaad Anoniem.

7 SIGNALEN VAN MENSENHANDEL
TRAININGSPROGRAMMA MEER LEREN OVER MENSENHANDEL SIGNALEN VAN MENSENHANDEL Geen beschikking over eigen identiteitspapieren Veel personen op een adres Overnachten op de werkplek Lange werkdagen Werknemer spreekt geen Nederlands of Engels Ontwijkende antwoorden Onbekendheid met eigen woon-/werkadres Dit product is voor u gemaakt door FairWork in samenwerking met CoMensha, het CCV, Inspectie SZW en Meld Misdaad Anoniem.

8 Signalen meld je bij: ………………………………….
TRAININGSPROGRAMMA MEER LEREN OVER MENSENHANDEL Signalen meld je bij: …………………………………. Dit product is voor u gemaakt door FairWork in samenwerking met CoMensha, het CCV, Inspectie SZW en Meld Misdaad Anoniem.


Download ppt "Mensenhandel: wat kan ik doen?"

Verwante presentaties


Ads door Google